Emelies ketoresa

Emelie, 38 år, lockades av ketodieten, dels för att hon aldrig provat den men även för att hon var lite negativ till den som diet. Motståndet är nu borta, liksom 10 kg!

Att välja keto för att gå ner i vikten var inget självklart val för Emelie. “Jag jobbar i vården och har alltid försökt leva som jag lär med intag av protein, fett och kolhydrater. Dessvärre triggas jag av kolhydrater och har svårt att stoppa mig själv när jag väl börjat äta! Men jag hade gått upp mycket i vikt framförallt under hösten och kände att nu måste jag ta tag i detta. Keto lockade eftersom det var något jag aldrig provat innan och alltid varit lite motståndare till.”

Det är inte första gången Emelie har provat någon diet för att gå ner i vikt. “Jag har provat Vikt Väktarna tidigare men trivdes aldrig med deras metod att räkna kalorier, det blir för jobbigt för mig. Dessutom tycker jag att upplägget med den slutna Facebookgruppen kopplad till kursen där alla medlemmar kan träffas och peppa varandra är genialt. Ulrikas frågetrådar var väldigt bra och allt stöd från alla andra hjälpte verkligen mig”.

Att gå en kurs under så pass lång tid som sex veckor var positivt för mig, jag kom in i nya vanor och vande mig av med en hel del “dumheter”. Suget har minskat. Förut var jag beroende av mellanmål på regelbundna tider annars gick blodsockret i botten och jag mådde inte bra. Nu har jag en jämn nivå under dagens lopp. Dessutom har jag lärt mig att det inte är farligt att vara hungrig. Jag har också lärt mig att dricka mycket vatten vilket jag varit dålig på tidigare. Att bara göra mat så det räcker till våra portioner och eventuellt lunchportion samt lägga upp fint, det är sant att man äter med ögat också. Och att det går att äta väldigt gott utan att det behöver vara en kalori- eller kolhydratbomb! Det viktigaste är kanske att jag överlever utan bröd. Men jag kommer äta det ibland, tillägger hon med ett leende.

På frågan om Emelie kommer att rekommendera Ulrikas Ketodiet till andra svara hon; Absolut! Även om jag inte hade tappat så mycket som jag gjort hade jag varit nöjd eftersom jag lärt mig en massa och har en helt ny receptbank nu!

 

Emelie gick kursen Keto, 6 veckor – boka kursen du också, klicka här!

Börja din hälsoresa tillsammans med Ulrika idag!

Se vårt kursutbud

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!