Tillbaka till menyerna

GOda recept

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 917 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 361 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Dessert

  • Tisdag - 796 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 249 Kcal

      Spenat och grönkålssoppa med pocherat ägg

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 794 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 403 Kcal

      Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    • Middag - 391 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 766 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Spenatdrink

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 304 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 933 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1093 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Middag - 500 Kcal

      Asiatiska fiskbullar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.1 gram

Fett: 47.8 gram

Protein: 66.1 gram

Energi: 883.3 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Måndag lunch 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Måndag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag mellanmål 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 249 Kcal

    Spenat och grönkålssoppa med pocherat ägg

    Att pochera ägg verkar svårare än det är! Få till en bra "virvel" i grytan innan du försiktigt släpper ner ägget och föser ihop det lätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g färsk grönkål
    • 50 g bladspenat
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm muskot
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    Tillbehör
    • 2 st ägg
    • 1 msk ättika

    Gör så här

     

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Tillsätt grönkål, spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter och mixa därefter soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
    • Knäck äggen i varsin kopp.
    • Koka upp vatten i en vid kastrull. Sänk värmen så det sjuder. Tillsätt ättika.
    • Gör en virvel i vattnet med en slev. Släpp ner ett ägg i taget och fös eventuellt ihop dem med sleven så de håller ihop. Låt sjuda cirka 3-4 minuter och lyft sedan upp med hjälp av hålslev.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med ett pocherat ägg i varje skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g färsk grönkål
    • 50 g bladspenat
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm muskot
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    Tillbehör
    • 2 st ägg
    • 1 msk ättika

    Tisdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Onsdag lunch 403 Kcal

    Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och chili. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen. Tillsätt currypaste, limesaft och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen. Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs. Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy. Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Onsdag middag 391 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Den här smakfyllda rätten är som godast precis tillagad, men går också bra att äta kall som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, soja, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Strimla purjolök, morot, sockerärtor och minimajs.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Lägg ner kycklingen med marinaden och låt steka några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker.
    • Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och låt allt bli varmt.
    • Servera med hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime
  • Torsdag frukost 124 Kcal

    Spenatdrink

    En frisk och nyttig drink fylld med vitaminer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och avokado.
    • Pressa ner citron och mixa tillsammans.
    • Häll i vatten och istärningar och mixa till bra konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Torsdag middag 304 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    •  Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin
  • Fredag lunch 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Fredag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
  • Lördag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Lördag lunch 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 500 Kcal

    Asiatiska fiskbullar

    Goda fiskbullar som serveras tillsammans med squashtagliatell och sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Lägg torsk, ägg, soja, sesamolja, vitlök och ingefära i en matbredare och mixa till en färs.
    • Tillsätt salt och peppar.
    • Forma färsen till små bullar och rulla i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fiskbullarna några minuter runt om.
    • Tillsätt kokosmjölk, curry pasta, vatten och limesaft.
    • Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hyvla squash till tagiatelle med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtor.
    • Tillsätt squashtagliatellen och sockerärtorna i stekpannan.
    • Strö på hackad färsk koriander och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 14 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 750 g kycklingfilé
  • 650 g nötfärs
  • 250 g kycklingfärs
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g högrevsburgare
  • 600 g torskfile
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 2 tsk spiskummin
  • 1.33 msk koriander
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk bladpersilja
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 krm salt
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm muskot
  • 4.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk röd currypaste
  • 1.5 msk färsk koriander
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 msk malen curry
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 msk basilika
  • 2 msk persilja
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk röd currypasta
Frukt/grönt
  • 150 g sötpotatis
  • 2.5 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2.5 st äpple
  • 1 dl blåbär
  • 50 g färsk grönkål
  • 50 g bladspenat
  • 0.5 st aubergine
  • 3 st morot
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 0.25 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 2 st lime
  • 300 g sockerärtor
  • 100 g pak choi
  • citrongräs
  • 3 tsk ingefära
  • 0.25 st purjolök
  • 50 g minimajs
  • 30 g spenat
  • 1.2 st apelsin
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st citron
  • 1 st salladslök
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 0.25 st gurka
  • 4 st rödbetor
  • 2 dl rucola
  • 1.7 st rödlök
  • 5 st champinjoner
  • 0.75 st röd paprika
  • 1 styck tomat
  • 0.5 st zucchini
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st squash
Torrvaror
  • 7.5 msk olivolja
  • 1.5 dl svarta linser
  • 1 msk bakpulver
  • 61 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 70 gram solrosfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1.5 burk kokosmjölk
  • 2 tsk rapsolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk honung
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 20 gram rostade sesamfrön
Mejeri
  • 2.47 dl gräddfil
  • 0.5 dl kesella
  • 51.83 g smör
  • 1 dl keso, 4%
  • 0.5 dl grädde
  • 250 g ricottaost
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl riven ost
  • 100 g keso mexican salsa
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk ättika
  • 1 dl is
  • 2 msk tacosås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!