Tillbaka till menyerna

Lågkolhydratdiet

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1196 Kcal

    • Frukost - 314 Kcal

      Yoghurt med mango

    • Lunch - 414 Kcal

      Skinkbog med coleslow

    • Middag - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 531 Kcal

    • Frukost - 50 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 326 Kcal

      Stekt ägg med grönsaker

    • Middag - 156 Kcal

      Ajvarquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 699 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.8 gram

Fett: 51.1 gram

Protein: 51 gram

Energi: 808.7 kcal

  • Måndag frukost 314 Kcal

    Yoghurt med mango

    En fruktig yoghurt skål - passar perfekt till en somrig frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skiva och hacka mango och lägg vid yoghurten.
    • Dela passionsfrukt och gröp ur kärnorna.
    • Toppa skålen med passionsfrukt och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Måndag lunch 414 Kcal

    Skinkbog med coleslow

    Skinkbog med en krämig coleslaw, välj mellan fläskkött, skinksnitzel eller bog!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Strimla vitkål fint.
    • Skala oh skiva rödlöken tunt och skala och riv moroten.
    • Blanda med senap, majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskköttet runt om några minuter och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    En perfekt rätt när ni är många runt bordet, eller som storkok för flera matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och strimla lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på tomater och grädde.
    • Tillsätt currypasta och honung.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i skivor.
    • Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    • Tillsätt grönsakerna i grytan.
    • Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    • Låt sjuda en stund.
    • Strö över färsk koriander.
    • Rosta nötterna i en torr panna.
    • Strö på lite salt och malen kummin.
    • Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter
  • Tisdag frukost 50 Kcal

    Grön drink

    Gröna bladgrönsaker är bra när du följer en Ketodiet där grönsakerna är något begränsade! Använd därför ofta och tillsätt gärna i maten. De innehåller inga kolhydrater och massor av järn, K-vitamin och bra antioxidanter.  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 50 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en drink.
    • Häll upp på glas och spara den andra portionen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Tisdag lunch 326 Kcal

    Stekt ägg med grönsaker

    Har du överblivna grönsaker hemma i kylskåpet? Gör isåfall receptet nedan, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen. Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs och  t ex tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Tisdag middag 156 Kcal

    Ajvarquinoa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 0 tsk salt
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk ajvar relish

    Gör så här

    • Rostade grönsaker.
    • Blanda olika skivade grönsak på en plåt och häll på lite olivolja, salt, peppar, örtkryddor och ev lite riven vitlök.
    • Koka quinoan enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, örtkryddor och ajvar relish.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 0 tsk salt
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk ajvar relish
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    En perfekt rätt när ni är många runt bordet, eller som storkok för flera matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och strimla lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på tomater och grädde.
    • Tillsätt currypasta och honung.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i skivor.
    • Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    • Tillsätt grönsakerna i grytan.
    • Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    • Låt sjuda en stund.
    • Strö över färsk koriander.
    • Rosta nötterna i en torr panna.
    • Strö på lite salt och malen kummin.
    • Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk smör
  • 2 msk gräddfil
  • 2 dl grädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 0.5 st mango
  • 1 st passionsfrukt
  • 0.25 st vitkål
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • 1 st broccolistånd
  • 30 g bladspenat
  • 150 g ananas (fryst)
  • 1 st selleristjälk
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1.5 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
Torrvaror
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1 dl kumminrostade cashewnötter
  • 2 dl vit quinoa, okokt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g fläskfile
  • 800 g torskrygg
  • 4 st ägg
  • 1 msk kaviar
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk sötstark senap
  • 80 g tikka masala currypasta
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • salt
  • örtagårdskrydda
  • 2 msk ajvar relish
Övrigt
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!