Tillbaka till menyerna

Vecka 34

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1119 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Dessert

  • Tisdag - 468 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 88 Kcal

      Paprikasoppa

    • Middag - 308 Kcal

       Exotisk burgare med gräddfilsås

    • Mellanmål - 72 Kcal

      Fröknäcke med quinoa

    • Dessert

  • Onsdag - 1261 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 293 Kcal

      Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    • Middag - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Mellanmål - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Dessert

  • Torsdag - 456 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 88 Kcal

      Paprikasoppa

    • Middag - 368 Kcal

      Salccicia och grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1562 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Fröbröd

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag - 739 Kcal

      Pinjenötsbiffar med fetacrème och rostade grönsaker

    • Mellanmål - 72 Kcal

      Fröknäcke med quinoa

    • Dessert

  • Lördag - 1659 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 481 Kcal

      Smörrebröd - Kallrökt lax med äggröra

    • Middag - 780 Kcal

      Biff med tomatsallad och persiljesmör

    • Mellanmål - 398 Kcal

      Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    • Dessert

  • Söndag - 782 Kcal

    • Frukost - 269 Kcal

      Kokt ägg med makrill i tomatsås

    • Lunch

    • Middag - 240 Kcal

      Köttfärsrulle

    • Mellanmål - 273 Kcal

      Amerikanska pannkakor

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.5 gram

Fett: 69.2 gram

Protein: 58.5 gram

Energi: 1043.7 kcal

  • Måndag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Måndag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Måndag mellanmål 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt
  • Tisdag lunch 88 Kcal

    Paprikasoppa

    En rätt som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja, tillsätt paprika och tomater och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka 10 minuter och smaka av med salt, peppar och örtgårdskrydda.
    • Mixa soppan och späd med vatten om det behövs.
    • Skär fänkålen i mindre bitar och stek i lite olivolja.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fänkål och färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 308 Kcal

     Exotisk burgare med gräddfilsås

    Laga en fräsch exotisk burgare med färsk mango och jordgubbar och en klick gräddfilssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g nötfärs
    • 0.25 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk smör
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilssås
    • 0
    • 0.5 st morot
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med vitlök, salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att  blanda ihop alla ingredienser.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilsås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g nötfärs
    • 0.25 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk smör
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilssås
    • 0
    • 0.5 st morot
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 72 Kcal

    Fröknäcke med quinoa

    Tillaga en stor sats med fröknäcke med quinoa. Toppa fröknäcket med tex, färskost, gurka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    30 portioner

    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl chiafrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokt quinoa
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rapsolja
    • 3 dl kokande vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C .
    • Blanda ihop alla ingredienser och häll över kokande vatten.
    • Låt stå och svälla 10 minuter.
    • Lägg blandningen mellan två bakplåtspapper och dra ut smeten till ett platt knäckebröd.
    • Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Ta ut plåtarna och skär i bitar.
    • Sätt in plåtarna i ytterligare en timme.
    • Bryt isär och förvara i en burk.

    Ingredienser

    30 portioner

    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl chiafrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokt quinoa
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rapsolja
    • 3 dl kokande vatten
  • Onsdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 293 Kcal

    Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    Smarrig lunch eller middag med squash, pesto och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Svarva squash eller hyvla tagliatelle med en potatisskalare.
    • Lägg i en skål och blanda med grön pesto.
    • Fördela salladen på fat och lägg på squashtagliatellen i mitten.
    • Lägg upp skinka runt om och lägg på tomater och oliver.
    • Strö på pumpafrön och dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Onsdag middag 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Onsdag mellanmål 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt
  • Torsdag lunch 88 Kcal

    Paprikasoppa

    En rätt som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja, tillsätt paprika och tomater och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka 10 minuter och smaka av med salt, peppar och örtgårdskrydda.
    • Mixa soppan och späd med vatten om det behövs.
    • Skär fänkålen i mindre bitar och stek i lite olivolja.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fänkål och färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 368 Kcal

    Salccicia och grönsaksplåt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 368 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen och gröp ur lite av insidan.
    • Lägg squashinnehållet på en ugnsplåt.
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna.
    • Häll på lite honung och strö på salt och peppar.
    • Toppa med nötter.
    • Lägg halvorna på ugnsplåten tillsammans med korv, tomater och oliver.
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö på salt och peppar och häll på olivolja.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö på rosmarin och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin
  • Fredag frukost 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Fredag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Fredag middag 739 Kcal

    Pinjenötsbiffar med fetacrème och rostade grönsaker

    Riktigt goda pinjenötsbiffar med rostade grönsaker och en klick fetacréme till. Dessa biffar kan du även lägga på grillen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 57 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 739 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g pinjenötter
    • 1 st mini squash
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkad basilika
    Fetacréme
    • 200 g fetaost
    • 3 dl lätt crème fraiche
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 15 g soltorkade tomater i olja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål.
    • Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt pinjenötterna och foma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva squash , paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt.
    • Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika.
    • Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter.
    • Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
    • Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål.
    • Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g pinjenötter
    • 1 st mini squash
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkad basilika
    Fetacréme
    • 200 g fetaost
    • 3 dl lätt crème fraiche
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 15 g soltorkade tomater i olja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag mellanmål 72 Kcal

    Fröknäcke med quinoa

    Tillaga en stor sats med fröknäcke med quinoa. Toppa fröknäcket med tex, färskost, gurka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    30 portioner

    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl chiafrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokt quinoa
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rapsolja
    • 3 dl kokande vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C .
    • Blanda ihop alla ingredienser och häll över kokande vatten.
    • Låt stå och svälla 10 minuter.
    • Lägg blandningen mellan två bakplåtspapper och dra ut smeten till ett platt knäckebröd.
    • Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Ta ut plåtarna och skär i bitar.
    • Sätt in plåtarna i ytterligare en timme.
    • Bryt isär och förvara i en burk.

