Tillbaka till menyerna

V2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 380 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 254 Kcal

      Kycklingsoppa med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 7.5 gram

Fett: 20.6 gram

Protein: 32.7 gram

Energi: 380.3 kcal

  • Måndag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Måndag middag 254 Kcal

    Kycklingsoppa med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -0 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 4 g smör
    • 50 g cocktailtomater
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär zucchinin i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlad purjolök strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.
  • 1 st gul lök
Frukt/grönt
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g cocktailtomater
  • 0.25 st zucchini
  • 0.5 st purjolök
Övrigt
  • 250 g fryst bladspenat
  • 5 dl dl vatten
  • 300 g vatten
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
Mejeri
  • 50 g fetaost
  • 4 g smör
  • 0.5 dl grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g kycklingfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!