Tillbaka till menyerna

V 31

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 897 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch - 178 Kcal

      Varma grönsaker med skinka

    • Middag - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 683 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 178 Kcal

      Varma grönsaker med skinka

    • Middag - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 839 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 455 Kcal

      Linssallad med starka korvar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 455 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 455 Kcal

      Linssallad med starka korvar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1848 Kcal

    • Frukost - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 344 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Middag - 660 Kcal

      Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert - 378 Kcal

      Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

  • Lördag - 1687 Kcal

    • Frukost - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 344 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Middag - 876 Kcal

      Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1083 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 876 Kcal

      Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    • Middag - 207 Kcal

      Italiensk sommarsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.2 gram

Fett: 67.7 gram

Protein: 58.8 gram

Energi: 1070.1 kcal

  • Måndag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Hallon, ingefära, tranbär sätter fart på förbränningen på morgonen, det renar och rensar ut slaggprodukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Gör så här

    • Pressa apelsin, lime och skala och riv ingefära.
    • Häll ner i blendern och tillsätt tranbärspulver, hallon, mynta och kallt vatten.
    • Mixa allt till en jämn konsistens.
    • Tillsätt mer vatten om den blir för tjock.
    • Servera i glas och börja dagen med en antioxidant boost.
    • Förvaras i kylen 3-4 dagar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Måndag lunch 178 Kcal

    Varma grönsaker med skinka

    Superenkel lunch eller till mellanmål, varma grönsaker med några skivor skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 st morot
    • 5 st rädisor
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 3 skivor skinka

    Gör så här

    • Slanta alla grönsaker och stek hastigt i en stekpanna med olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hacka örter och blanda ner och servera med skivad skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 st morot
    • 5 st rädisor
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 3 skivor skinka

    Måndag middag 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 178 Kcal

    Varma grönsaker med skinka

    Superenkel lunch eller till mellanmål, varma grönsaker med några skivor skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 st morot
    • 5 st rädisor
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 3 skivor skinka

    Gör så här

    • Slanta alla grönsaker och stek hastigt i en stekpanna med olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hacka örter och blanda ner och servera med skivad skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 st morot
    • 5 st rädisor
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 3 skivor skinka

    Tisdag middag 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Onsdag lunch 455 Kcal

    Linssallad med starka korvar

    En smakrik och fräsch linssallad med små starka korvar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Gör så här

    • Koka linserna var för sig enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
    • Finhacka vitlök och blanda ner i linserna.
    • Häll på olivolja och pesto och blanda om.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssallad. 
    • Dela vid behov korvarna och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn korven runt om i några minuter. 
    • Lägg upp korven över salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt
  • Torsdag lunch 455 Kcal

    Linssallad med starka korvar

    En smakrik och fräsch linssallad med små starka korvar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt

    Gör så här

    • Koka linserna var för sig enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
    • Finhacka vitlök och blanda ner i linserna.
    • Häll på olivolja och pesto och blanda om.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssallad. 
    • Dela vid behov korvarna och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn korven runt om i några minuter. 
    • Lägg upp korven över salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl gula linser
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 dl svarta linser
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk röd pesto
    • 3 styck tomat
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 80 g rucola
    • 350 g korv med hög kötthalt
  • Fredag frukost 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Fredag lunch 344 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Fredag middag 660 Kcal

    Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    En färgglad tallrik med grillad fläskkarré och grönsaker. Välj gärna blomkål i olika färger om det finns annars går det bra med vit blomkål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 660 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttet i en skål och blanda ner riven vitlök, bbqsås, salt, peppar och örter. Låt marinera 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter på längden och lägg på en plåt.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg bredvid. Skär blomkålen i buketter och lägg på plåten.
    • Ringla olivolja över och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Grilla köttet runt om i ca 7 minuter och lägg på ett fat. Strimla salladslök och lägg över köttet.
    • Strö på stekt halloumi på blomkålen, fetaost på rödbetorna och parmesan på morötterna.
    • Toppa med hackad persilja.
    • Servera med grillad fläskkarré.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Fredag dessert 378 Kcal

    Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

    Baka en härlig, somrig rabarberpaj med en fluffig jordgubbsmaräng topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tärna smöret och lägg i en bunke.
    • Blanda ner alla ingredienser till pajskalen och forma till en jämn deg.
    •  Tryck ut degen i pajformerna med avtagbar kant (12 cm) och ställ in i frysen 15 minuter.
    • Förgrädda pajerna i 10 minuter.

     

    • Skiva rabarber i tunna skivor och lägg bitarna i en kastrull och tillsätt hallon, vaniljpulver, kokossocker samt vatten.
    • Koka upp till en puré.
    • Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
    • Häll ner rabarberfyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Låt svalna.
    • Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
    • Vispa upp äggvita, citronjuice och 1/3 av sukrin till en fast maräng.
    • Tillsätt resten av sukrin tillsammans med de mosade jordgubbarna.
    • Lägg ner marängen i en spritspåse och klicka ut på pajerna.
    • Toppa med mandelsplitter.
    • Sätt in pajerna i ugnen ca 5 minuter eller tills den har fått fin färg.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter
  • Lördag frukost 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Lördag lunch 344 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Lördag middag 876 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 876 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Söndag lunch 876 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 876 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Söndag middag 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad
Frukt/grönt
  • 3 st apelsin
  • 1 st lime
  • 6 tsk ingefära
  • 200 gram hallon (frysta)
  • 2.75 st squash
  • 5 st morot
  • 5 st rädisor
  • blandad sallad
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 2 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 4 styck tomat
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st gurka
  • 5 st cocktailtomat
  • 4 klyfta vitlök
  • 130 g rucola
  • 1 st salladsblad
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st salladslök
  • 3 st rödbetor
  • 200 g blomkål
  • 3 st rabarberstänger
  • 100 gram hallon
  • 0.5 msk citronsaft
  • 100 g svartkål
  • 65 g bladspenat
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st gul paprika
  • 120 g cocktailtomater
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk mynta
  • 2 msk tranbärspulver
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 kvist färsk persilja
  • 7 msk persilja
  • 2 msk röd pesto
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 6 msk grön pesto
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • basilikablad
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl svarta linser
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 msk bbq sås
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4 tsk kokossocker
  • 1 dl sukrin melis
  • 1 dl svart råris
  • 4 st torkade aprikoser
  • 3 msk solrosfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 skivor skinka
  • 50 g kycklingbacon
  • 3 st ägg
  • 350 g korv med hög kötthalt
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 300 g fläskkarré
  • 2 st äggvitor
  • 200 g laxfilé
Mejeri
  • 175 g halloumi
  • 52 tsk smör
  • 1 msk grädde
  • 175 g fetaost
  • 25 g riven parmesanost
  • 125 g minimozzarella
Övrigt
  • 1 dl gula linser
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 dl mandelsplitter
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!