Tillbaka till menyerna

Matlådor

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1380 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Fruktgröt

    • Lunch - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Middag - 392 Kcal

      Champinjonomelett med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert - 534 Kcal

      Påsktårta

  • Tisdag - 748 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 569 Kcal

      Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    • Middag - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 202 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Fruktgröt

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 202 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Fruktgröt

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 429 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Havregröt med blåbär och vanilj

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.4 gram

Fett: 25 gram

Protein: 23.1 gram

Energi: 494.5 kcal

  • Måndag frukost 202 Kcal

    Fruktgröt

    En trevlig mättande gröt med torkade frukter i. Blanda ihop allt i en glasburk så kan du ta med den enkelt till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika

    Gör så här

    • Koka upp gryn, vatten, russin, tranbär och salt i en kastrull.
    • Skiva bananen och persikan och lägg ner hälften i gröten.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Häll upp i en skål och toppa med resten av frukten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika

    Måndag lunch 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Måndag middag 392 Kcal

    Champinjonomelett med fetaost

    Har du provat att ha morot i din omelettsmet?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och strimla purjolök.
    • Skala och strimla morot eller riv grovt på ett rivjärn.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner, purjolök och hälften av moroten i någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar och häll blandningen över.
    • Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter eller tills omeletten blir fast.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på morot och fetaost.
    • Toppa med strimlad purjolök och sweet chilisås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Måndag dessert 534 Kcal

    Påsktårta

    En fantastiskt god tårta med en kladdkaksbotten med hallonmousse som topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sukrin fluffigt.
    • Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver. Vispa ihop och häll smeten i en  bakplåtsklädd pajform med avtagbar kant.
    • Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Tina hallon. Lägg gelatinblad i vatten.
    • Koka upp grädde, och sukrin.
    • Gör ett snitt i vaniljstången och lägg ner i grädden.
    • Låt koka upp och se till att alla vaniljfröna har släppt stången.
    • Ta upp stången och blanda ner gelatinbladen (utan vatten).
    • Häll blandningen över kladdkakan.
    • Ställ in i kylen i 4 timmar.
    • Toppa med skivad physalis, hallon och passionsfrukt.

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Tisdag middag 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 202 Kcal

    Fruktgröt

    En trevlig mättande gröt med torkade frukter i. Blanda ihop allt i en glasburk så kan du ta med den enkelt till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika

    Gör så här

    • Koka upp gryn, vatten, russin, tranbär och salt i en kastrull.
    • Skiva bananen och persikan och lägg ner hälften i gröten.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Häll upp i en skål och toppa med resten av frukten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Fredag frukost 202 Kcal

    Fruktgröt

    En trevlig mättande gröt med torkade frukter i. Blanda ihop allt i en glasburk så kan du ta med den enkelt till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika

    Gör så här

    • Koka upp gryn, vatten, russin, tranbär och salt i en kastrull.
    • Skiva bananen och persikan och lägg ner hälften i gröten.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Häll upp i en skål och toppa med resten av frukten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika
  • Lördag frukost 429 Kcal

    Havregröt med blåbär och vanilj

    En riktigt god havregrynsgröt med massor av blåbär och lite vaniljpulver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ca 3 min under omrörning.
    • Blanda ner solrosfrön, vaniljpulver och blåbär och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.
    • Toppa med blåbär och häll på sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk
Torrvaror
  • 1.5 dl havregryn
  • 0.5 msk russin
  • 0.5 msk torkade tranbär
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 0.5 tsk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 dl sukrin gold
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl sukrin melis
  • 3 dl kaffe
  • 1 tsk olivolja
  • 3 msk solrosfrön
  • 0.5 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm salt
  • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.2 tsk spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 3 krm vaniljpulver
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk grön pesto
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 st kycklingbuljongtärning
Frukt/grönt
  • 0.5 st banan
  • 1 st persika
  • 1 st squash
  • 1.5 st morot
  • 1 st gul lök
  • 40 g haricots verts
  • 40 g sockerärtor
  • 1.5 tsk ingefära
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 4 st färska champinjoner
  • 9 cm purjolök
  • 150 gram hallon (frysta)
  • 9 st physalis
  • 1 st passionsfrukt
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 10 st cocktailtomat
  • 125 g broccoli
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 dl blåbär (frysta)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 6 st ägg
Mejeri
  • 0.33 dl naturell yoghurt
  • 0.33 dl gräddfil
  • 152 tsk smör
  • 25 g fetaost
  • 6.5 dl grädde
  • 1 dl sojamjölk
Övrigt
  • 200 g mörk choklad
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st gelatinblad
  • 100 gram hallon färska

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!