Gå ner i vikt med 66 day challenge

Thomas och Maria antog utmaningen!

Thomas och Maria behövde en bestående förändring i sitt hälsoliv och beslutade sig för att anta utmaningen med 66 Day Challenge. Vågen visade på ett tydligt resultat!

De hade testat alla möjliga dieter tidigare, men viktnedgången blev aldrig beständig. Men nu var det dags för en bestående förändring, tyckte Maria och Thomas Samuelsson. Vågen talade för sig själv och de beslutade sig för att utmana sig själva med 66 day challenge-metoden. En metod som i grunden förändrat tankar och beteende kring mat.
– Vi behövde gå ner i vikt helt enkelt. Så var det bara. Jag har testat det mesta tidigare. Allt från Itrim till ViktVäktarna, men jag var konstant hungrig och vikten jag förlorade kom fort tillbaka. Jag har inte varit hungrig på samma sätt med den här metoden, konstaterar Maria Samuelsson som snabbt fick med sin man Thomas på programmet.

Sakta började belöningen visa sig på vågen. Och det sporrade paret ännu mer även om de erkänner att en viss uppoffring har varit nödvändig.
– Man kan inte bara gå ut på middag eller tacka ja till allting. Man måste ju aktivt ta bort kolhydraterna. Är det buffé är det däremot enkelt, för då kan man ju välja fritt, säger Maria.
För Thomas, som gått ner nästan 20 kilo på 10 veckor,  har utmaningen varit att skippa mackorna.
– Är det något som man saknar är det smörgåsarna. Man måste skärpa till sig helt enkelt, men det har ändå varit väldigt enkelt. Det står ju klart och tydligt hur man ska göra i Ulrikas program. Det är inga konstigheter, säger Thomas medan Maria flikar in att de alltid gillat grönsaker vilket gjorde utmaningen med nya matvanor enkel.

Att köra 10 veckorsprogrammet har haft fler fördelar för paret Samuelsson. Något de inte reflekterat över tidigare har varit att de aldrig umgåtts i köket tidigare.  Nu blev köket äntligen en gemensam samlingsplats.
– Vi har varit tillsammans i 26 år men aldrig lagat mat tillsammans. Det är ju en väldigt trevlig konsekvens av den här metoden. Nu lagar vi maten tillsammans hela tiden, vilket ju är jättekul. En fördel är att det är 10 veckor man ska hålla på, så då ändrar man verkligen sina vanor.

Paret erkänner att de i perioder varit hungriga. Men de har upptäckt en annorlunda konsekvens av lågkolhydratkosten:
– Hungern är annorlunda när man äter kolhydrater. Inget tvekan om det. Äter man kost med mycket kolhydrater blir det mer som ett sug. Men det har verkligen inte varit något stort problem, dessutom har vi peppat varandra och barnen har verkligen varit positiva och stöttat oss i det här. Vi har även deltagit i livesändningar i en slutet facebook-grupp och fått mycket hjälp av Ulrika som coachat oss på vägen och det har varit otrolig peppande, konstaterar de.

Den största aha-upplevelsen var den att de klarade att vara utan frukost. Något som varit otänkbar tidigare.
– Vissa dagar in i programmet äter man ingen frukost. Det kallas för 16:8 och innebär 16 timmars fasta och att man börjar äta först till lunchen. Det har känts roligt hela vägen och därför har vi lyckats, tror Maria.

För Thomas dök det upp en annan lite oväntad överraskning. Han har fått gå ner flera storlekar i arbetskläder. Men det värsta tycker han, har varit är att han har frusit konstant.
– Till slut fick jag gå iväg och köpa ullstrumpor. Jag frös som bara den. Det har nog varit enda nackdelen de här veckorna, konstaterar Thomas, som hoppas på lite mer värme i kroppen när han får lägga till lite mer kolhydrater till matsedeln vad det lider. Men han vill gå ner några kilo till, säger han.

Båda två är fast beslutna över att behålla den nya vikten och de är väldigt optimistiska över framtiden.
– Man har fått ett annat tänk helt enkelt. Vi har båda två ätit för stora portioner och för mycket mat. Vi har börjat äta saktare också. Vi kastade i oss maten tidigare. Att utgå ifrån grönsaker i grunden det är den stora skillnaden och det kommer vi att fortsätta med. Vi kommer att äta färre mackor och pasta och hålla koll på vågen. Det är fascinerande att man får äta så mycket gott och ändå gå ner i vikt, säger Maria och Thomas nickar instämmande.

Som utbildad sjuksköterska vet Maria vad som händer i kroppen när man går ner i vikt från att ha varit överviktig.
– Det är en otrolig hälsovinst i att få ett normal BMI. Att gå ner 10 procent av sin kroppsvikt är en enorm fördel när det kommer till riskerna med diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Man ska heller inte ha ångest kring mat. Om man bestämmer sig för att unna sig det där onödiga och njuta av det, är det lättare att komma tillbaka till programmet. Ät med gott samvete, tipsar Maria.

Maria Samuelsson, 55, skolsköterska och Thomas Samuelsson, 54, butikschef på Willys. Från Eskilstuna
Viktnedgång på 10 veckor med 66 day challenge: Maria: 11 kilo (startvikt 82) och Thomas: 19 kilo (startvikt 120 kilo).

Thomas och Maria har gått 66 Day Challenge – klicka här för att boka kursen du också! 

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!