En hälsosam och snabblagad hamburgare!
Gör så här
- Skiva två stycken blomkålsskivor, ca 30 gram per styck.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkålsskivorna någon minut per sida. Strö på salt och peppar.
- Lägg sallad på en tallrik och lägg blomkålsskivan över. Blanda färs, finhackad rödlök, riven vitlök, örter, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål. Forma till 2 hamburgare.
- Dela champinjoner och tomater. Strimla rödlök. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och bryn hamburgarna på bägge sidor någon minut.
- Bred på pesto på hamburgarna. Strö på 1 msk parmesanost på varje hamburgare och toppa med pinjenötter.
- Häll på lite mer olja i stekpannan och stek champinjoner och rödlök i några minuter medan hamburgarna steks klara.
- Blanda tomat, champinjoner, rödlök och basilika med den resterande parmesanosten i en skål och strö på salt och peppar.
- Lägg på hamburgaren över blomkålen och servera med champinjon- och tomatsalladen.
- Toppa med en klicka hamburgerdressing och dekorera med färsk basilika.