Tillbaka till menyerna

Vecka 3 av 5 1600 kalorier

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1321 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 303 Kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Middag - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Dessert

  • Tisdag - 1318 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 471 Kcal

      Nötgryta med sötpotatis

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Dessert

  • Onsdag - 1417 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Middag - 349 Kcal

      Lövbiff teriyaki med limemarinerad broccoli

    • Mellanmål - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Dessert

  • Torsdag - 1591 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 349 Kcal

      Lövbiff teriyaki med limemarinerad broccoli

    • Middag - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Mellanmål - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Dessert

  • Fredag - 1584 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 574 Kcal

      Champinjon- och chevrépaj

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Mellanmål - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Dessert

  • Lördag - 1835 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 746 Kcal

      Thai blomkålssoppa

    • Middag - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Dessert

  • Söndag - 1522 Kcal

    • Frukost - 266 Kcal

      Omelett med champinjoner och paprika

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 632 Kcal

      Low Carb tortillabröd med köttfärsröra

    • Mellanmål - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.9 gram

Fett: 90.2 gram

Protein: 82 gram

Energi: 1512.5 kcal

  • Måndag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Måndag lunch 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Måndag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Måndag mellanmål 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn
  • Tisdag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Tisdag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Tisdag middag 471 Kcal

    Nötgryta med sötpotatis

    En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär löken i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta med olivolja.
    • Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen.
    • Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
    • Låt koka 1.5 timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
    • Lägg blomkålsriset i en skål.
    • Skala och strimla morot.
    • Finhacka persilja.
    • Blanda ner med blomkålen.
    • Salta och peppra.
    • Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Tisdag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Onsdag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Onsdag middag 349 Kcal

    Lövbiff teriyaki med limemarinerad broccoli

    Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Gör så här

    • Gör först den limemarinerade broccolin genom att skära broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, limesaft, salt och peppar.
    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika och broccoliroten i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela broccoli i två skålar och häll lövbiffswoken över.
    • Strö på hackad gräslök.
    • Dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Onsdag mellanmål 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn
  • Torsdag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Torsdag lunch 349 Kcal

    Lövbiff teriyaki med limemarinerad broccoli

    Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Gör så här

    • Gör först den limemarinerade broccolin genom att skära broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, limesaft, salt och peppar.
    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika och broccoliroten i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela broccoli i två skålar och häll lövbiffswoken över.
    • Strö på hackad gräslök.
    • Dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Torsdag middag 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Torsdag mellanmål 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • Fredag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 574 Kcal

    Champinjon- och chevrépaj

    En riktigt trevlig paj för många tillfällen, bjud hela familjen eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader. Höj därefter temperaturen till 200 grader.
    • Lägg spenat i botten på pajskalet och ringla över balsamico och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla rödlök. Skiva champinjoner. Skala och riv vitlök.  Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lök, champinjoner och vitlök ett par min. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg blandningen över spenaten.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk och riven ost i en skål. Salta och peppra. Häll smeten i pajskalet. Skiva chévreosten och lägg över pajen.
    • Grädda pajen ca 30 min. Ta ut pajen och lägg på strimlad rödlök, valnötter, flytande honung och örtagårdskrydda. Grädda 5 min till. Dekorera med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Fredag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag mellanmål 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • Lördag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Lördag lunch 746 Kcal

    Thai blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 746 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 burk kokosmjölk
    • 2 msk thai curry paste
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 10 g blomkålsbuketter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.1 st chili

    Gör så här

    • Skala och skiva grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker, vitlök, ingefära och låt steka någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärning.
    • Häll i kokosmjölk och tillsätt curry paste, honung och pressad limesaft.
    • Låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare.
    • Späd med mer vatten och smaka av soppan.
    • Häll upp i skålar toppa med blomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 burk kokosmjölk
    • 2 msk thai curry paste
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 10 g blomkålsbuketter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.1 st chili

    Lördag middag 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Lördag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Söndag frukost 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Söndag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Söndag middag 632 Kcal

