I går skapade jag ett nytt recept för jag var sugen på Snickers… Jag gjorde den glutenfri och sockerfri (förutom den mörka chokladen som är i glasyren). Enkel att baka och jag lovar att du kommer att älska dessa snickersrutor. Perfekt att ha i frysen om du vill ha ett hälsosamt fika då och då!

 Snickerskaka – 20 bitar (254 kcal)

150 g smör

1 dl agavesirap

½ dl kakao

2 krm vaniljpulver

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

3 ägg

1 dl saltade jordnötter

Glasyr

150 g mörk choklad

2 dl saltade jordnötter

1 dl jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och blanda ner agave, kakao,vaniljpulver, mandelmjöl, fiberhusk och ägg. Häll ner blandningen i en bakplåtsklädd form ca: 20 x 25 cm. Grädda i 20 min i ugnen. Ta ut och låt svalna.

Smält choklad över ett vattenbad och blanda ner jordnötter. Bred på jordnötssmör på kakan och häll över chokladblandningen. Ställ in i kylen i 3-4 timmar. Skär upp i rutor. Förvara i kylen eller i frysen.