Tillbaka till menyerna

November3

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 822 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 505 Kcal

      Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1001 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 471 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Middag - 530 Kcal

      Kycklingrullader med krämig dijonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch - 151 Kcal

      Wokade grönsaker med sötpotatis

    • Middag

      Fiskgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 856 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 594 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1378 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry – 6 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert - 290 Kcal

      Raw Citronkaka med kokos och hallon

  • Lördag - 1438 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt – 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert - 633 Kcal

      Bär med vit chokladcréme

  • Söndag - 746 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 334 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 12.8 gram

Fett: 54.7 gram

Protein: 54.6 gram

Energi: 811.4 kcal

  • Måndag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Måndag middag 505 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk Citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.
  • Tisdag lunch 471 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Tisdag middag 530 Kcal

    Kycklingrullader med krämig dijonsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g minutkyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 msk rosmarin
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 msk soja
    • 2 skiva Lufttorkad skinka
    • 50 g ruccola
    • 0.5 st rödlök
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg i minutkycklingen och stek jämt på båda sidorna tills den är klar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg créme fraiche, vispgrädde, dijonsenap, salt och svartpeppar, rosmarin, vitlök, kycklingfond och soja i en kastrull.
    • Blanda runt och låt puttra på medeltemperatur i 10 min.
    • Gör en sallad på rucola, rödlök och cocktailtomater.
    • Rulla minutkycklingen och linda runt skinkan och stick in en tandpetare.
    • Lägg upp rulladerna på tallrikar och ringla över såsen.
    • Servera med sallad.
  • Onsdag lunch 151 Kcal

    Wokade grönsaker med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st styck sötpotatis
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 100 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk vatten msk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär rödlök i större bitar.
    • Skär paprika och broccoli i bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis, vitlök och lök och låt steka 10 minuter.
    • Häll på lite vatten.
    • Lägg ner de resterande grönsakerna och låt woka några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

    Onsdag middag -713 Kcal

    Fiskgryta med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -175 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: -2 gram

    Energi: -713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • -6 dl råris

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken.
    • Tillsätt curry och chiliflakes och fräs några minuter till.
    • Tillsätt vatten, grädde och smula i buljongtärningen.
    • Dela squash och broccoli i mindre bitar och lägg i grytan.
    • Låt koka på svag värme några minuter och lägg i sojabönorna.
    • Skär fisken i mindre bitar och lägg i fisken i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Smaka av med salt och peppar och dekorera grytan med persiljekvistar.
    • Servera med 3 dl kokt råris
  • Torsdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st Broccolihuvud
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Torsdag middag 594 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gurksallad
    • 0.5 st gurka
    • 2 st morot
    • 5 st rädisor
    • 6 tsk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 0 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Jordnötssås
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk grön currypasta
    • 2 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem på en ugnsfast plåt.
    • Riv vitlök och ingefära och fördela tillsammans med rapsolja på kycklingen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Ugnsbaka kycklingfiléerna i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
    • Gör sedan jordnötssåsen.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chilifrukt.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök, chili och ingefära.
    • Mortla jordnötterna i en mortel och häll även dem i kastrullen.
    • Bryn några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime.
    • Låt såsen koka ihop ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Skala gurkan, skär bort kärnhuset och skär den i halvmånar.
    • Skala morötterna och skiva dem grovt.
    • Ta bort blasten på rädisorna och skiva dem i tunna skivor.
    • Blanda grönsakerna i en skål med honung, vitvinsvinäger och hackad gräslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt salladen marineras i kylskåp i ca 30 minuter.
    • Sprid ut salladen på fyra tallrikar, fördela kycklingfiléerna på salladen och toppa med jordnötssåsen.
  • Fredag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Fredag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st Broccolihuvud
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Fredag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry – 6 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -35 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    3. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    4. Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    6. Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    7. Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    8. Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    9. Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    10. Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    11. Servera direkt.

