Tillbaka till menyerna

Semester

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 974 Kcal

    • Frukost - 337 Kcal

      Spenatomelett med fetaost – 1 portion

    • Lunch - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag - 412 Kcal

      Torskrygg med grönsakspytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 343 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 13.2 gram

Fett: 35.1 gram

Protein: 58.3 gram

Energi: 658.8 kcal

  • Måndag frukost 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost – 1 portion

    Måndag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl strimlad vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk hackad dill
    • 1 tsk hackad röd chili
    • 0.5 dl strimlad salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Måndag middag 412 Kcal

    Torskrygg med grönsakspytt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g svarta bönor gram
    • 2 msk hackad persilja
    • 0.5 msk msk smör

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Skala och skiva rödlök. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker några minuter tillsammans med vitlök.
    • Skär tomater och blanda ner. Strö på kryddor.
    • Skölj bönor och blanda ner tillsammans med persilja. Håll varmt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfiléerna runt om i några minuter.
    • Servera med de varma grönsakerna.
  • Tisdag lunch 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk strimlad purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 3 dl handskalade räkor i lag
  • 620 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
Mejeri
  • 10 g smör
  • 25 g fetaost
  • 1 msk msk smör
  • 1 dl grädde
Frukt/grönt
  • 0.5 st rödlök
  • 25 g spenat
  • 150 g broccoli
  • 3 dl strimlad vitkål
  • dillkvistar
  • 1 tsk limesaft
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.75 klyfta vitlök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 0.5 dl strimlad salladslök
  • 1 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 styck tomat
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 3 msk strimlad purjolök
  • 5 st champinjoner
  • 20 g bladspenat
Torrvaror
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g svarta bönor gram
Övrigt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl dl vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!