Framgångshistoria

Teddie Öhman

Jag har ett fysiskt krävande jobb som förut slet väldigt mycket på mig men nu, efter att jag jag gått ner i vikt, känner jag mig starkare och smidigare. Jag mår så mycket bättre nu!

  • Namn: Teddie Öhman
  • Familj: Mamma, styvpappa och syster
  • Ålder: 26
  • Bor: Lund
  • Viktnedgång: -67 kg

 

Vad fick dig att anta utmaningen 66 Day Challenge?

Det var 2 tjejer på jobbet som följde den. En av dem gick ner 16 kg, den andra vill inte berätta vad hon gick ner. Under tiden de höll på med challenge så tjata de lite på mig att de ville att jag skulle testa. Så tänkte jag att det är ännu en sån “hitte på”-grej. Men de fortsatte, och gjorde allt för att jag skulle prova. Så jag gav upp till slut och anslöt. Det ångrar inte en sekund! Jag märkte skillnad redan efter 4 veckor.

Har du provat andra metoder tidigare?

Ja, jag drack shakes under en period men det mådde jag inte bra av så det blev inte så långvarigt. Jag slutade efter 1 vecka. Sen har jag så klart försökt att “bara” äta nyttigt, med bra val av bröd och massa annat men det var så tråkigt och gav liksom ingen direkt effekt och då var det svårt att fortsätta. Jag behöver få se resultatet av satsning snabbt om jag ska orka fortsätta. Så innan Ulrika hittade jag aldrig något som passar mig och som höll mig motiverad att fortsätta.

Förutom att tappa i vikt, har du märkt av andra effekter av den ändra kosten och vanorna?

Ja, absolut. Framförallt i knä och fötter är det mycket stor skillnad. Jag har ett krävande arbete där står nästan 4-6 timmar varje dag på jobbet. Det är dessutom ett väldigt fysiskt arbete där jag hoppar in och ut ur maskiner typ 20-30 gånger dagligen, såna saker är ju mycket lättare nu än innan. Både viktnedgången och att jag känner mig piggare i kroppen har påverkat mig massor.

Hur har din hälsoresa gått till?

Jag var ju inte övertygad om det här så de första veckorna följde jag inte min vikt så noga. Men när jag insåg att det fungerade, både med att gå ner i vikt och att hålla i rutinerna började jag väga mig. Det hade då gått 3 veckor och jag vägde då 176 kilo. Jag hade säkert tappat mins 5-8 kilo under de första veckorna. När jag genomfört alla 10 veckor var jag nere på 156 kilo. Givetvis har det blivit lättare att hoppa in och ut ur maskiner med tanke på att min kropp blivit mindre. Så jag har fortsatt att leva efter 66 Day Challenge konceptet och maten. Nu har det gått 10 månader sedan jag startade och idag väger jag 113 kilo.  Mitt jobb är ganska så fysiskt, jag arbetar mycket i utemiljö med att till exempel fälla träd, såga, klippa häckar och mycket mer och allt är så mycket enklare nu än innan viktresan. Jag är glad att jag gav det här en chans och att det passade mig så bra att jag kan leva efter detta utan att det känns som att jag går på någon diet eller liknande.

Vad är det viktigaste du kommer att ta med dig från din kurs hos Ulrika?

Att det faktiskt går att ändra på vanor/beteenden om man bara vill! Sen tror jag att det är viktigt att man hittar “sin grej”, det här passade mig men det jag har provat innan hade inte funkat även om jag hade gett det en längre chans, det var inte min grej helt enkelt.

Skulle du rekommendera andra att hoppa på någon av Ulrikas kurser och varför?

Jag har pratat om 66 Day Challenge med kompisar och kollegor. Jag kan verkligen rekommendera andra att testa detta och några har antagit utmaningen så det ska bli roligt att följa dem.

Jag är så tacksam att mina två fina kollegor stod på sig och fick mig att våga prova detta. Det har påverkat mitt liv väldigt mycket. Det har verkligen gjort mig gott. Vikten är en sak men det medför även så mycket annat. Att jag mår bättre och blivit piggare, har lättare att utföra mitt arbete, alla de där sakerna gör också att jag har fått ett bättre självförtroende och känner mig tryggare i mig själv.

 

Teddie har gått 66 Day Challenge – läs mer om konceptet 66 Day Challenge och vilka olika utmaningar just du kan anta – klicka här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!