Tillbaka till menyerna

Vecka 40

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 468 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Keso med bär

    • Lunch

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 322 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 322 Kcal

      Granolapaj med äpple och kanel

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.5 gram

Fett: 17.9 gram

Protein: 24.5 gram

Energi: 394.8 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Keso med bär

    Använd färska blåbär och hallon eller djupfrysta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Måndag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag dessert 322 Kcal

    Granolapaj med äpple och kanel

    Plocka dina egna äpplen och baka en härlig paj!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 322 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 3 st äpple
    • 3 msk smör
    • 2 tsk kanel
    • 1 msk honung
    • 3 dl Risenta granola müsli
    • 50 g smör
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva och skär äpplen i tunna klyftor. Hetta upp en stekpanna med smör och stek äpple med kanel och honung.
    • Lägg äpplena i en ugnsfast form och strö över granolamüslin.
    • Skiva över smör med en osthyvel. Strö över lite kanel.
    • Sätt in i mitten på ugnen i cirka 15 min. Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 3 st äpple
    • 3 msk smör
    • 2 tsk kanel
    • 1 msk honung
    • 3 dl Risenta granola müsli
    • 50 g smör
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 0.5 dl gräddfil
  • 53 msk smör
  • 250 g vaniljkesella
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 5 st äpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
Kryddor/smaksättare
  • örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 2 tsk kanel
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl Risenta granola müsli
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!