66 day challenge

Jessica Jansson

Efter flera år av motgångar och utmaningar stod Jessica inför ett stort beslut, att göra en operation för att bli av med övervikten. Som tur var hittade hon 66 Day-konceptet istället. "Idag är jag så glad att jag gjorde detta för nu har jag kontroll och mår bra, dessutom har jag fått en ny självkänsla i insikten att jag gjorde detta själv!"

  • Namn: Jessica Jansson
  • Ålder: 52 år
  • Bor: Stockholm
  • Familj: man och son samt bonusbarn
  • Viktminskning: – 14 kilo med 66 Day Challenge

 

Vilken kurs har du gått och vad fick dig att anmäla er till just den kursen?

Jag anmälde mig till 66 Day Challenge. Jag har haft en minst sagt turbulent tid sjuk pappa som senar gick bort. Min bror som väldigt hastigt gick bort i cancer och jag själv gick igenom en hysterektomi (op bort livmodern), kom in i klimakteriet och så pandemin på det till råga på allt.

Under den här tiden insåg jag att mat, godis och snacks är min ventil när känslorna blir för övermäktiga att hanteras och jag behöver få koppla bort och njuta av livet. Men tillslut kände jag mig som en slav i detta beteende. Jag kände att jag inte längre hade kontroll. Därför anmälde jag mig till kursen, för att just bli av med dåliga rutiner och hitta nya, hälsosamma rutiner att hålla mig till.

Har du provat några andra metoder innan du hittade Ulrikas kurser?

Ja, det har jag gjort. Jag har bland annat kört med Vikt Väktarna sedan sommaren 2015 och gick ner från 94 kg till 75,5 men konceptet slutade att fungera för mig efter ett tag. Jag är nämligen en expert på att lura mig själv att jag minsann har koll på allt jag stoppar i munnen men sanningen är väl den att jag bara lurar mig själv. Så Vikt Väktarna gick bort för mig.

Vad har du märkt av för andra effekter av kursen?

Idag har jag faktiskt kontroll på vad och hur jag äter. Jag planerar in mat och träning varje dag och även de dagar jag “unnar mig” så håller jag det totala kaloriintaget till max 1500/2000 kcal.

66 Day Challenge var verkligen min sista utväg. Om det inte hade fungerat var jag bara ett knapptryck ifrån att beställa tid för att göra en gastric balloon. Ett ingrepp som ju både är väldigt kostsamt och inte helt okomplicerat. Jag är så glad att jag gjorde det här istället. Det har både gett mig matglädje och självkänsla att lyckas med utmaningen att ta tag i och få kontroll över min hälsa.

Nu sätter jag mig själv och min hälsa i första rummet, både hemma, med familjen och på jobbet, för funkar inte jag och min kropp så funkar inte laget heller.

Hur upplevde du dessa veckor?

Jag ska inte säga att det har varit lätt rakt igenom. Jag har varit sjuk, tvingats göra avbrott i resan och fått börja om igen. Men det har varit så värt det.

Ulrika och alla i Ulrikas team och PT Maria är värda en hedersmedalj för allt ni och 66 Day-koncept har gjort för mig.

Nu ska jag köra på några veckor till med kostschemat sen ska jag och mannen åka på en härlig resa. Den här gången kommer det bli annorlunda mot föregående resor, för nu åker träningskläderna med i resväskan. Dessutom vet jag att jag kan njuta och äta allt men inte alltid och det är ingen offerkofta-känsla, tvärtom, jag ser fram emot den utmaningen också!

Vad vill du berätta för andra om Ulrikas kurser?

Att göra en hälsoresa som denna ger så mycket mer än en viktnedgång. Jag saknar ord för allt men jag känner mig stark, glad, nöjd, frisk och fått en tillit till mig själv. Jag har insett att jag kan bara jag vill för under dessa veckor har jag insett att jag har ett jävla pannben – och det är jag stolt över!

 

Vill du också hitta en hälsosam vardag? – boka någon av kurser inom 66 Day Challenge här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!