Tillbaka till menyerna

KETO Höst 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1373 Kcal

    • Frukost - 456 Kcal

      Äggröra med bacon

    • Lunch - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Middag - 586 Kcal

      Lammfärsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1467 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Lunch - 586 Kcal

      Lammfärsbiffar med fetaost

    • Middag - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 969 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1162 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Pocherat ägg med avokadosallad

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 617 Kcal

      Zucchinirullar med ost och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1481 Kcal

    • Frukost - 84 Kcal

      Yoghurt med hallon

    • Lunch - 617 Kcal

      Zucchinirullar med ost och skinka

    • Middag - 780 Kcal

      Biff med tomatsallad och persiljesmör

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1374 Kcal

    • Frukost - 273 Kcal

      Äggwrap med lufttorkad skinka

    • Lunch - 388 Kcal

      Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1428 Kcal

    • Frukost - 456 Kcal

      Äggröra med bacon

    • Lunch - 388 Kcal

      Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.9 gram

Fett: 100.4 gram

Protein: 79.6 gram

Energi: 1322 kcal

  • Måndag frukost 456 Kcal

    Äggröra med bacon

    Klassiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och stek bacon knaprigt. Lägg upp på en tallrik.
    • Dela tomater och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på tallriken. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Måndag middag 586 Kcal

    Lammfärsbiffar med fetaost

    Goda biffar med fetaost i, serverat på bladspenat. En perfekt vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g bladspenat
    • 1 st rödlök
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg lammfärsen i en bunke.
    • Finhacka vitlöksklyftan och blanda ner tillsammans med ägg och grädde.
    • Krydda med persilja, salt och peppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter på varje sida tills de är genomstekta.
    • Fördela bladspenat på ett stort fat och lägg biffarna på.
    • Strimla rödlöken och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek löken mjuk och fördela löken över biffarna.
    • Häll av fetaosten och strö den över biffarna.
    • Dekorera med persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g bladspenat
    • 1 st rödlök
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 1 kvist färsk persilja
  • Tisdag frukost 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Tisdag lunch 586 Kcal

    Lammfärsbiffar med fetaost

    Goda biffar med fetaost i, serverat på bladspenat. En perfekt vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g bladspenat
    • 1 st rödlök
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg lammfärsen i en bunke.
    • Finhacka vitlöksklyftan och blanda ner tillsammans med ägg och grädde.
    • Krydda med persilja, salt och peppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter på varje sida tills de är genomstekta.
    • Fördela bladspenat på ett stort fat och lägg biffarna på.
    • Strimla rödlöken och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek löken mjuk och fördela löken över biffarna.
    • Häll av fetaosten och strö den över biffarna.
    • Dekorera med persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g bladspenat
    • 1 st rödlök
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron
  • Onsdag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Onsdag lunch 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Onsdag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Torsdag frukost 400 Kcal

    Pocherat ägg med avokadosallad

    Laga en lyxig frukost till helgen, avokadosallad med två st pocherade ägg till, enkelt och supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Gör så här

    • Skär avokado i mindre bitar.
    • Dela tomater och strimla rödlök.
    • Lägg allt i en skål och blanda ner olja, lime, koriander, salt och peppar.
    • Pochera äggen och lägg upp på en tallrik och servera med avokadosalladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Torsdag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Torsdag middag 617 Kcal

    Zucchinirullar med ost och skinka

    Zucchinirullar med en fyllning av krämig getost och skinka. Servera rullarna med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda getost, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke.
    • Fördela getostmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform.
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad
  • Fredag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Fredag lunch 617 Kcal

    Zucchinirullar med ost och skinka

    Zucchinirullar med en fyllning av krämig getost och skinka. Servera rullarna med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda getost, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke.
    • Fördela getostmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform.
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad

    Fredag middag 780 Kcal

    Biff med tomatsallad och persiljesmör

    En riktigt saftig köttbit med en god tomatsallad och en klick persiljesmör till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 780 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först persiljesmöret genom att blanda smör med vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
    • Ställ i frysen.
    • Gör salladen genom att skiva tomater och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Skär fetaosten i tärningar.
    • Blanda ner rödlök, fetaost, pesto, olja, vinäger, salt och peppar i skålen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffen några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp sallad på en tallrik och ställ en skål tomatsallad bredvid.
    • Lägg på biffen och häll på lite balsamico över salladen och biffen.
    • Servera med persiljesmöret.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Lördag lunch 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Lördag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
  • Söndag frukost 456 Kcal

    Äggröra med bacon

    Klassiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och stek bacon knaprigt. Lägg upp på en tallrik.
    • Dela tomater och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på tallriken. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Söndag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g bacon
  • 9 st ägg
  • 400 g varmrökt lax
  • 300 g lammfärs
  • 2 skivor skinka
  • 2 st kokt ägg
  • 2 st pocherat ägg
  • 100 g parmaskinka
  • 175 g entrecote
  • 3 skiva lufttorkad skinka
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
  • 400 g kycklinglårfilé
Mejeri
  • 31 tsk smör
  • 5 msk grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 2 msk keso
  • 150 g krämig getost
  • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
  • 25 g fetaost
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 125 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 18 st cocktailtomat
  • 1.5 st avokado
  • 140 g blandad sallad
  • 0.7 st gurka
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 280 g bladspenat
  • 3.5 st rödlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 100 g grönsallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 2 st citron
  • 1 st salladsblad
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st muskotnöt
  • 0.25 st lime
  • 2 st zucchini
  • 1 dl hallon
  • 26 g rucola
  • 0.25 st paprika
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.5 st paprika valfri färg
  • 5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 5 styck tomat
Kryddor/smaksättare
  • 4 kvist färsk persilja
  • 3 msk dill
  • 1.5 msk bladpersilja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk färsk koriander
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 1.5 msk balsamico
  • 1 msk grön pesto
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk sötstark senap
Övrigt
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 6 msk majonnäs
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk kapris
  • 12 st svarta oliver
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 25 g pinjenötter
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 6 msk sesamfrön
  • 3 tsk rapsolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!