    Fredag dessert 290 Kcal

    Raw Citronkaka med kokos och hallon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 dl valnötter dl
    • 0 nypa nypa salt
    Fyllning
    • 3.5 dl kokosflingor
    • 2 st citron
    • 3 msk kokosolja
    • 0.75 dl dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 nypa nypa salt
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Mixa dadlarna med nötterna och saltet till en pajdeg i en matberedare.
    • Tryck ut den i en form ca 16 cm i diameter.
    • Mixa kokosflingorna till ett kokossmör i en höghastighetsblender. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop. Tillsätt till sist 1 dl pressad citron i fyllningen.
    • Bred fyllningen över pajbotten och ställ i kyl minst 1 timme.
    • Dekorera med hallon, citronzest och kokosflingor.
  • Lördag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk grädd fil
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk Bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Lördag middag 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g Tikka Masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st Broccolihuvud
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl Kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    1. Skala och strimla lök.
    2. Finhacka vitlöken.
    3. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    4. Häll på tomater och grädde.
    5. Tillsätt currypasta och honung.
    6. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    7. Skär paprika och fänkål i skivor.
    8. Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    9. Tillsätt grönsakerna i grytan.
    10. Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    11. Låt sjuda en stund.
    12. Strö över färsk koriander.
    13. Rosta nötterna i en torr panna.
    14. Strö på lite salt och malen kummin.
    15. Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.

    Lördag dessert 633 Kcal

    Bär med vit chokladcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g gram philadelphiaost
    • 50 g smält vit choklad
    • 1 msk msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Gör chokladcrémen genom att vispa ihop ost, vit choklad, sukrin melis och vaniljpulver i en skål. Blanda ner grädde och lägg i en skål.
    • Toppa med färska bär. Hacka en nöt och chokladbar och strö över.
  • Söndag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk msk smör
    • 1 dl dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk hackad dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Söndag middag 334 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 1 dl röd och grön paprika hackad
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.
Torrvaror
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 1.5 msk olivolja
  • 9 tsk olivolja
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 50 g sojabönor
  • råris
  • 6 tsk rapsolja
  • 10 tsk honung
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk grön currypasta
  • 2 msk chiafrön
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 1 dl valnötter dl
  • 4 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosolja
  • 0.75 dl dl agavesirap
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl Kumminrostade cashewnötter
  • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
  • 50 g smält vit choklad
  • 1 msk msk sukrin melis
  • 4 st torkade dadlar
  • 1 msk pistagenötter
Frukt/grönt
  • 1 st äpple
  • 2.5 st morot
  • 1.5 st salladslök
  • 525 g broccoli
  • 3.75 st citron
  • 2.25 st rödlök
  • 0.25 st gul paprika
  • 0.25 st orange paprika
  • 13 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 1 msk Citronsaft
  • 0.75 st granatäpple
  • böngroddar
  • 1 msk gräslök
  • 1 st salladsblad
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 klyfta riven vitlök
  • 50 g ruccola
  • 237.5 g cocktailtomater
  • 1 st styck sötpotatis
  • 2 st röd paprika
  • 10 klyfta vitlök
  • 0.75 st squash
  • 3 st Broccolihuvud
  • 7 tsk ingefära
  • 0.75 st gurka
  • 5 st rädisor
  • 2 st röd chili
  • 1 st lime
  • 1.25 st apelsin
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st myntakvist
  • 10 cm cm purjolök
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 1 msk Bladpersilja
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 1 st fänkål
  • 300 g jordgubbar (färska)
  • 100 g färska blåbär
  • 0.25 st purjolök
  • 4 st grön sparris
  • 2 msk hackad dill
  • dillkvistar
  • 1 dl röd och grön paprika hackad
Mejeri
  • 2 msk msk gräddfil
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl créme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl havregrädde
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 105 g smör
  • 5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk grädd fil
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 50 g gram philadelphiaost
  • 1 dl vispad grädde
  • 0.5 msk msk smör
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk soja
  • 2 msk vatten msk
  • 300 g vatten
  • 13 dl dl vatten
Kryddor/smaksättare
  • 0.75 msk sötstark senap
  • salt och svartpeppar
  • 1.33 msk persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rosmarin
  • 3 tsk kycklingfond
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk curry
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.2 tsk vaniljpulver
  • 0.7 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • nypa salt
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 80 g Tikka Masala currypasta
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 1 tsk fiskfond
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk mynta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 300 g minutkyckling
  • 2 skiva Lufttorkad skinka
  • 450 g torskfile
  • 700 g kycklingfilé
  • 1 st hel kyckling
  • 3 st ägg
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 800 g torskrygg
  • 100 g handskalade räkor
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 3.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!