Tillbaka till menyerna

Hallowen

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 341 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1116 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Middag - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 923 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 310 Kcal

      Portobello svamp med ajvar och chévre

    • Middag - 369 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1343 Kcal

    • Frukost - 360 Kcal

      Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    • Lunch - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Middag - 337 Kcal

      Lammfilé med champinjonsås och haricots verts

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 948 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Lunch - 337 Kcal

      Lammfilé med champinjonsås och haricots verts

    • Middag - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.6 gram

Fett: 67.2 gram

Protein: 68.5 gram

Energi: 934.1 kcal

  • Onsdag middag 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter
  • Torsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Torsdag lunch 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Torsdag middag 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 310 Kcal

    Portobello svamp med ajvar och chévre

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg svampen på en ugnsplåt och bred på ajvar relish.
    • Skär chevre och lägg över svampen.
    • Häll lite honung över och strö på ötagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola

    Fredag middag 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar
  • Lördag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Lördag lunch 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Lördag middag 337 Kcal

    Lammfilé med champinjonsås och haricots verts

    En kryddig lammfilé med champinjonsås och haricots verts till. Tex på torkade örter är oregano, timjan eller basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 2 msk smör
    • 1 msk fond
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 250 g haricots verts

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med örterna runtom tills det fått fin färg.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt det eftersteka i ugnen i 10-15 minuter.
    • Skölj och skiva champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjonerna.
    • Tillsätt viltfond, vatten och grädde och låt koka ihop såsen i ca 15 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter.
    • Fördela haricots vertsen på fyra tallrikar.
    • Skär upp lammfilén och lägg skivorna på bönorna och toppa med champinjonsåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 2 msk smör
    • 1 msk fond
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 250 g haricots verts
  • Söndag frukost 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja - perfekt som frukost, lunch eller lättare middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Söndag lunch 337 Kcal

    Lammfilé med champinjonsås och haricots verts

    En kryddig lammfilé med champinjonsås och haricots verts till. Tex på torkade örter är oregano, timjan eller basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 2 msk smör
    • 1 msk fond
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 250 g haricots verts

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med örterna runtom tills det fått fin färg.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt det eftersteka i ugnen i 10-15 minuter.
    • Skölj och skiva champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjonerna.
    • Tillsätt viltfond, vatten och grädde och låt koka ihop såsen i ca 15 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter.
    • Fördela haricots vertsen på fyra tallrikar.
    • Skär upp lammfilén och lägg skivorna på bönorna och toppa med champinjonsåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 2 msk smör
    • 1 msk fond
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 250 g haricots verts

    Söndag middag 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 3.25 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 3 tsk ingefära
  • 50 g cocktailtomater
  • 150 g haricots verts
  • 150 g grön sparris
  • 3 styck tomat
  • 200 g grönsallad
  • 0.25 st äpple
  • 2 st portabellosvamp
  • 3 dl rucola
  • 1 st morot
  • 1 st gul morot
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 1 st aprikos
  • 0.5 st rödlök
  • 6 st färska champinjoner
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 600 g köttfärs
  • 3 st ägg
  • 500 g torskrygg
  • 150 gram lammkorv
Mejeri
  • 14.5 g smör
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl havremjölk
  • 50 g chevreost
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 500 gram pumpa
  • 150 g halloumi
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk ketjap manis
  • 5 msk ajvar relish
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk mynta
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk kanel
  • 2.25 krm salt
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk dill
  • 1 msk persilja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
Torrvaror
  • 4 st torkade dadlar
  • 1 msk pistagenötter
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 1 tsk honung
  • 3 tsk olivolja
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk pumpafrön
  • 0.25 tsk flytande honung
Övrigt
  • 2 dl Bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!