Tillbaka till menyerna

Vecka 10

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 580 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Middag - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 780 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Middag - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 382 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 832 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 251 Kcal

      Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 869 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 251 Kcal

      Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 706 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Middag

    • Mellanmål - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Dessert

  • Söndag - 743 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch

    • Middag - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Mellanmål - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.7 gram

Fett: 33.7 gram

Protein: 40 gram

Energi: 698.7 kcal

  • Måndag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Måndag lunch 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Måndag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Tisdag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Tisdag lunch 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Tisdag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost
  • Onsdag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Onsdag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Torsdag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Torsdag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Fredag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Fredag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Lördag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Lördag mellanmål 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten
  • Söndag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Söndag middag 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag mellanmål 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten
Frukt/grönt
  • 35 tsk ingefära
  • 8.5 st citron
  • 1 st apelsin
  • 0.5 st mango
  • 100 g sharon
  • 3 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1.5 st morot
  • 2 st selleristjälk
  • 1 st zucchini
  • 125 g cocktailtomater
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 2 msk purjolök
  • 200 g broccoli
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 0.75 st broccolistånd
  • 1 st röd paprika
  • 11 st sockerärter
  • 0.83 st lime
  • 100 g minimajs
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st mini squash
  • 50 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 1 st avokado
Torrvaror
  • 17.5 tsk agavesirap
  • 9 tsk rapsolja
  • 1.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 3.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.33 msk röd currypaste
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 0.5 påse tacokrydda
Mejeri
  • 1 dl mandelmjölk
  • 50 g halloumiost
  • 1 dl parmesan
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk keso
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 650 g nötfärs
  • 140 g tonfisk
  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g lövbiff
Övrigt
  • 1 dl gurka inlagd

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!