Tillbaka till menyerna

Keto Vinter 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1050 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 203 Kcal

      Spenatsoppa med avokado och ärtor

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert - 57 Kcal

      Keto knäckebröd

  • Tisdag - 1156 Kcal

    • Frukost - 251 Kcal

      Tonfisk och avokado med tomat

    • Lunch - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Middag - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 716 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Middag - 203 Kcal

      Spenatsoppa med avokado och ärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1345 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Spenatomelett i ugn

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 685 Kcal

      Köttfärslimpa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1492 Kcal

    • Frukost - 326 Kcal

      Stekt ägg med majonnäs

    • Lunch - 685 Kcal

      Köttfärslimpa med bacon

    • Middag - 481 Kcal

      Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2111 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Kesoplättar med röda bär

    • Lunch - 530 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Middag - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert - 674 Kcal

      LCHF Semlor

  • Söndag - 1414 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 530 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Middag - 685 Kcal

      Köttfärslimpa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.9 gram

Fett: 93.6 gram

Protein: 92.7 gram

Energi: 1326.3 kcal

  • Måndag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Måndag lunch 203 Kcal

    Spenatsoppa med avokado och ärtor

    Härligt grön soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 203 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
    • Tillsätt ärtor, avokado och citronsaft.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med stekt halloumi, ärtor, krasse och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Måndag dessert 57 Kcal

    Keto knäckebröd

    En skiva innehåller ca 1 gram kolhydrater - perfekt om du äter en ketogen kost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 57 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl solroskärnor
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 msk pofiber
    • 1 msk fiberhusk
    • 2 msk kokosolja
    • 2.5 dl vatten
    • 1 tsk salt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda solroskärnor, linfrö, sesamfrö, pofiber och fiberhusk.
    • Koka upp vatten med kokosfett  och häll över blandningen.
    • Rör i  salt och låt svälla några minuter.
    • Lägg röran på en  pappersklädd ugnsplåt och ta ytterligare ett bakplåtspapper och lägg över.
    • Tryck ut tunt med händerna och lyft sedan försiktigt bort pappret.
    • Grädda i ca 45 minuter. Skär brödet i fyrkanter och låt torka.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl solroskärnor
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 msk pofiber
    • 1 msk fiberhusk
    • 2 msk kokosolja
    • 2.5 dl vatten
    • 1 tsk salt
  • Tisdag frukost 251 Kcal

    Tonfisk och avokado med tomat

    Krämig tonfiskröra med avokado i som serveras på tomatskivor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 70 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st avokado
    • 3 cm purjolök
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st bifftomat

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med hackad avokado, senap, och hackad purjolök.
    • Smaka av med salt, peppar och citron.
    • Skär tomaten i skivor, lägg på en tallrik och toppa med tonfisken.
    • Pressa lite citron över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 70 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st avokado
    • 3 cm purjolök
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st bifftomat

    Tisdag lunch 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Tisdag middag 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Onsdag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Onsdag lunch 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Onsdag middag 203 Kcal

    Spenatsoppa med avokado och ärtor

    Härligt grön soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 203 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
    • Tillsätt ärtor, avokado och citronsaft.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med stekt halloumi, ärtor, krasse och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron
  • Torsdag frukost 318 Kcal

    Spenatomelett i ugn

    En stadig frukost som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten i en liten pajform. Skala och skiva rödlök tunt och lägg över tillsammans med spenat.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 10 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk riven ost

    Torsdag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Torsdag middag 685 Kcal

    Köttfärslimpa med bacon

    Saftig och god köttfärslimpa inlindat i baconskivor. Denna rätt serveras tillsammans med ruccolasallad, olivolja och balsamvinäger! Lägg resterna i frysen och använd vid senare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • ‘Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Linda bacon runt om och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    • Fördela ruccolasallad på ett stort fat.
    • Dela tomaterna och lägg över tillsammans med oliver.
    • Lägg köttfärslimpan i mitten och servera med en god olivolja och balsamvinäger.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
  • Fredag frukost 326 Kcal

    Stekt ägg med majonnäs

    Stek lite ägg och servera med majonnäs, enkel och smidig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggen några minuter.
    • Salt och peppra och servera med majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs

    Fredag lunch 685 Kcal

    Köttfärslimpa med bacon

    Saftig och god köttfärslimpa inlindat i baconskivor. Denna rätt serveras tillsammans med ruccolasallad, olivolja och balsamvinäger! Lägg resterna i frysen och använd vid senare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • ‘Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Linda bacon runt om och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    • Fördela ruccolasallad på ett stort fat.
    • Dela tomaterna och lägg över tillsammans med oliver.
    • Lägg köttfärslimpan i mitten och servera med en god olivolja och balsamvinäger.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Fredag middag 481 Kcal

    Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    Blomkålen blir så god när den bakas i stekpannan och toppas med krämig chevré, sötma från aprikoser och knapriga hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg.
    • Strö på havssalt och svartpeppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på osten.
    • Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott
  • Lördag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Lördag lunch 530 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    En smakfull kycklingröra i omelettwrap blir en perfekt lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
    • Strimla kycklingköttet och lägg i en skål.
    • Blanda ner övriga ingredienser och lägg röran på omeletten  med salladsblad.
    • Rulla ihop och toppa med tomat, rödlök och lite riven ost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Lördag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Lördag dessert 674 Kcal

