Tillbaka till menyerna

Nyårsmiddag 2021

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 457 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 94 Kcal

      Nyårsmiddag - Rotfruktchips

    • Middag - 363 Kcal

      Nyårsmiddag - Lax och pepparrotssnittar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1222 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 1052 Kcal

      Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    • Middag - 169 Kcal

      Nyårsmiddag - Västerbottenchips med löjrom

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1137 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 82 Kcal

      Nyårsmiddag - Parmachips

    • Middag - 408 Kcal

      Nyårsmiddag - Räksoppa med kräftstjärtar

    • Mellanmål

    • Dessert - 647 Kcal

      Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.9 gram

Fett: 70.6 gram

Protein: 33.7 gram

Energi: 938.4 kcal

  • Måndag lunch 94 Kcal

    Nyårsmiddag - Rotfruktchips

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 94 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st gulbeta
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 flingsalt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta rotfrukterna och skär dem i skivor med en mandolin eller tunt med en vass kniv.
    • Lägg i en skål och häll över olja. Blanda om och fördela på två plåtar.
    • Strö salt över och sätt in i ugnen i 15 minuter. Rör om då och då. S
    • änk temperaturen till 100 grader och låt stå och rosta tills chipsen är knapriga.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st gulbeta
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 flingsalt

    Måndag middag 363 Kcal

    Nyårsmiddag - Lax och pepparrotssnittar

    Goda nyårstapas med lax och pepparrot! Baka fröknäcke och förvara i en burk om det skulle bli över. Det är ett bra mellis om du behöver ibland!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Fröknäcke
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl kokande vatten
    • 100 g rökt lax
    • 125 g pepparrotsost
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    Fröknäcke:

    • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt.
    • Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar.

    Lax och pepparrotssnittar:

    • Finhacka lax och lägg i en skål. Blanda ner osten.
    • Fördela röran på fröknäcke och toppa med lite lax eller hackad gräslök

    Ingredienser

    6 portioner

    Fröknäcke
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl kokande vatten
    • 100 g rökt lax
    • 125 g pepparrotsost
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag lunch 1052 Kcal

    Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    En varmrätt till nyårsmiddagen - oxfilén kan bytas mot fläskfilé om det önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 1052 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 150 g Boursin Garlic & herbs
    • 0.5 st ägg
    Smörslungad brysselkål med mandel och tranbär
    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 100 g skållad mandel
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g torkade tranbär
    • 1 msk färsk timjan
    Karl Johansvampssås
    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader. Strö på salt och peppar på oxfilén och bryn den runt om i lite smör. Låt svalna.
    • Skär ett snitt i filén och tryck ner osten i skåran. Lägg oxfilén på smördegen och rulla ihop och lägg i en smord form.
    • Pensla med ägg och sätt in i ugnen i ca 35-40 minuter.

     

    • Gör såsen genom att lägga den torkade svampen i varmt vatten i ca 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Kram ur vätskan från svampen. Skär i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Låt steka några minuter.
    • Häll på 1 dl av svampvattnet, ketjap manis och kalvfond och låt sjuda 10 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop tills såsen är lagom tjock. Späd med mer svampvatten om det behövs.
    • Smaka av med salt, peppar och blanda ner hackad timjan.

     

    • Dela brysselkålen och skär lök i skivor eller klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn brysselkål och lök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och färsk timjan. Häll på balsamico. Ställ åt sidan.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna. Ringla över honung och strö på salt och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna runt den inbakade oxfilén och toppa med mandel, tranbär och färsk timjan.
    • Servera med Kar Johan svampsåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 150 g Boursin Garlic & herbs
    • 0.5 st ägg
    Smörslungad brysselkål med mandel och tranbär
    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 100 g skållad mandel
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g torkade tranbär
    • 1 msk färsk timjan
    Karl Johansvampssås
    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan

    Tisdag middag 169 Kcal

    Nyårsmiddag - Västerbottenchips med löjrom

    God nyårstapas - västerbottenchips med löjrom!.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl riven västerbottenost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl löjrom
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Lägg ut små högar ost, ca 1 msk, med gott utrymme emellan på en bakplåtsklädd plåt. G
    • rädda mitt i ugnen 5 minuter, tills chipsen fått fin färg. Låt svalna.
    • Toppa med lite créme fraiche, rom och finhackad rödlök samt räkor.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl riven västerbottenost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl löjrom
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g handskalade räkor
  • Onsdag lunch 82 Kcal

    Nyårsmiddag - Parmachips

    Smarrigt snacks som passar lika bra till fredagsmyset som till nyårsminglet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 82 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g parmaskinka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg parmaskinka på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är hårda.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g parmaskinka

    Onsdag middag 408 Kcal

    Nyårsmiddag - Räksoppa med kräftstjärtar

    En fantastiskt god förrätt till nyårsmiddagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0 skal av 1 kg räkor
    • 2 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 2 tsk fänkålsfrön
    • 2 dl torrt vin
    • 2 msk tomatpuré
    • 150 g rotselleri
    • 150 g morötter
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 2 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    Topping
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs skalen i någon minut. Tillsätt vatten, vin, fänkålsfrö och tomatpuré. Sjud under lock i 20 minuter. Sila av skalen.
    • Skala och tärna rotfrukter och lök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs några minuter. Tillsätt räkspadet och buljongtärningar och låt sjuda i 20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite cayennepeppar.
    • Häll upp i tallrikar och toppa med räkor och kräftstjärtar. Dekorera med dillkvistar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0 skal av 1 kg räkor
    • 2 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 2 tsk fänkålsfrön
    • 2 dl torrt vin
    • 2 msk tomatpuré
    • 150 g rotselleri
    • 150 g morötter
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 2 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    Topping
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 0 dillkvistar

    Onsdag dessert 647 Kcal

    Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

    God dessert till nyårsmiddagen - en spännande smakkombination med citron och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk ingefära
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis

    Gör så här

    • Smält smör i en kastrull. Smula kexen i en påse och häll ner smöret.
    • Tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
    • Separera äggvitor och äggulor i 2 bunkar. Vispa ihop äggulor och sukrin melis och blanda ner osten.
    • Vispa äggvitan fast.
    • Vispa grädde fast.
    • Blanda ner äggvita och grädde i skålen med de andra ingredienserna till en jämn smet.
    • Riv citronskal och ingefära med ett zestjärn och blanda ner.
    • Häll smeten över kakan.
    • Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar innan servering.
    • Lägg på frukten och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk ingefära
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis
Frukt/grönt
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st gulbeta
  • 1 st palsternacka
  • 500 g brysselkål
  • 1.25 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g rotselleri
  • 150 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st citron
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st sharonfrukt
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 st physalis
Torrvaror
  • 3.5 msk olivolja
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 dl rapsolja
  • 100 g skållad mandel
  • 1 tsk flytande honung
  • 50 g torkade tranbär
  • 30 g torkad Karl Johan svamp
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 160 g glutenfria digestivekex
  • 1 dl sukrin melis
Kryddor/smaksättare
  • flingsalt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • dillkvistar
Övrigt
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • skal av 1 kg räkor
  • 2 dl torrt vin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g rökt lax
  • 600 g oxfilé
  • 2.5 st ägg
  • 0.5 dl löjrom
  • 100 g handskalade räkor
  • 200 g parmaskinka
  • 2 dl handskalade räkor i lag
Mejeri
  • 125 g pepparrotsost
  • 54 msk smör
  • 150 g Boursin Garlic & herbs
  • 5.5 dl grädde
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g philadelphiaost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!