Tillbaka till menyerna

vecka 33

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 509 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 303 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 303 Kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 592 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 316 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 316 Kcal

      Torsk i folie med aioli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 814 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 814 Kcal

      Tacosallad med chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18.5 gram

Fett: 31.6 gram

Protein: 37.9 gram

Energi: 506.6 kcal

  • Måndag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Tisdag middag 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
  • Onsdag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano
  • Torsdag middag 316 Kcal

    Torsk i folie med aioli

    Torskrygg i folie med en färdig aiolisås till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Fördela torsk på folieark.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strö på purjolök och lägg på sockerärtor.
    • Skiva paprikan och lägg på fisken.
    • Förslut foliepaketet och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö på dill och servera med aioli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad
  • Fredag middag 814 Kcal

    Tacosallad med chilisås

    En mycket god och trevlig tacosallad med bland annat avokado, mango och morot i. Toppa salladen med en krämig chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 814 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek färsen några minuter.
    • Krydda med tacokrydda och lite vatten.
    • Låt puttra några minuter.
    • Skär isbergssallad i strimlor och lägg i en matlåda.
    • Skala och skär avokado, morot och mango i tärningar.
    • Hacka chilin.
    • Blanda ner tillsammans med majs, kikärtor, färsk koriander.
    • Tillsätt lime och krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner mangosalladen i lådan.
    • Skala och hacka löken.
    • Lägg över köttfärsen i lådan och toppa med hackad rödlök och limeklyftor.
    • Servera med chilisåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g torskrygg
  • 0.5 st ägg
  • 300 g kycklingfärs
  • 8 skiva lövbiff
  • 1 st äggula
  • 150 g nötfärs
Torrvaror
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 dl majs
Frukt/grönt
  • 1 st skivad avokado
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g blandad sallad
  • 1 st gul paprika
  • 5 msk purjolök
  • 125 g sockerärtor
  • 1 st röd paprika
  • 100 g grönsallad
  • 0.25 st salladshuvud
  • 0.25 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st röd chili
  • 6 tsk limesaft
Kryddor/smaksättare
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 2 kruka färsk oregano
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 msk chilisås
Mejeri
  • 3 dl crème fraiche
  • 75 g färskost med vitlök
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
Övrigt
  • 3 msk senap
  • 2 msk kapris
  • 2 msk Aioli
  • 0.5 dl kikärtor
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!