Tillbaka till menyerna

Millans

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1003 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1388 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 430 Kcal

      Korvomelett

    • Lunch - 494 Kcal

      Halloumiburgare med ajvar

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 879 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 319 Kcal

      Västerbottenpizza med salami

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 939 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 319 Kcal

      Västerbottenpizza med salami

    • Middag - 336 Kcal

      Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1138 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 422 Kcal

      Köttfärssås med vitkålssallad

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1431 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 332 Kcal

      Saffransplättar

    • Lunch - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Middag - 683 Kcal

      Tacougnspannkaka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1144 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Middag - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36 gram

Fett: 76.1 gram

Protein: 76.1 gram

Energi: 1131.7 kcal

  • Måndag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Måndag lunch 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Tisdag frukost 430 Kcal

    Korvomelett

    Korvomelett antingen till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Gör så här

    • Skär paprika och korv i skivor.
    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut.
    • Lägg på korv, paprika och färsk basilika.
    • Låt omeletten stelna och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i klyftor och toppa omeletten med tomat och färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Tisdag lunch 494 Kcal

    Halloumiburgare med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg ett salladsblad på en tallrik.
    • Skala och skiva lök och tomat.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn först löken hastigt.
    • Lägg ner burgarna och bryn på bägge sidor till de får färg.
    • Lägg paprika och burgare i salladsbladet.
    • Toppa med lök, tomat och oliver.
    • Lägg på en klick ajvar relish och dekorera med persilja och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Tisdag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Onsdag frukost 298 Kcal

    Ägghack med skinka

    Skiva upp frukt och grönt till så får du en god och mättande frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    Tillbehör
    • 0.2 st gurka
    • 0.25 st äpple

    Gör så här

    • Koka äggen och skala sedan äggen.
    • Hacka ägg grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt och svartpeppar.
    • Servera med skinka, gurkskivor och äppleskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    Tillbehör
    • 0.2 st gurka
    • 0.25 st äpple

    Onsdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Onsdag middag 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat
  • Torsdag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Torsdag middag 336 Kcal

    Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricots verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingfilén och krydda båda sidorna med salt, peppar och oregano.
    • Stek halloumiosten och skinkan på bägge sidor och lägg på kycklngfilén.
    • Toppa med persilja och oregano.
    • Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter.
    • Servera kycklingen med spenat och haricot verts samt en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricots verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja
  • Fredag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Fredag lunch 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs
  • Lördag frukost 332 Kcal

    Saffransplättar

    Laga en julig frukost till familjen som består av plättar med smak av saffran tillsammans med apelsinfiléer och en klick kesella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kesella
    • 1 st apelsin

    Gör så här

    • Vispa ihop äggvitor till ett fast skum.
    • Tillsätt 1 ägg, kokosmjöl, mjölk och bakpulver samt saffran efter smak.
    • Vispa i hop och stek 3-4 plättar i smör.
    • Servera med kesella och apelsinfiléer.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kesella
    • 1 st apelsin

    Lördag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Lördag middag 683 Kcal

    Tacougnspannkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg med dinkelsikt och hälften av mjölken till en jämn smet.
    3. Tillsätt resten av mjölken och strö på salt och lite vitpeppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i någon minut.
    5. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka 5 minuter.
    6. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg på färsen över.
    7. Hacka tomaterna och fördela på färsen.
    8. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    9. Finhacka rödlök och strö över pannkakan.
    10. Servera med färsk persilja och créme fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche
  • Söndag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Söndag lunch 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Söndag middag 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    En smakfull och näringsrik soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 1500 g nötfärs
  • 15 st ägg
  • 1 st stockholmare
  • 75 g rökt skinka
  • 8 st skiva salami
  • 4 skivor skinka
  • 650 g kycklingfilé
  • 2 st äggvitor
Frukt/grönt
  • 4.25 st gul lök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 699.5 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
  • 2.5 st broccolistånd
  • 200 g broccoli
  • 1 st citron
  • 1.15 st röd paprika
  • 31 st cocktailtomat
  • 3 st salladsblad
  • 2 st citronskiva
  • 4 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 1.5 st rödlök
  • 1.2 st gurka
  • 0.25 st äpple
  • 16 st färska champinjoner
  • 25 g haricots verts
  • 130 g spenat
  • 1 st citronklyfta
  • 3 dl vitkål
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st apelsin
  • 4.5 st mini squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 st små plommontomater
  • 95 g rucola
  • 2 styck tomat
  • 0.25 st zucchini
Övrigt
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 12 st svarta oliver
  • 2 msk tacosås
  • 0.5 msk majonnäs
  • 2 styck oopsis bröd
  • 1 skiva filmjölkslimpa
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk bladpersilja
  • 3.7 tsk torkade örter
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.2 kruka färsk basilika
  • 2 msk ajvar relish
  • 0.2 kvist färsk persilja
  • 2 msk tacokrydda
  • 2 msk persilja
  • 2 tsk pizzakrydda
  • 1 msk oregano
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 2 msk grön pesto
  • 1 msk lantbuljong
Mejeri
  • 150 g Boursinost
  • 250 g halloumi
  • 7.16 tsk smör
  • 100 g halloumiburgare
  • 1 dl riven ost
  • 0.63 dl gräddfil
  • 250 g västerbottenost
  • 300 g mozarella
  • 3 skiva ost
  • 3 msk grädde
  • 10 msk mjölk
  • 1 msk kesella
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
Torrvaror
  • 4.5 msk pinjenötter
  • 12.5 msk olivolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 100 g krossade tomater
  • 0.5 dl majs
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3 dl dinkelsikt
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
  • 2 dl kokosgrädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!