Tillbaka till menyerna

V 23

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 304 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 304 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 709 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 304 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Middag - 405 Kcal

      Vegoröra med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 405 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 405 Kcal

      Vegoröra med sallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1051 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 684 Kcal

      Italiensk ”allt i ett” gratäng

    • Middag - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1080 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Middag - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.5 gram

Fett: 48.1 gram

Protein: 28 gram

Energi: 709.7 kcal

  • Måndag middag 304 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Tisdag lunch 304 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Tisdag middag 405 Kcal

    Vegoröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2.3 dl konserverade kikärtor
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.75 msk stark chilisås
    • 0
    • 2 msk dill
    Dekoration
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtor och lägg i en skål.
    • Skala och skär morot och lök i mindre bitar.
    • Skär rödbetor, selleri och äpple i tärningar.
    • Blanda i hop alla ingredienser i skålen med kikärtor och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med sallad och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2.3 dl konserverade kikärtor
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.75 msk stark chilisås
    • 0
    • 2 msk dill
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
  • Onsdag lunch 405 Kcal

    Vegoröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2.3 dl konserverade kikärtor
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.75 msk stark chilisås
    • 0
    • 2 msk dill
    Dekoration
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtor och lägg i en skål.
    • Skala och skär morot och lök i mindre bitar.
    • Skär rödbetor, selleri och äpple i tärningar.
    • Blanda i hop alla ingredienser i skålen med kikärtor och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med sallad och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2.3 dl konserverade kikärtor
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.75 msk stark chilisås
    • 0
    • 2 msk dill
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
  • Torsdag lunch 684 Kcal

    Italiensk ”allt i ett” gratäng

    Krämig italiensk gratäng med massa gott i. Släng ner lite vad du vill i gratängen och strö sedan pesto över gratängen och servera med tomater! Spar resterna i kylen och ta fram till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Gör först köttfärssåsen genom att hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärs med vitlök och hackad lök. 
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög värme.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över. 
    • Hyvla squash på längden i tunna skivor. 
    • Lägg Ricottaost i en bunke.
    • Tillsätt västerbottenost och riven vitlök.
    • Hacka soltorkade tomater fint och blanda ner i röran.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på röran på squashskivorna och rulla ihop.
    • Fördela rullarna ovanpå köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 15 min. 
    • Dekorera med basilikakvistar och ringla över pesto. 
    • Servera med körsbärstomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Torsdag middag 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt
  • Fredag lunch 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Fredag middag 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.75 st broccolistånd
  • 0.25 st squash
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1 st morot
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 st selleristjälk
  • 0.5 st äpple
  • 1 skiva melon
  • 25 g solrosgroddar
  • 0.33 st avokado
  • 8 st physalis
  • 1 st gul lök
  • 4 dl isbergssallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st paprika
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
Mejeri
  • 100 g halloumi
  • 1.5 dl gräddfil
  • 30 g chevreost
  • 150 g mandelmjöl
  • 26 g smör
  • 250 g crème fraiche
  • 2 dl riven ost
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk solrosfrön
  • 2.3 dl konserverade kikärtor
  • 2 msk torkade tranbär
  • 3 st valnöt
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.75 msk stark chilisås
  • 2 msk dill
  • dillkvistar
  • 1 tsk salt
  • 1 påse tacokrydda
Övrigt
  • 6 msk majonnäs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 500 g nötfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!