Ulrika 96 kiloJag har gått ner 30 kilo och det gjorde jag 2002. Från 96 kilo till 66 kilo. Jag minns det som igår, jag började den 1 februari efter att jag hade läst om Atkinsmetoden på nätet och intresserade mig för den kostplanen. Det var ett jobb som jag är oerhört stolt över. Det gick förvånadsvärt lätt och jag tror att det berodde på några faktorer:

1. Det passade mig i tiden dvs jag hade en period i mitt liv där jag hade tid

2. Jag var oerhört motiverad

3. Jag satte mitt mål högst på agendan – insåg att detta var viktigt för mig för att jag skulle må bra.

4. Jag hittade en kostplan som jag mådde bra av och det var lustfyllt och roligt med recept och nya ingredienser.

5. Jag fick resultat snabbt vilket var avgörande för mig.

Jag har sedan dessa – alltså snart 12 år – ständigt fokuserat på min hälsa. Det är när jag tänker på det ett ännu större jobb än att tappa min kilon. Det innebär att jag jobbar med de fem punkterna ovan: – jag ser till att jag får in en hög prioritet av såväl matlagning, träning och planering i min vardag, – jag motiverar mig själv genom att läsa mer och mer om kostens betydelse för att må bra, – jag har styrelsemöte med mig själv minst 1 gång per vecka, – jag utvecklar min matlagning och älskar min mat och sist men inte minst, – jag är själv ett bevis att det fungerar och jag får resultat!

2014Nu när det är ett nytt år och jag är tillbaka från min semester ägnar jag mig åt att göra en planering för januari och februari. Så gör jag hela tiden. Jag tar några månader i taget och gör en plan hur jag ska jobba med min hälsa. Det kan vara att jag vill prova någon ny kostplan från t ex USA eller jag vill ändra på min träningsform. Det som jag ska göra nu i januari är:

– Vattenfasta börjar i dag – innebär att under 4 dagar dricker jag bara vatten, kaffe och te. Detta har jag börjat göra var tredje månad och mår mycket bra av det. Läs mer här om du är intresserad att prova.

– Jag använder min egen bok “Kickstart med Ulrika” som är bra om man vill tappa i vikt snabbt. Jag känner att jag har gått upp ett par kilon efter semestern och då tar jag tag i detta direkt. Jag har sedan drygt 1 år tillbaka använt mig av 5:2 dieten också som är ett fin komplement.

– I slutet av januari har jag planerat en 5 veckors detoxkur med Ejuva som är helt fantastisk. Jag får hem denna produkt från USA och har gjort den en gång tidigare. Helt klart den bästa detoxkuren på marknaden! Att göra en detox är för mig en städning av kroppen som jag planerar varje år och det passar bra under februarimånad då jag inte har så mycket inbokat.

– PT träning med Malin är också en hög prioritet och min plan är att träna på fastande mage och se vad det kan ge.

Omslag_Davidsson_Kickstart_utan splashJa, det var min plan för januari och februari – hur ser Era planer ut? Gör ni några?

Hälsningar Ulrika