Krämig italiensk gratäng med massa gott i. Släng ner lite vad du vill i gratängen och strö sedan pesto över gratängen och servera med tomater! Spar resterna i kylen och ta fram till lunch dagen efter!
Gör så här
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Gör först köttfärssåsen genom att hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärs med vitlök och hackad lök.
- Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
- Låt puttra i 10 min på medelhög värme.
- Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över.
- Hyvla squash på längden i tunna skivor.
- Lägg Ricottaost i en bunke.
- Tillsätt västerbottenost och riven vitlök.
- Hacka soltorkade tomater fint och blanda ner i röran.
- Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
- Bred på röran på squashskivorna och rulla ihop.
- Fördela rullarna ovanpå köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 15 min.
- Dekorera med basilikakvistar och ringla över pesto.
- Servera med körsbärstomater.