Tillbaka till menyerna

V2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 926 Kcal

  • Torsdag - 551 Kcal

  • Fredag - 466 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Lammytterfilé med chevregratäng

      466 kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 840 Kcal

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.2 gram

Fett: 46.3 gram

Protein: 58.4 gram

Energi: 695.8 kcal

  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Onsdag lunch 373 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Onsdag middag 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås
  • Torsdag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Torsdag middag 269 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Fredag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 333 Kcal

    Omelett med skinka och senapscréme

    Vill du ha variation i din frukost? Äter du ofta äggröra till frukost? Prova denna omelett för lite variation i din frukostrutin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg på skinka och tomater.
    • Blanda ihop senapscrémen och lägg på omeletten.
    • Hacka gräslök och dekorera omeletten med.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Söndag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 3.5 msk crème fraiche
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 7 g smör
  • 1 dl grädde
  • 200 g chevreost
  • 150 g Boursinost
Frukt/grönt
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 1 portion blomkålsris
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 4 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st lime
  • 2 st gul lök
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 800 g cocktailtomater
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 3 msk purjolök
  • 6 st rödbetor
  • 3 st cocktailtomat
  • 12 st smålökar
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 1 msk majonnäs
  • 150 g soltorkade tomater i olja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g varmrökt lax
  • 300 g kycklingfilé
  • 200 g kycklingfärs
  • 800 g lammytterfilé
  • 3 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 500 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 4 msk basilika
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 2.5 tsk torkade örter
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 6 msk bladpersilja
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 200 g bönpasta
  • 4 tsk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.