Tillbaka till menyerna

Tinas

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1353 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 599 Kcal

      Italiensk hamburgare med stekt blomkål

    • Middag - 458 Kcal

      Italiensk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 688 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 688 Kcal

      Gräddig filégryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34.6 gram

Fett: 73.4 gram

Protein: 63.2 gram

Energi: 1020.3 kcal

  • Måndag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Måndag lunch 599 Kcal

    Italiensk hamburgare med stekt blomkål

    En hälsosam och snabblagad hamburgare med italienska smaker.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skiva två stycken blomkålsskivor, ca 50 gram per styck.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkålsskivorna någon minut per sida. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg blomkålsskivan över.
    • Blanda färs, finhackad rödlök, riven vitlök, örter, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål.
    • Forma till två hamburgare.
    • Dela champinjoner och tomater och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn hamburgarna någon minut på varje sida.
    • Bre pesto över hamburgarna, strö ungefär hälften av parmesanosten över dem och toppa med pinjenötter.
    • Häll på lite mer olja i stekpannan och stek champinjoner och rödlök i några minuter medan hamburgarna steks klart.
    • Blanda tomat, champinjoner, rödlök och basilika med den resterande parmesanosten i en skål och strö på salt och peppar.
    • Lägg hamburgaren över blomkålen och servera med champinjon- och tomatsalladen.
    • Toppa med en klick hamburgerdressing och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika

    Måndag middag 458 Kcal

    Italiensk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken och finhacka vitlöken.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek allt i några minuter.
    • Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt pesto, kycklingfond, vatten och havregrädde.
    • Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter.
    • Tillsätt oliver och hackad basilika.
    • Dekorera med färsk basilika

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika
  • Lördag middag 688 Kcal

    Gräddig filégryta

    Laga en gräddig filégryta som går hem hos hela familjen. Lätt och snabblagad. Denna rätt går bra att frysa in resterna och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 688 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g fläskfile
    • 150 g kalvfilé
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk frysta örter
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skär köttet i skivor.
    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i någon minut.
    • Häll på vatten och fond.
    • Vispa ner crème fraiche och örter.
    • Låt puttra i 10 minuter.
    • Skär paprikan i skivor och tillsätt till grytan tillsammans med oliver.
    • Strö lite färsk oregano över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g fläskfile
    • 150 g kalvfilé
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk frysta örter
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk färsk oregano
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 1 dl havregrädde
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
Frukt/grönt
  • 0.5 dl blåbär
  • 100 g blomkål
  • 4 st salladsblad
  • 1.75 st rödlök
  • 4 klyfta vitlök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 6 st champinjoner
Torrvaror
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 4 tsk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g nötfärs
  • 300 g kycklingfilé
  • 150 g fläskfile
  • 150 g kalvfilé
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk färsk basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk grön pesto
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 msk basilika
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk frysta örter
  • 1 msk färsk oregano
Övrigt
  • 2 msk hamburgerdressing
  • 106 st gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!