I går skapade jag ett nytt recept för jag var sugen på Snickers… Jag gjorde den glutenfri och sockerfri (förutom den mörka chokladen som är i glasyren). Enkel att baka och jag lovar att du kommer att älska dessa snickersrutor. Perfekt att ha i frysen om du vill ha ett hälsosamt fika då och då!
Snickerskaka – 20 bitar (254 kcal)
150 g smör
1 dl agavesirap
½ dl kakao
2 krm vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
3 ägg
1 dl saltade jordnötter
Glasyr
150 g mörk choklad
2 dl saltade jordnötter
1 dl jordnötssmör
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och blanda ner agave, kakao,vaniljpulver, mandelmjöl, fiberhusk och ägg. Häll ner blandningen i en bakplåtsklädd form ca: 20 x 25 cm. Grädda i 20 min i ugnen. Ta ut och låt svalna.
Smält choklad över ett vattenbad och blanda ner jordnötter. Bred på jordnötssmör på kakan och häll över chokladblandningen. Ställ in i kylen i 3-4 timmar. Skär upp i rutor. Förvara i kylen eller i frysen.