Tillbaka till menyerna

Sus vecka 10

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 731 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 106 Kcal

      Rotfruktssoppa

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål - 41 Kcal

      Jordgubbar

    • Dessert - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

  • Tisdag - 798 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 182 Kcal

      Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Dessert - 6 Kcal

      Kaffe/Te

  • Onsdag - 731 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 182 Kcal

      Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Dessert - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

  • Torsdag - 649 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 195 Kcal

      Fruktig räksallad

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 41 Kcal

      Jordgubbar

  • Fredag - 1251 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 106 Kcal

      Rotfruktssoppa

    • Middag - 1052 Kcal

      Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Lördag - 379 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 651 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Middag - 383 Kcal

      Ugnsbakad lax med spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 41 Kcal

      Jordgubbar

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.2 gram

Fett: 39.1 gram

Protein: 57.1 gram

Energi: 741.4 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Måndag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Måndag mellanmål 41 Kcal

    Jordgubbar

    Måndag dessert 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär
  • Tisdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Tisdag lunch 182 Kcal

    Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    En hälsosam sallad med tonfisk och citronmarinerad broccoli, toppa med citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå några minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Tisdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag dessert 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 182 Kcal

    Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    En hälsosam sallad med tonfisk och citronmarinerad broccoli, toppa med citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå några minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Onsdag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Onsdag mellanmål 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag dessert 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 195 Kcal

    Fruktig räksallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser, ställ kallt. Använd 1/4 av skalet från en citron.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad gräslök.
    • Lägg räkblandningen på salladen, toppa med granatäpplekärnor och gräslöksstrån.
    • Servera med citroncrèmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag dessert 41 Kcal

    Jordgubbar

  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Fredag middag 1052 Kcal

    Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    En varmrätt till nyårsmiddagen - oxfilén kan bytas mot fläskfilé om det önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 1052 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 150 g Boursin Garlic & herbs
    • 0.5 st ägg
    Smörslungad brysselkål med mandel och tranbär
    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 100 g skållad mandel
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g torkade tranbär
    • 1 msk färsk timjan
    Karl Johansvampssås
    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader. Strö på salt och peppar på oxfilén och bryn den runt om i lite smör. Låt svalna.
    • Skär ett snitt i filén och tryck ner osten i skåran. Lägg oxfilén på smördegen och rulla ihop och lägg i en smord form.
    • Pensla med ägg och sätt in i ugnen i ca 35-40 minuter.

     

    • Gör såsen genom att lägga den torkade svampen i varmt vatten i ca 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Kram ur vätskan från svampen. Skär i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Låt steka några minuter.
    • Häll på 1 dl av svampvattnet, ketjap manis och kalvfond och låt sjuda 10 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop tills såsen är lagom tjock. Späd med mer svampvatten om det behövs.
    • Smaka av med salt, peppar och blanda ner hackad timjan.

     

    • Dela brysselkålen och skär lök i skivor eller klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn brysselkål och lök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och färsk timjan. Häll på balsamico. Ställ åt sidan.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna. Ringla över honung och strö på salt och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna runt den inbakade oxfilén och toppa med mandel, tranbär och färsk timjan.
    • Servera med Kar Johan svampsåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 150 g Boursin Garlic & herbs
    • 0.5 st ägg
    Smörslungad brysselkål med mandel och tranbär
    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 100 g skållad mandel
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g torkade tranbär
    • 1 msk färsk timjan
    Karl Johansvampssås
    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan

    Fredag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    För dig som gillar äggröra och tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Söndag middag 383 Kcal

    Ugnsbakad lax med spenatsås

    Lyxa till lördags middagen med lite lax och spenatsås till, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gör först såsen genom att koka upp grädde, vatten
      och buljongtärning.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och häll spenaten i en ugnsform.
    • Skär laxen i portionsbitar och strö på salt och peppar och lägg på spenaten.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag dessert 41 Kcal

    Jordgubbar

Torrvaror
  • 18 dl kaffe
  • 4 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 100 g skållad mandel
  • 1 tsk flytande honung
  • 50 g torkade tranbär
  • 30 g torkad Karl Johan svamp
Frukt/grönt
  • 2 st palsternacka
  • 0.5 st kålrot
  • 3 st morot
  • 2 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 50 g jordgubbe
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 300 g jordgubbar (färska)
  • 3 dl blåbär
  • 4 msk purjolök
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st citron
  • 8 st salladsblad
  • 1 st äpple
  • 400 g körsbärstomater
  • 5 st champinjoner
  • 100 g pak choi
  • 1 tsk riven ingefära
  • 100 g blandad sallad
  • 1 st kiwi
  • jordgubbar
  • 0.25 st granatäpple
  • citronskal
  • 500 g brysselkål
  • 2 st schalottenlök
  • 1 st grapefrukt
  • 0.5 styck tomat
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0.66 msk basilika
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk furikake fröblandning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 3.5 msk gräslök
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tärning fiskbuljong
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 750 g laxfilé
  • 8.5 st ägg
  • 80 g rökt kalkon
  • 280 g tonfisk
  • 600 g nötfärs
  • 300 g torskrygg
  • 50 g räkor
  • 600 g oxfilé
Mejeri
  • 40 g minimozzarella
  • 3 dl keso, 4%
  • 8 msk keso
  • 0.3 dl matlagningsyoghurt
  • 5 msk smör
  • 150 g Boursin Garlic & herbs
  • 3 dl grädde
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 1 msk majonnäs
  • 450 g frusen spenat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!