Tillbaka till menyerna

sista nov

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1072 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.6 gram

Fett: 69.6 gram

Protein: 73.2 gram

Energi: 1071.7 kcal

  • Måndag lunch 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Måndag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
Frukt/grönt
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st gul lök
  • 2 st palsternacka
  • 2 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 2 dl purjolök
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
Mejeri
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl lätt crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!