Tillbaka till menyerna

Helg 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1236 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Middag - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1485 Kcal

    • Frukost - 278 Kcal

      Omelett med skinka

    • Lunch - 631 Kcal

      Hamburgare med mango- och melonsallad

    • Middag - 576 Kcal

      Apelsinkyckling med apelsinsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 953 Kcal

    • Frukost - 41 Kcal

      Jordgubbar

    • Lunch - 611 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45 gram

Fett: 79.4 gram

Protein: 73 gram

Energi: 1224.5 kcal

  • Fredag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Fredag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Fredag middag 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 278 Kcal

    Omelett med skinka

    Omelett med några skivor skinka i. Servera omeletten med lite äppelskivor och jordgubbar eller en annan valfri frukt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt steka någon minut och lägg på skinka.
    • Vik ihop omeletten och lägg på en tallrik.
    • Servera med någon frukt eller bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Lördag lunch 631 Kcal

    Hamburgare med mango- och melonsallad

    Laga en fräsch burgare med en mango och melonsallad och toppa med lite hamburgerdressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på hamburgaren.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek hamburgaren några minuter.
    • Vänd och lägg på mozzarella.
    • Strö på salt och peppar och låt steka ytterligare nåra minuter.
    • Gör mango och melonsalladen genom att skära mango och avokado i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med melonbitar, mynta, salt och peppar.
    • Servera hamburgaren på ett stort salladsblad och lägg mango- och melon bredvid.
    • Lägg en klick hamburgerdressing över och dekorera med en myntakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Lördag middag 576 Kcal

    Apelsinkyckling med apelsinsås

    Smaken av apelsin ger den här kycklingrätten ett riktigt lyft!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Gör så här

    • Skala och riv apelsinskal fint.
    • Lägg hälften i en skål och resten gnids in i kycklingfilén.
    • Strö på salt och peppar på filén.
    • Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen ute.
    • Ugnsbaka eller grilla kycklingfilén 10 minuter.
    • Strö på osten och vallmofrön och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller grilla ytterligare 6-7 minuter eller tills osten har smält.
    • Gör såsen genom att koka upp grädde, apelsinskal, buljongtärning, salt och vitpeppar i en
      kastrull.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Dela apelsinen och pressa ner saften.
    • Servera kycklingen med färsk basilika, sås och en god sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing
  • Söndag frukost 41 Kcal

    Jordgubbar

    Söndag lunch 611 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 3 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 3 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 250 g kycklinglårfilé
  • 100 g lövbiff
  • 2 skivor skinka
  • 110 g hamburgare
  • 150 g kycklingfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 400 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 1 st banan
  • 1 dl jordgubbar
  • 1.25 st rödlök
  • 5 klyfta vitlök
  • 2 st gul paprika
  • 50 g rucola
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.25 st broccolistånd
  • 0.5 st mini squash
  • 50 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 1.5 st avokado
  • 0.33 st lime
  • 0.25 st äpple
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st mango
  • 0.15 st mini vattenmelon
  • 1 st apelsinskal
  • 50 g blandad sallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 1 st salladslök
  • 2 st röd chili
  • 1 st gurka
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
Torrvaror
  • 0.7 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
  • 4 tsk olivolja
  • 1 tsk vallmofrön
  • 3 tsk agavesirap
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
Mejeri
  • 3 tsk smör
  • 100 g philadelphia grillad paprika
  • 2 msk gräddfil
  • 50 g mozarella
  • 50 g mozzarella
  • 1 dl grädde
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sweet chilisås
  • 3 msk koriander
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
Övrigt
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 1 dl apelsinsaft
  • 1 dl gurka inlagd

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!