Tillbaka till menyerna

Tinnas

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1044 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Blueberry dream

    • Lunch - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Middag - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 543 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1191 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 517 Kcal

      Stekt lax med gräslöksås

    • Middag - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 633 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1194 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Middag - 774 Kcal

      Köttfärslimpa med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 870 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Middag - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 870 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Middag - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.7 gram

Fett: 47.4 gram

Protein: 64.7 gram

Energi: 906.4 kcal

  • Måndag frukost 291 Kcal

    Blueberry dream

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl bär (frysta)
    • 1 dl mjölk
    • 1 st banan
    • 0.5 st lime
    • 50 g vatten
    • 10 g kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med lite vatten om det behövs.
    • Häll upp i ett glas.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl bär (frysta)
    • 1 dl mjölk
    • 1 st banan
    • 0.5 st lime
    • 50 g vatten
    • 10 g kokosskivor

    Måndag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över frön och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med valfria tillbehör tex. rostade rotfrukter eller grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Måndag middag 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås
  • Tisdag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Tisdag middag 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano
  • Onsdag lunch 517 Kcal

    Stekt lax med gräslöksås

    En riktigt god laxfilé med en gräslöksås - servera med sockerärtor och citron!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten

    Gör så här

    • Skär laxen i stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxbitarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.
    • Låt småkoka i ca 7-8 minuter.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Servera med kokta sockerärtor och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten

    Onsdag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Torsdag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Torsdag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Fredag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över frön och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med valfria tillbehör tex. rostade rotfrukter eller grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Fredag middag 774 Kcal

    Köttfärslimpa med kantarellsås

    En stor och kryddig köttfärslimpa med både fetaost och soltorkade tomater i. Denna rätt serveras med en gräddig kantarellsås och en valfri sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ströbröd i en skål och häll på grädde och mjölk.
    • Skala och finhacka lök.
    • Blanda ner lök, färs, vitlök, ägg, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma till en limpa och lägg på en smord plåt.
    • Tryck ner tomater.
    • Skär osten i kuber och tryck ner lite.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Smält smöret och blanda med ketjap manis.
    • Pensla över köttfärslimpan och sätt in i ugnen i 40 minuter.
    • Gör under tiden kantarellsåsen genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök i 4-5 minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Häll på grädde och ketjap manis och låt koka ihop 5 minuter.
    • Skär upp köttfärslimpan och servera med kantarellsås och en god sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
  • Lördag lunch 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Lördag middag 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost
  • Söndag lunch 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Söndag middag 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 1 dl gurka inlagd
  • 4 msk rostad lök
  • 4 st träspett
Mejeri
  • 1 dl mjölk
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gräddfil
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 3 dl riven västerbottenost
Frukt/grönt
  • 1 st banan
  • 1 st lime
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 3 st gul lök
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 2 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 190 g sockerärtor
  • 2 st citronklyfta
  • 1 st broccolistånd
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st salladslök
  • 1 st morot
  • 1 st mini squash
  • 4 st savojkål
Torrvaror
  • 10 g kokosskivor
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 6 tsk olivolja
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 30 g torkad Karl Johan svamp
  • 3 dl quinoa
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 900 g laxfilé
  • 800 g kycklingfilé
  • 400 g nötfärs
  • 125 g bacon
  • 250 g fläskkarré
  • 600 g fläskfile
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk ajvar relish
  • 2 msk ketjap manis
  • 2.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • 2 msk gräslök
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 tsk dijonsenap
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm salt
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!