Tillbaka till menyerna

V 2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 347 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch

    • Middag - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 655 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 788 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Middag - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 846 Kcal

    • Frukost - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Lunch - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Middag - 136 Kcal

      Grönsakssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1201 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 136 Kcal

      Grönsakssoppa

    • Middag - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Mellanmål

    • Dessert - 474 Kcal

      Mandelbakelse med vaniljpannacotta

  • Lördag - 1102 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 167 Kcal

      Keso med grapefrukt och blåbär

    • Lunch - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Middag - 350 Kcal

      Ulrikas Rotfruktsjansson

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1128 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 516 Kcal

      Smoothie bowl

    • Lunch - 350 Kcal

      Ulrikas Rotfruktsjansson

    • Middag - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 43.4 gram

Fett: 56 gram

Protein: 43.3 gram

Energi: 866.8 kcal

  • Måndag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Måndag middag 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost
  • Tisdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Tisdag middag 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    En god vardagsrätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 184 Kcal

    Stekt ägg

    Snabbt, enkelt, proteinrikt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Värm upp en stekpanna
    • Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    • Strö över lite salt.
    • Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Torsdag lunch 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    En god vardagsrätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag middag 136 Kcal

    Grönsakssoppa

    En vegetariskt och god soppa där du kan lägga till tofu om du önskar extra protein. Perfekt att ta med ut på utflykten, förvara soppan i en termosmugg för att den ska hålla sig varm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter.
    • Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten.
    • Smaka av med kryddor. Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter.
    • Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 136 Kcal

    Grönsakssoppa

    En vegetariskt och god soppa där du kan lägga till tofu om du önskar extra protein. Perfekt att ta med ut på utflykten, förvara soppan i en termosmugg för att den ska hålla sig varm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter.
    • Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten.
    • Smaka av med kryddor. Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter.
    • Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st broccolistånd

    Fredag middag 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Fredag dessert 474 Kcal

    Mandelbakelse med vaniljpannacotta

    En fräsch efterrätt med smak av vaniljpanacotta - toppa med jordgubbar och lite hyvlad choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 4 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg mandelsmöret i en kastrull och häll på grädde och honung.
    • Låt smälta på svag värme.
    • Rosta mandelflarnen i en torr panna i några minuter och blanda ner i mandelsmeten.
    • Täck en liten avlång form med plastfolie och fördela mandelsmeten i botten.
    • Smält choklad i ett vattenbad (spara lite till dekoration) och häll på chokladen över smeten.
    • Ställ kallt.
    • Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min.
    • Skär ett snitt i vaniljstången.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt honung och vaniljstång.
    • Ta av från värmen, tillsätt gelantinblad och låt svalna i ca 30 min.
    • Häll blandningen över mandelbottnen i formen och ställ in i kylskåpet minst 2 timmar.
    • Lyft ur bakelsen från formen och skär i 8 mindre bitar.
    • Skär jordgubbar i skivor och dekorera med. Toppa med hyvlad choklad.

    Ingredienser

    8 portioner

    Mandelbotten
    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk flytande honung
    • 150 g mandelspån
    • 100 g mörk choklad
    Vaniljpannacotta
    • 2 st gelatinblad
    • 1 st vaniljstång
    • 2 dl grädde
    • 1 msk flytande honung
    • 4 st jordgubbar
  • Lördag frukost 167 Kcal

    Keso med grapefrukt och blåbär

    Ett bra alternativ till frukost eller till mellanmål!

    Lördag lunch 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Lördag middag 350 Kcal

    Ulrikas Rotfruktsjansson

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 400 g sötpotatis
    • 500 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 15 g smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 33 g mandelspån

    Gör så här

    • Värm ugnen till 225 grader.
    • Skala och strimla rotfrukterna och finhacka lök.
    • Lägg i en smörad ugnsfast form.
    • Häll av spadet från anjovisen i en bunke.
    • Finhacka anjovisen och blanda ner bland rotfrukterna.
    • Vispa ihop grädde, mjölk, salt och svartpeppar tillsammans med anjovisspadet och häll över gratängen.
    • Strö över västerbottenost och grädda i ca 1 timme.
    • Strö över mandelspån på gratängen de sista 5 minuterna i ugnen.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 400 g sötpotatis
    • 500 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 15 g smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 33 g mandelspån
  • Söndag frukost 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Söndag lunch 350 Kcal

    Ulrikas Rotfruktsjansson

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 400 g sötpotatis
    • 500 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 15 g smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 33 g mandelspån

    Gör så här

    • Värm ugnen till 225 grader.
    • Skala och strimla rotfrukterna och finhacka lök.
    • Lägg i en smörad ugnsfast form.
    • Häll av spadet från anjovisen i en bunke.
    • Finhacka anjovisen och blanda ner bland rotfrukterna.
    • Vispa ihop grädde, mjölk, salt och svartpeppar tillsammans med anjovisspadet och häll över gratängen.
    • Strö över västerbottenost och grädda i ca 1 timme.
    • Strö över mandelspån på gratängen de sista 5 minuterna i ugnen.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 400 g sötpotatis
    • 500 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 15 g smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 33 g mandelspån

    Söndag middag 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 1.5 st apelsin
  • 1000 g brysselkål
  • 4 st morot
  • 0.5 st äpple
  • 0.25 tsk ingefära
  • 5 g gurkmeja (färsk)
  • 1 st mini squash
  • 0.5 st rött äpple
  • 50 g champinjon
  • 1.5 st rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 3 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st palsternacka
  • 1 st selleristjälk
  • 20 g färsk grönkål
  • 0.25 st broccolistånd
  • 400 g fryst bladspenat
  • 4 st jordgubbar
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.7 dl färska blåbär
  • 400 g sötpotatis
  • 500 g rotselleri
  • 1 st kålrot
  • 0.75 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 1 st banan
  • 0.5 st kiwi
  • 4 st physalis
  • 0.25 st nektarin
  • 125 g färgglada tomater
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st lime
Mejeri
  • 1.75 dl keso, 4%
  • 8 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 125 g keso
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 50 g mozzarella
  • 116 msk smör
  • 125 g st agur ost
  • 1 dl mandelsmör
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl riven västerbottenost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 800 g torskrygg
  • 250 g kycklingfilé
  • 200 g ansjovis
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 msk sötstark senap
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 krm salt
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 kruka färsk mynta
Övrigt
  • 4 st isbitar
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 0.5 msk hampafrön
  • 2.5 dl kikärtor
  • 1 msk tahini
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 3 dl kaffe
  • 100 g sojabönspagetti
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk valnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 183 g mandelspån
  • 4 st valnöt
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0.2 dl kokosflingor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!