Tillbaka till menyerna

PM4

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 543 Kcal

  • Tisdag - 331 Kcal

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.5 gram

Fett: 17.3 gram

Protein: 35.2 gram

Energi: 436.5 kcal

  • Måndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Måndag middag 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika
  • Tisdag middag 331 Kcal

    Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    En fräsch rätt med knapriga grönsaker och mumsiga kycklingbullar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran och vitlöken
    • Blanda alla ingredienserna till bullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander, granatäpplekärnor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime
Mejeri
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk smör
  • 0.5 dl grädde
Övrigt
  • 2 dl Bär
  • 3 st soltorkad tomat
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st squash
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.5 st paprika
  • 1 tsk ingefära
  • 2 st polkabetor
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st lime
  • 0.5 st granatäpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g nötfärs
  • 250 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
Torrvaror
  • 200 g krossade tomater
  • 2 tsk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.