Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 791 Kcal

    • Frukost - 175 Kcal

      Yellow Energy Afternoon Drink

    • Lunch - 373 Kcal

      Squashtagliatelle med krämig laxsås

    • Middag - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.8 gram

Fett: 35.1 gram

Protein: 54.6 gram

Energi: 791.3 kcal

  • Måndag frukost 175 Kcal

    Yellow Energy Afternoon Drink

    En syrlig och mättande drink med morötter, gurkmeja och äpple med mycket ingefära och citron som kommer hålla ditt blodsocker jämnt och du får den energikick du behöver på eftermiddagen. Gurkmeja är extremt antiinflammatorisk och bra för dina leder. Ingefära renar och är en stark immunhöjande rot som är bra för mycket i kroppen och förgyller drinken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 175 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st apelsin
    • 1 st citron
    • 6 tsk ingefära
    • 700 g vatten
    • 1 st rött äpple
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Skär morötter och äpple i mindre bitar och lägg i en blender tillsammans med apelsin.
    • Pressa ner citron och tillsätt gurkmeja och ingefära.
    • Häll på vatten och mixa till en juice.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st apelsin
    • 1 st citron
    • 6 tsk ingefära
    • 700 g vatten
    • 1 st rött äpple
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Måndag lunch 373 Kcal

    Squashtagliatelle med krämig laxsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Gör så här

    • Svarva squash eller använd en potatisskalare.
    • Lägg spagettin i en skål och häll över lite olja, salt och svartpeppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn någon minut.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka ihop någon minut.
    • Skär laxen i tärningar och skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Späd med mer grädde om det behövs.
    • Tillsätt dill och salta och peppra.
    • Riv lite citronzest över och toppa med färskriven parmesan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Måndag middag 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök
Frukt/grönt
  • 2 st morot
  • 1 st apelsin
  • 1.5 st citron
  • 6 tsk ingefära
  • 1 st rött äpple
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 100 g sparris
  • 1 st gul paprika
  • 0.25 st purjolök
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 msk dill
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk gräslök
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl parmesan
  • 4 g smör
  • 1 dl lätt crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 200 g kycklingfilé
Torrvaror
  • 150 g sjögräsnudlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!