Tillbaka till menyerna

Vecka 3

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1260 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 760 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch

    • Middag - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1202 Kcal

    • Frukost - 370 Kcal

      Äggröra med skinka

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag - 498 Kcal

      Köttfärssås med glutenfri spagetti

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 901 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 498 Kcal

      Köttfärssås med glutenfri spagetti

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1251 Kcal

    • Frukost - 279 Kcal

      Havre- och kesofrallor

    • Lunch - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Middag - 574 Kcal

      Kycklingburgare med juliennesallad och pestocrème

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75 gram

Fett: 52.5 gram

Protein: 63.2 gram

Energi: 1074.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Måndag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
  • Tisdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag middag 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
  • Onsdag frukost 370 Kcal

    Äggröra med skinka

    Gräddig äggröra med lite paprika, ruccola och några skivor skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel ca 20 sek.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och skinkskivor.
    • Toppa med finhackad röd paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Onsdag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Onsdag middag 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Torsdag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
  • Fredag frukost 279 Kcal

    Havre- och kesofrallor

    Glutenfria frallor som är gjort på keso, ägg och havregryn som grund! Förvara dessa frallor gärna i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv äpplena.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på vallmofrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Fredag lunch 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Fredag middag 574 Kcal

    Kycklingburgare med juliennesallad och pestocrème

    Ett mer hälsosamt sätt att äta burgare på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g fetaost
    Juliennesallad
    • 2 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.25 st mango
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 tsk rödvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 krm flytande honung
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Rör ihop pestocrèmen.
    • Gör salladen genom att skala och finstrimla morötterna. Skala och strimla lök, paprika och mango tunt. Hacka den färska basilikan. Lägg i en skål och tillsätt basilika, olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar.
    • Skala och finhacka rödlök och riv vitlök fint. Blanda kycklingfärsen med basilika, vitlök, rödlök, salt och peppar. Forma färsen till fyra platta kycklingburgare.
    • Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingburgarna i 2-3 minuter på varje sida.
    • Rosta solrosfrön i en torr panna. Strö på salt och häll på honung och låt det få lite färg.
    • Lägg upp salladen på ett fat och lägg burgarna över. Toppa med smulad fetaost och strö på solrosfrön. Servera med pestocréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g fetaost
    Juliennesallad
    • 2 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.25 st mango
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 tsk rödvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 krm flytande honung
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 6 st torkade dadlar
  • 7 tsk olivolja
  • 3 tsk flytande honung
  • 50 g mandelspån
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk honung
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 200 g krossade tomater
  • 100 g glutenfri spagetti
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl solrosfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vallmofrön
Frukt/grönt
  • 6 st kvisttomat
  • 2.5 st gul lök
  • 9 st morot
  • 1 st röd chili
  • 5 klyfta vitlök
  • 5 g solrosskott
  • 0.15 st gurka
  • 175 g sockerärtor
  • 1 dl färska björnbär
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 10 g rucola
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st selleristjälk
  • 2 st palsternacka
  • 2 dl purjolök
  • 2 st äpple
  • 0.75 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 0.25 st mango
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk lantbuljongpulver
  • 1 oregano
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 2.5 msk färsk basilika
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 krm salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk grön pesto
Mejeri
  • 125 g fetaost
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 1.5 msk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl keso, 4%
  • 0.5 dl crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g ryggbiff
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 4 st ägg
  • 5 skivor skinka
  • 300 g nötfärs
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 300 g kycklingfärs
Övrigt
  • 3 msk yakinikusås
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!