    Low Carb tortillabröd med köttfärsröra

    Rör ihop en smakrik köttfärsröra och ber ut röran i tortillabrödet. Spara 2 tortillabröd och gör iordning så att du har en portion klar till rester!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 632 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Bröd 4 st
    • 70 gram sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 125 g keso
    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 2 dl isbergssallad
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk smör
    • 200 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräddfil
    • 5 st pepperoni

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda alla ingredienser till brödet och bred ut i 4 runda tortillor tunt på en plåt med bakplåtspapper.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 min.
    • Ta lite kallt vatten på baksidan av pappret så att brödet lättare släpper.
    • Lägg upp 2 bröd (spara de andra 2)
    • Fördela sallad på tortillan.
    • Skiva tomaterna och lägg över.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen runt om i några minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i färsen.
    • Låt steka någon minut.
    • Tillsätt curry, paprikapulver, salt och peppar.
    • Fördela köttfärsröran över salladen och toppa med gräddfil och pepperoni.

    Ingredienser

    2 portioner

    Bröd 4 st
    • 70 gram sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 125 g keso
    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 2 dl isbergssallad
    • 1 styck tomat
    • 1 tsk smör
    • 200 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräddfil
    • 5 st pepperoni

    Söndag mellanmål 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn
Torrvaror
  • 6 msk chiafrön
  • 0.4 dl kokosskivor
  • 7 msk pinjenötter
  • 4.5 msk olivolja
  • 3 dl dinkelsikt
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl rågkross
  • 3.5 dl linfrön
  • 3 dl solrosfrön
  • 3 tsk bikarbonat
  • 24 st torkade aprikoser
  • 3.5 dl havregryn
  • 4 dl mjöl av bovete
  • 7 msk psylliumhusk
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 dl torkad papaya
  • 2 msk kokoschips
  • 50 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 153 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 0.5 dl valnötter
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 70 gram sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
Mejeri
  • 4 dl sojamjölk
  • 75 g färskost med vitlök
  • 10 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 9 dl riven ost
  • 257 tsk smör
  • 12 dl filmjölk
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 3.5 dl mandelmjölk
  • 125 g chevreost
  • 5 msk gräddfil
  • 250 g crème fraiche
  • 125 g keso
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk vaniljpulver
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 2 msk dijonsenap
  • 1.75 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 3 kvist färsk rosmarin
  • 9.4 tsk salt
  • 0.4 tsk svartpeppar
  • 1 msk malen curry
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 st lagerblad
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 3 msk persilja
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 msk dill
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl teriyakisås
  • 4 msk gräslök
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk thai curry paste
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 påse tacokrydda
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk paprikapulver
Frukt/grönt
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl färska björnbär
  • 2.75 st rödlök
  • 7 klyfta vitlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 3.5 st blomkålshuvud
  • 8.5 st morot
  • 20 cm purjolök
  • 0.25 st sötpotatis
  • 3.5 st gul lök
  • 3 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 100 g grönsallad
  • 450 g cocktailtomater
  • 2.25 st citron
  • 2 st gul paprika
  • 2 st roten av en broccoli
  • 1 st broccolistånd
  • 6 tsk limesaft
  • 4 st limeskiva
  • 60 g bladspenat
  • 200 g skogschampinjoner
  • 0.5 st äpple
  • 2 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 2 tsk riven ingefära
  • 0.5 st lime
  • 10 g blomkålsbuketter
  • 0.1 st chili
  • 6 dl isbergssallad
  • 1.25 st paprika
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • 5 st champinjoner
  • 1 styck tomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfärs
  • 500 g kassler
  • 18 st ägg
  • 2 st hel kyckling
  • 600 g högrev
  • 2 st kokt ägg
  • 600 g varmrökt lax
  • 700 g lövbiff
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 700 g nötfärs
  • 5 st pepperoni
Övrigt
  • 6 msk ljus sirap
  • 2 dl rödvin
  • 100 g inlagda rödbetor
  • 5 msk majonnäs
  • 1 dl frukt och bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!