Tillbaka till menyerna

Vecka 48

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 728 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Mellanmål

      Halv avokado

    • Dessert - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

  • Tisdag - 1424 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 510 Kcal

      Laxfilé med koriander crème

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 901 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 397 Kcal

      Ängamatsoppa

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 275 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Keso med äpple och jordgubbar

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.9 gram

Fett: 40.6 gram

Protein: 44.1 gram

Energi: 666.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Måndag mellanmål 0 Kcal

    Halv avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 0 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0

    Gör så här

    Välj ut en mogen avokado (det kan vara en svår utmaning!), dela den och strö över lite salt eller örtagårdsgrydda och ät med sked eller i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0

    Måndag dessert 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär
  • Tisdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Tisdag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Tisdag middag 510 Kcal

    Laxfilé med koriander crème

    En härlig laxfilé med koriander créme - perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva

    Gör så här

    • Börja med koriandercrèmen.
    • Blanda crème fraiche, ingefära och chili i en skål.
    • Finhacka koriandern och blanda ner tillsam­mans med limesaften.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med citronpeppar.
    • Dela fänkålen, skär bort stocken i mitten, och skiva resten samt paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn laxfiléerna i cirka 4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
    • Lägg upp filéerna på ett serveringsfat.
    • Woka fänkål och paprika i den heta pannan i någon minut.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hacka koriandern och rör ner den i pannan med grönsakerna.
    • Servera laxen,grönsakerna och koriander­crèmen.
    • Garnera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 397 Kcal

    Ängamatsoppa

    En god och mättande soppa med mascarponeost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och eller hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök några någon minut.
    • Tillsätt frysta ärter, hönsbuljong, vatten och mascarponeost.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare tillsammans med färsk spenat.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med alfa-alfagroddar, ärtor och morötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Onsdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Fredag frukost 275 Kcal

    Keso med äpple och jordgubbar

    Snabblagad frukost och mellanmål - keso toppat med äpple, jordgubbar och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och blanda med vaniljpulver.
    • Skär äpplet och jordgubbarna i mindre bitar och toppa med 1 msk hackad mandel.
    • Vill du kan du toppa med kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar
Torrvaror
  • 9 dl kaffe
  • 2 dl majs
  • 3 msk olivolja
  • 100 g bönpasta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 skiva lövbiff
  • 1 st äggula
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 600 g laxfilé
  • 250 g nötfärs
Mejeri
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 2.5 dl keso, 4%
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl crème fraiche
  • 125 g mascarponeost
Övrigt
  • 3 msk senap
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 msk mandlar
Kryddor/smaksättare
  • 2 kruka färsk oregano
  • 2 tsk dijonsenap
  • citronpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk vaniljpulver
Frukt/grönt
  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g blandad sallad
  • 2.5 st gul paprika
  • 1 dl blåbär
  • 1 st blodapelsin
  • 4 dl blandsallad
  • 0.25 st gurka
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 50 g cocktailtomater
  • 2 st fänkål
  • 1 st orange paprika
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 4 tsk limesaft
  • 4 st limeskiva
  • 2 st gul lök
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 60 g bladspenat
  • 0.5 dl alfalfagroddar
  • 0.7 st morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.25 st äpple
  • 4 st färsk jordgubbe

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!