Tillbaka till menyerna

V14

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.9 gram

Fett: 64.3 gram

Protein: 75.4 gram

Energi: 1024.9 kcal

  • Måndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Måndag middag 631 Kcal

    Kålpudding med keso

    En härlig husmanskosträtt som går snabbt att tillaga och perfekt även som matlåda. Denna kålpudding serveras med rårörda lingon och en sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på vitkål och skär kålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen i några minuter.
    • Tillsätt sirap, salt och peppar och låt steka gyllenbrunt.
    • Lägg hälften av kålen i en ugnsfast form.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och blanda ner med ägg, soja, keso, sirap, salt och peppar.
    • Fördela färsen över kålen och lägg resten av kålen över.
    • Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med rårörda lingon och sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad
  • Tisdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Tisdag lunch 631 Kcal

    Kålpudding med keso

    En härlig husmanskosträtt som går snabbt att tillaga och perfekt även som matlåda. Denna kålpudding serveras med rårörda lingon och en sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på vitkål och skär kålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen i några minuter.
    • Tillsätt sirap, salt och peppar och låt steka gyllenbrunt.
    • Lägg hälften av kålen i en ugnsfast form.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och blanda ner med ägg, soja, keso, sirap, salt och peppar.
    • Fördela färsen över kålen och lägg resten av kålen över.
    • Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med rårörda lingon och sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad

    Tisdag middag 246 Kcal

    Spenatsoppa med mozzarella

    Grönt och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med salt , peppar och muskot.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och lägg i en skål (spara lite att använd som topping).
    • Häll upp soppan i skålar. Toppa med alfa-alfagroddar och mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 246 Kcal

    Spenatsoppa med mozzarella

    Grönt och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med salt , peppar och muskot.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och lägg i en skål (spara lite att använd som topping).
    • Häll upp soppan i skålar. Toppa med alfa-alfagroddar och mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Onsdag middag 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • Torsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Torsdag lunch 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Torsdag middag 455 Kcal

    Linssallad med starka korvar

    En smakrik och fräsch linssallad med små starka korvar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Gör så här

    • Koka linserna var för sig enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
    • Finhacka vitlök och blanda ner i linserna.
    • Häll på olivolja och pesto och blanda om.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssallad. 
    • Dela vid behov korvarna och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn korven runt om i några minuter. 
    • Lägg upp korven över salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt
  • Fredag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Fredag lunch 455 Kcal

    Linssallad med starka korvar

    En smakrik och fräsch linssallad med små starka korvar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Gör så här

    • Koka linserna var för sig enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
    • Finhacka vitlök och blanda ner i linserna.
    • Häll på olivolja och pesto och blanda om.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssallad. 
    • Dela vid behov korvarna och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn korven runt om i några minuter. 
    • Lägg upp korven över salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Fredag middag 557 Kcal

    Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    En krämig gräddstuvad blomkål tillsammans med två skivor stekfläsk - servera med en grönsallad! Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket några minuter.
    • Servera med sallad och den gräddstuvade blomkålen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad
  • Lördag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Lördag lunch 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Lördag middag 599 Kcal

    Italiensk hamburgare med stekt blomkål

    En hälsosam och snabblagad hamburgare med italienska smaker.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skiva två stycken blomkålsskivor, ca 50 gram per styck.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkålsskivorna någon minut per sida. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg blomkålsskivan över.
    • Blanda färs, finhackad rödlök, riven vitlök, örter, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål.
    • Forma till två hamburgare.
    • Dela champinjoner och tomater och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn hamburgarna någon minut på varje sida.
    • Bre pesto över hamburgarna, strö ungefär hälften av parmesanosten över dem och toppa med pinjenötter.
    • Häll på lite mer olja i stekpannan och stek champinjoner och rödlök i några minuter medan hamburgarna steks klart.
    • Blanda tomat, champinjoner, rödlök och basilika med den resterande parmesanosten i en skål och strö på salt och peppar.
    • Lägg hamburgaren över blomkålen och servera med champinjon- och tomatsalladen.
    • Toppa med en klick hamburgerdressing och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika
  • Söndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Söndag lunch 553 Kcal

    Grillad kyckling med sallad

    En lunch som går snabbt fixa med färdiggrillad kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 74 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Ta bort skinnet på kycklingen.
    • Lägg upp salladen på ett fat
    • Skär gurka, rädisor och selleri i mindre bitar och lägg upp på tallriken.
    • Häll över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 162 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med ingefära i lite olivolja.
    • Skala och slanta morötterna och tillsätt till kastrullen.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka i ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och lite cayennepeppar efter smak.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6.5 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 300 g blandfärs
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 350 g korv med hög kötthalt
  • 100 g stekfläsk
  • 75 gram skinka
  • 300 g nötfärs
  • 250 g färdiggrillad kyckling
Övrigt
  • 0.5 kg vitkål
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 0.5 dl rårörda lingon
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk kapris
  • 1 dl gula linser
  • 2 msk hamburgerdressing
Mejeri
  • 1 msk smör
  • 125 g keso
  • 3 msk grädde
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 0.5 dl riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 4 dl blandsallad
  • 4 klyfta vitlök
  • 300 g bladspenat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 3.25 msk rödlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.25 st citron
  • 0.5 st paprika valfri färg
  • 3 styck tomat
  • 80 g rucola
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 100 g grönsallad
  • 250 g champinjon
  • 6.67 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 100 g blomkål
  • 4 st salladsblad
  • 100 g skogschampinjoner
  • 6 st cocktailtomat
  • 5 st rädisor
  • 0.25 st gurka
  • 100 g selleri
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st morot
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk japansk soja
  • 1.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 krm muskot
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 msk färsk persilja
  • 2 msk röd pesto
  • 6 msk persilja
  • 4 msk färsk basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl svarta linser
  • 1 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!