Tillbaka till menyerna

vecka 39

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.4 gram

Fett: 50.4 gram

Protein: 62.6 gram

Energi: 925.6 kcal

  • Måndag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 338 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Måndag middag 374 Kcal

    Hamburgare med fetaost och paprika

    En god hamburgare är alltid rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Strö på salt, peppar, torkade örter och ev lite grillkrydda.
    • Lägg rucola på en tallrik.
    • Skiva tomat och rödlök och lägg vid sidan om.
    • Lägg hamburgare över salladen och smula över fetaost.
    • Tärna paprika och lägg över och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Tisdag middag 274 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    God och mustig soppa med kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 274 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Skär paprika och squash i små tärningar.  Skala och skär palsternackan i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn gul lök, vitlök och alla grönsaker. Låt gå någon minut och tillsätt örtagårdskrydda, buljongtärning, vatten och tomatpuré.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner kycklingfärsen i soppan och låt koka 10 minuter.
    • Häll upp i en soppskål och strö på färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 398 Kcal

    Kycklingbullar med blomkålssallad

    Kycklingbullar med en fräsch sallad och sås med hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.75 st paprika
    • 1 msk jalapeño
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chiliyoghurt
    • 3 msk grekisk yoghurt
    • 0.5 msk majonäs
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 6 st sockerärtor
    • 2 stycken limeklyftor
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Riv blomkålen grovt.
    • Skär paprika i tärningar.
    • Hacka jalapeños och koriander.
    • Blanda blomkål, paprika, jalapeños och koriander i en skål.
    • Tillsätt citronjuice och olivolja.
    • Blanda om och strö på salt och svartpeppar.
    • Pressa vitlök till såsen.
    • Blanda ihop chiliyoghurt i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skala och finhacka lök.
    • Blanda kycklingfärs, vitlök, lök och tacokrydda i en bunke.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Forma små bollar av kycklingfärsblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingbullarna på medelvärme, i cirka 3–4 minuter eller tills de är genomstekta och har fått en fin yta.
    • Lägg upp blomkålsallad på tallrikar.
    • Placera kycklingbullar ovanpå salladen.
    • Servera tillsammans med chiliyoghurt.
    • Dekorera med sockerärtor, limeklyftor och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.75 st paprika
    • 1 msk jalapeño
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chiliyoghurt
    • 3 msk grekisk yoghurt
    • 0.5 msk majonäs
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 6 st sockerärtor
    • 2 stycken limeklyftor
    • 2 msk färsk koriander

    Onsdag middag 338 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 278 Kcal

    Kycklingburgare med cheddar och jalapeño

    Kycklingburgare med hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlök och blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma färsen till 4 tunna burgare.
    • Lägg cheddarost och jalapeñoskivor på två av burgarna och placera sedan en burgare ovan på vardera.
    • Lägg kycklingburgarna på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
    • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, tills burgarna är genomstekta.
    • Tärna paprika i små bitar.
    • Strimla salladslök.
    • Lägg en bädd av machésallad på tallrikar.
    • Lägg sedan på kycklingburgaren och toppa med paprika och salladslök.
    • Dekorera med jalapeñoskivor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor

    Torsdag middag 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano
  • Fredag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 278 Kcal

    Kycklingburgare med cheddar och jalapeño

    Kycklingburgare med hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlök och blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma färsen till 4 tunna burgare.
    • Lägg cheddarost och jalapeñoskivor på två av burgarna och placera sedan en burgare ovan på vardera.
    • Lägg kycklingburgarna på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
    • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, tills burgarna är genomstekta.
    • Tärna paprika i små bitar.
    • Strimla salladslök.
    • Lägg en bädd av machésallad på tallrikar.
    • Lägg sedan på kycklingburgaren och toppa med paprika och salladslök.
    • Dekorera med jalapeñoskivor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor

    Fredag middag 711 Kcal

    Korvstroganoff med blomkålsris

    En klassiker serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 711 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsriset genom att riva blomkål grovt och lägg i en skål.
    • Hacka persilja.
    • Skala och riv morot.
    • Blanda ner i blomkålsriset och salta och peppra.
    • Skär falukorv i stavar.
    • Skala och hacka lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Salta och peppra.
    • Låt koka ihop och späd med mjölk.
    • Låt puttra på svag värme i några minuter.
    • Servera tillsammans med blomkålsriset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Lördag lunch 587 Kcal

    Vietnamesiska riswraps med kyckling och mango

    Krispiga riswraps med kyckling, färska grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att riva vitlöken fint och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och riv vitlöken, finhacka chilin.
    • Blanda vitlök, chili, ingefära, sesamolja, ketjap manis, sesamfrön, salt och peppar till en marinad i en skål.
    • Skär kycklingen i små bitar och blanda ner i marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna, lägg ner den marinerade kycklingen med marinaden och stek 5 minuter.
    • Ställ åt sidan.
    • Skala och strimla mango och avokado och alla grönsakerna fint.
    • Blötlägg rispapperen.
    • Lägg mango, avokado, grönsaker, kyckling och lite koriander på varje rispapper och vik ihop.
    • Servera knytena med chilimajjo, jordnötter och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st morot
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st avokado
    • 6 st rispapper
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 msk jordnötter
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Lördag middag 395 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
  • Söndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Söndag lunch 744 Kcal

    Högrevsgryta med champinjoner

    Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Skiva champinjonerna.
    • Strimla paprika.
    • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
    • Sänk värmen och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda i 40 minuter.
    • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop 15 minuter.
    • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Söndag middag 374 Kcal

    Hamburgare med fetaost och paprika

    En god hamburgare är alltid rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Strö på salt, peppar, torkade örter och ev lite grillkrydda.
    • Lägg rucola på en tallrik.
    • Skiva tomat och rödlök och lägg vid sidan om.
    • Lägg hamburgare över salladen och smula över fetaost.
    • Tärna paprika och lägg över och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta
Mejeri
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 75 g färskost med vitlök
  • 50 g fetaost
  • 2.25 dl grädde
  • 3 msk grekisk yoghurt
  • 4 st cheddarost, skiva
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk crème fraiche
  • 4 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 1 dl björnbär
  • 2 st rödlök
  • 9.75 klyfta vitlök
  • 550 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 4 dl ruccolasallad
  • 0.5 styck tomat
  • 2.25 st paprika
  • 2 st citronklyfta
  • 6 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 tsk riven ingefära
  • 3.75 st gul lök
  • 1.25 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 0.25 st squash
  • 2 st palsternacka
  • 0.5 st citron
  • 106 st sockerärtor
  • 6 stycken limeklyftor
  • 1 st salladslök
  • 80 g machesallad
  • 0.5 st blomkål
  • 1.5 st morot
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.25 st mango
  • 5 cm gurka
  • 0.5 st avokado
  • 0.75 st paprika valfri färg
  • 150 g haricots verts
  • 6 st färska champinjoner
Övrigt
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 4 msk rostad lök
  • 1 msk jalapeño
  • 0.5 msk majonäs
  • 20 st jalapeñoskivor
  • 6 st rispapper
  • 1 msk majonnäs
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 5 st cornichongurkor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1400 g kycklingfärs
  • 250 gram högrevsburgre
  • 125 g bacon
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 1000 g räkor med skal
  • 300 g högrev
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 2 krm torkade örter
  • 3 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.75 msk färsk basilika
  • 7 msk färsk koriander
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 krm Srirachasås
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 msk färsk persilja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 st basilikakvist
Torrvaror
  • 2 msk pinjenötter
  • 10.5 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 3 msk jordnötter
  • 1 tsk honung
  • 1 dl råris

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.