    Ingredienser

    30 portioner

    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl chiafrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokt quinoa
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rapsolja
    • 3 dl kokande vatten
  • Lördag lunch 481 Kcal

    Smörrebröd - Kallrökt lax med äggröra

    Gott rågbröd tillsammans med en krämig äggröra och kallrökt lax. Toppa smörrebrödet med dillkvist och svartpeppar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 st salladsblad
    • 1 msk majonnäs
    • 8 skiva kallrökt lax
    Äggröra
    • 8 st ägg
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 1 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Skär av kanterna på brödet.
    • Bred på majonnäs på brödskivan.
    • Dekorera med sallad.
    • Lägg på 2 skivor kallrökt lax på varje smörrebröd.
    • Vispa ihop äggen med salt, peppar och grädde.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Rör om med en trägaffel 1-2 minuter.
    • Fördela äggröran på smörrebröden och dekorera med dillkvistar och lite svartpeppar.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 st salladsblad
    • 1 msk majonnäs
    • 8 skiva kallrökt lax
    Äggröra
    • 8 st ägg
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 1 tsk svartpeppar

    Lördag middag 780 Kcal

    Biff med tomatsallad och persiljesmör

    En riktigt saftig köttbit med en god tomatsallad och en klick persiljesmör till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 780 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först persiljesmöret genom att blanda smör med vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
    • Ställ i frysen.
    • Gör salladen genom att skiva tomater och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Skär fetaosten i tärningar.
    • Blanda ner rödlök, fetaost, pesto, olja, vinäger, salt och peppar i skålen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffen några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp sallad på en tallrik och ställ en skål tomatsallad bredvid.
    • Lägg på biffen och häll på lite balsamico över salladen och biffen.
    • Servera med persiljesmöret.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag mellanmål 398 Kcal

    Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    En nyttig och hälsosam variant av en toast med ost och skinka! Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka om du vill göra denna vegetarisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg en plätt på en ugnsplåt och bred på senap och lägg på skinka och ost.
    • Toppa med den andra plätten och gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller värm snabbt i mikron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost
  • Söndag frukost 269 Kcal

    Kokt ägg med makrill i tomatsås

    Lättlagad frukost eller till mellanmål -  Ägg med makrill i tomatsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk makrill
    • 1 st kokt ägg
    • 2 st salladsblad
    • 1 st gurka

    Gör så här

    • Lägg upp makrillen på en tallrik.
    • Dela äggen och lägg upp tillsammans med sallad och gurka.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk makrill
    • 1 st kokt ägg
    • 2 st salladsblad
    • 1 st gurka

    Söndag middag 240 Kcal

    Köttfärsrulle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 dl majs
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st filodegsark
    • -1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bryn köttfärs i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt löken i köttfärsen och bryn i några minuter.
    • Riv moroten fint och blanda ner i köttfärsröran.
    • Tillsätt majs och tacokrydda och stek i 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt svalna. Lägg ut 2 st filoark över varandra på en skärbräda.
    • Lägg på färsen och rulla ihop till en rulle och lägg på en smordplåt.
    • Pensla rullen med olivolja och strö påsesamfrön.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär i portionsbitar.
    • Servera med en god sallad och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 dl majs
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st filodegsark
    • -1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0 g blandad sallad

    Söndag mellanmål 273 Kcal

    Amerikanska pannkakor

    Få en bra start på dagen med dessa mumsiga pannkakor - servera med färska bär och en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
Frukt/grönt
  • 2 st apelsin
  • 3.5 st morot
  • 1 st äpple
  • 0.5 tsk ingefära
  • 10 g gurkmeja (färsk)
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 2.75 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 st grapefrukt
  • 1.5 st gul lök
  • 1.25 st fänkål
  • 0.25 st salladslök
  • 11 st salladsblad
  • 0.33 st mango
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st grön sparris
  • 0.5 dl körsbär
  • 4 st kokta rödbetor
  • 50 g rucola
  • 2 st citronskiva
  • 1 st squash
  • 250.5 g cocktailtomater
  • 1 st mini squash
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st gurka
  • blandad sallad
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
Övrigt
  • 8 st isbitar
  • 4 msk majonnäs
  • 250 g grillad paprika
  • 6 dl kokande vatten
  • 14 st svarta oliver
  • 35 g soltorkade tomater i olja
  • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
  • 2 st filodegsark
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1450 g nötfärs
  • 18 st ägg
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 250 g laxfilé
  • 175 g salcciakorv
  • 8 skiva kallrökt lax
  • 175 g entrecote
  • 2 skivor skinka
  • 1 burk makrill
  • 1 st kokt ägg
  • 2 st äggvitor
Mejeri
  • 3 msk grädde
  • 32.5 msk smör
  • 3 msk gräddfil
  • 75 g chevreost
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk crème fraiche
  • 225 g fetaost
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 100 g keso
  • 2 skiva ost
  • 2 msk mjölk
Torrvaror
  • 400 g krossade tomater
  • 6.5 tsk olivolja
  • 3 dl linfrön
  • 1 dl chiafrön
  • 3.5 dl pumpafrön
  • 5 dl vita sesamfrön
  • 4 dl kokt quinoa
  • 6 msk rapsolja
  • 3 tsk honung
  • 6 st valnöt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl solrosfrön
  • 50 g pinjenötter
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 1 dl majs
  • sesamfrön
  • 2 msk kokosmjöl
Kryddor/smaksättare
  • 2 kruka färsk basilika
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • örtagårdskrydda
  • färsk persilja
  • 1 msk mynta
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk grön pesto
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 st dillkvistar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk bladpersilja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk dijonsenap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!