Tillbaka till menyerna

v.21 2023

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1249 Kcal

    • Frukost - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Lunch - 305 Kcal

      Bananplättar med blåbär och papaya

    • Middag - 685 Kcal

      Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 554 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 90 Kcal

      Fruktsallad

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1172 Kcal

    • Frukost - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Lunch - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 631 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Middag - 372 Kcal

      Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 551 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 299 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1925 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 840 Kcal

      Mexikanska hamburgare med guacamole

    • Middag - 823 Kcal

      Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    • Mellanmål

    • Dessert - 262 Kcal

      Hallonmousse

  • Söndag - 252 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.2 gram

Fett: 51.4 gram

Protein: 53.9 gram

Energi: 904.9 kcal

  • Måndag frukost 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Måndag lunch 305 Kcal

    Bananplättar med blåbär och papaya

    Lyxa till söndagsfrukosten med bananplättar toppad med blåbär och papaya!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Blanda ihop keso med honung och vaniljpulver en skål.
    • Lägg plättar och vaniljkeso på en tallrik och toppa med blåbär och ev. papaya.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Måndag middag 685 Kcal

    Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    En riktigt lyxmåltid som består av biffar med rostad sötpotatis och en krämig örtaioli till. Du kan även toppa biffen med en klick örtsmör om så önskas! Bjud över dina nära och kära i helgen och avnjut en trevlig middag tillsammans.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skiva sötpotatis och lägg på en plåt.
    • Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 2 biffar.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera biffarna med en klick örtsmör (ej nödvändigt), rostad sötpotatis och örtaioli samt lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Tisdag lunch 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Tisdag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Onsdag frukost 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Onsdag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Onsdag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
  • Torsdag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Torsdag middag 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • Fredag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Fredag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Lördag lunch 840 Kcal

    Mexikanska hamburgare med guacamole

    Tillaga en riktigt god och smakrik mexikansk hamburgare tillsammans med guacamole och majskolv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 840 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner lök, vitlök och smaksätt med valfri mängd jerkkrydda.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med majskolv och lite smör, ca 10 min.
    • Servera på ett salladsblad och toppa med guacamole, chilimajonnäs, rödlöksskivor.
    • Lägg på avokado, tomat och limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva

    Lördag middag 823 Kcal

    Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    Köttspett med grönsaksmos och en god fetacréme till. Du kan byta ut blomkålen till romanesco om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Marinad: 
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Låt stå en stund innan du trär på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.

     

    • Dela och skär blomkål eller romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka, ca 5 min.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg créme fraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar.
    • Finhacka gurka och blanda ner.
    • Servera i en skål och strö på svartpeppar och dekorera med citronzest och en gurkskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Lördag dessert 262 Kcal

    Hallonmousse

    Krämig efterrätt med hallonsmak toppad med kokosflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes

    Gör så här

    • Passera hallonen genom en finmaskig sil.
    • Låt gelantinet ligga i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
    • Blanda sötströ och vatten i en kastrull och låt koka i några minuter.
    • Låt glantinbladen smälta i sockerlagen och blanda om.
    • Vispa grädden luftig i en bunke och blanda ner hallon och sockerlag.
    • Häll upp i glas och låt stå i kylskåpet i 1 timme.
    • Garnera med kokos.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes
  • Söndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli
Frukt/grönt
  • 2 st apelsin
  • 2 st päron
  • 2 st kiwi
  • 14 st färsk jordgubbe
  • 2 dl blåbär
  • 1 st banan
  • 4.5 dl färska blåbär
  • 0.25 st papaya
  • 1.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 st liten sötpotatis
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st mango
  • 1 st grön kiwi
  • 5 dl blandsallad
  • 10 st pärltomater
  • 2.65 st rödlök
  • 1.25 st gurka
  • 50 g jordgubbe
  • 1 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 1.25 st squash
  • 3.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.5 dl ärter
  • 1.5 st citron
  • 1 st salladshuvud
  • 50 g sockerärtor
  • 150 g ärtskott
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st paprika
  • 1.75 st broccolistånd
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st avokado
  • 1 st limeskiva
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 tsk citronzest
  • 4 st blomkålsstånd
Mejeri
  • 500 g keso
  • 27.66 msk smör
  • 3 dl keso, 4%
  • 3 msk grädde
  • 3.5 msk crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 0.66 dl gräddfil
  • 40 g minimozzarella
  • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • 100 g halloumi
  • 75 g fetaost
  • 2 dl vispgrädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 750 g nötfärs
  • 150 g laxfilé
  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g fläskkarré
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk ketjap manis
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3 tsk torkade örter
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 4 msk tacokrydda
  • 2 msk persilja
  • 1 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • jerkkrydda
  • 1 msk ljus soja
Torrvaror
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl quinoa
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 dl sötströ
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk tacosås
  • 100 g kalamataoliver
  • 1 dl rostad frömüsli
  • 1 st majskolv
  • 100 g guacamole
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 4 st träspett
  • 300 gram hallon färska
  • 3 st gelatinblad
  • 4 msk rostade kokosflakes

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!