    LCHF Semlor

    En nyttigare variant av den klassiska semlan som är gjord på mandel och kokosmjöl och går bra att äta om du följer en LCHF eller ketogen kost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 dl Nicks Use like Sugar
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 3 msk kokosmjöl
    • 2.5 msk fiberhusk
    • 2 tsk bakpulver
    • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    Mandelcréme
    • 6 st inkromet av semlorna
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl Nicks Use like Sugar
    • 0.5 dl mandlar
    • 3 droppe bittermandelarom
    • 1.5 dl grädde
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 1 msk sukrin melis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg med sockret.
    • Blanda i hop alla torra ingredienser och blanda ner i äggblandningen tillsammans med grädde.
    • Låt stå och svälla i 15 minuter.
    • Blöt händerna något och forma till 6 bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
    • Gröp ut inkromet och lägg i en skål.
    • Hacka mandlarna.
    • Blanda ner alla ingredienser till mandelcrémen.
    • Fördela crémen i semlorna och lägg på vispad grädde.
    • Lägg på locket och sikta över Sukrin melis.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 dl Nicks Use like Sugar
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 3 msk kokosmjöl
    • 2.5 msk fiberhusk
    • 2 tsk bakpulver
    • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    Mandelcréme
    • 6 st inkromet av semlorna
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl Nicks Use like Sugar
    • 0.5 dl mandlar
    • 3 droppe bittermandelarom
    • 1.5 dl grädde
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 1 msk sukrin melis
  • Söndag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Söndag lunch 530 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    En smakfull kycklingröra i omelettwrap blir en perfekt lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
    • Strimla kycklingköttet och lägg i en skål.
    • Blanda ner övriga ingredienser och lägg röran på omeletten  med salladsblad.
    • Rulla ihop och toppa med tomat, rödlök och lite riven ost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Söndag middag 685 Kcal

    Köttfärslimpa med bacon

    Saftig och god köttfärslimpa inlindat i baconskivor. Denna rätt serveras tillsammans med ruccolasallad, olivolja och balsamvinäger! Lägg resterna i frysen och använd vid senare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • ‘Blanda lök, färs, grädde och ägg i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda till en slät färs och forma till en limpa.
    • Lägg limpan i en smord ugnsform.
    • Linda bacon runt om och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    • Fördela ruccolasallad på ett stort fat.
    • Dela tomaterna och lägg över tillsammans med oliver.
    • Lägg köttfärslimpan i mitten och servera med en god olivolja och balsamvinäger.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g blandfärs
    • 1 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vitpeppar
    • 150 g bacon
    • 75 g rucola
    • 250 g färgglada tomater
    • 100 g svarta oliver med kärna
    Tillbehör
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
Mejeri
  • 13.5 tsk smör
  • 3 skiva ost
  • 60 g halloumi
  • 250 g mozzarella
  • skivor ost
  • 10.5 dl grädde
  • 4 msk riven parmesanost
  • 3.5 msk riven ost
  • 50 g chevreost
  • 100 g keso
  • 1 dl keso, 4%
  • 4 msk gräddfil
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 skivor skinka
  • 1400 g kycklingfilé
  • 70 g tonfisk i vatten
  • 700 g fryst torskrygg
  • 8 skivor serranoskinka
  • 17 st ägg
  • 1800 g blandfärs
  • 450 g bacon
  • 500 g färdiggrillad kyckling
  • 500 g kycklingfärs
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 330 g bladspenat
  • 3 dl frysta ärtor
  • 2.5 st avokado
  • 1.25 st citron
  • 2 st aubergine
  • 4 st bananschalottenlökar
  • 1 st röd chili
  • basilika
  • 3 cm purjolök
  • 0.5 st bifftomat
  • 4 styck tomat
  • 2.75 st rödlök
  • 6 st salladsblad
  • 2 st citronskiva
  • 9 st schalottenlök
  • 226 g rucola
  • 750 g färgglada tomater
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 25 g ärtskott
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st röd paprika
Kryddor/smaksättare
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 9 msk grön pesto
  • 7 tsk salt
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk gräslök
  • 3 tsk vitpeppar
  • 6 tsk balsamvinäger
  • 4 msk ajvar relish
  • 4 msk persilja
  • basilikablad
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 droppe bittermandelarom
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 tsk honung
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 2 msk pofiber
  • 4.25 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosolja
  • 2 st torkade aprikoser
  • 3 msk hasselnötter
  • 4.5 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mandlar
  • 1 msk sukrin melis
Övrigt
  • 240 g soltorkade tomater i olja
  • 1.5 msk senap
  • 1 dl Arrabiatasås
  • 0.5 st krabba
  • 7 msk majonnäs
  • 300 g svarta oliver med kärna
  • 2 dl Nicks Use like Sugar
  • 6 st inkromet av semlorna

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!