Tillbaka till menyerna

Vecka 28

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 624 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 378 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 378 Kcal

      Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris – 2 portioner

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 21.7 gram

Fett: 25.2 gram

Protein: 40.8 gram

Energi: 501 kcal

  • Måndag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Måndag middag 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g gram kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st torkade plommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.
  • Tisdag lunch 378 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 50.25 g boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    1. Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    2. Skär kycklingen i medelstora bitar.
    3. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    4. Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    5. Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    6. Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    7. Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    8. Skär sparrisen i bitar.
    9. Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    10. Krydda med salt, peppar och hackad dill.
Frukt/grönt
  • 100 g Brysselkål
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st palsternacka
  • 250 g gram kålrot
  • 1 st morot
  • 0.5 st fänkål
  • 2 st kvisttomat
  • 100 g sparris
  • 1 msk hackad dill
Mejeri
  • 150 g halloumi
  • 5 g smör
  • 1 dl havregrädde
  • 50.25 g boursin färskost
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 10 st st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 0.5 msk olivolja
  • 5 st torkade plommon
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • salt och vitpeppar
  • 0.75 msk curry
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • 1.5 tsk kycklingfond
  • 1.5 st gul lök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g kycklingfilé
Övrigt
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl dl vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!