Tillbaka till menyerna

God meny 800

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 779 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 779 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 891 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Sojayoghurt med bär

    • Lunch - 369 Kcal

      Asiatisk lax- och torsksoppa

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 891 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Sojayoghurt med bär

    • Lunch - 369 Kcal

      Asiatisk lax- och torsksoppa

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 983 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 257 Kcal

      Sojayoghurt med bär

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 462 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.7 gram

Fett: 23.2 gram

Protein: 48 gram

Energi: 617.6 kcal

  • Måndag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Måndag lunch 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Måndag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
  • Tisdag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Tisdag lunch 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Tisdag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
  • Onsdag frukost 257 Kcal

    Sojayoghurt med bär

    Snabb och enkel frukost, en skål med sojayoghurt med bär, frön och lite nötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Fördela sojayoghurt i en skål.
    • Toppa med färska bär, granatäpplekärnor, pumpafrön och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Onsdag lunch 369 Kcal

    Asiatisk lax- och torsksoppa

    En snabb och lättlagad asiatisk soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla salladslök och skala och skär morot i mindre bitar.
    • Dela sockerärtor och skär broccoli i buketter.
    • Skiva pak choi. Hetta upp en kastrull med olja och bryn riven vitlök, riven ingefära och salladslök någon minut.
    • Häll på ketjap manis och soja. Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Tillsätt fisksås, sesamolja och pressa ner lite limesaft.
    • Hacka chilin. Skala och hacka morötter.
    • Lägg ner chili, morötter och pak choi.
    • Tillsätt fryst  torsk och laxtärningar och låt sjuda några minuter.
    • Blanda ner broccoli och sockerärtor. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Onsdag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Torsdag frukost 257 Kcal

    Sojayoghurt med bär

    Snabb och enkel frukost, en skål med sojayoghurt med bär, frön och lite nötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Fördela sojayoghurt i en skål.
    • Toppa med färska bär, granatäpplekärnor, pumpafrön och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Torsdag lunch 369 Kcal

    Asiatisk lax- och torsksoppa

    En snabb och lättlagad asiatisk soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla salladslök och skala och skär morot i mindre bitar.
    • Dela sockerärtor och skär broccoli i buketter.
    • Skiva pak choi. Hetta upp en kastrull med olja och bryn riven vitlök, riven ingefära och salladslök någon minut.
    • Häll på ketjap manis och soja. Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Tillsätt fisksås, sesamolja och pressa ner lite limesaft.
    • Hacka chilin. Skala och hacka morötter.
    • Lägg ner chili, morötter och pak choi.
    • Tillsätt fryst  torsk och laxtärningar och låt sjuda några minuter.
    • Blanda ner broccoli och sockerärtor. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Torsdag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Fredag frukost 257 Kcal

    Sojayoghurt med bär

    Snabb och enkel frukost, en skål med sojayoghurt med bär, frön och lite nötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Fördela sojayoghurt i en skål.
    • Toppa med färska bär, granatäpplekärnor, pumpafrön och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Fredag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Fredag middag 462 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan. Lägg på toppingen.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad
Torrvaror
  • 4 msk chiafrön
  • 0.4 dl kokosskivor
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 5 st valnöt
  • 2 tsk olivolja
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 100 g krossade tomater
Mejeri
  • 4 dl sojamjölk
  • 2 msk gräddfil
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 125 g riven mozzarella
  • 150 g mozzarella
  • 2 dl riven ost
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl gräslök
  • 2 tsk sesamolja
  • 1.5 msk soja
  • 1.25 msk färsk koriander
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • basilikablad
Frukt/grönt
  • 1 dl jordgubbar
  • 1.5 dl färska björnbär
  • 5 dl isbergssallad
  • 1 st rött äpple
  • 1 st gurka
  • 2 st selleristjälk
  • 0.5 st citron
  • 2 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 4 klyfta vitlök
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st gul paprika
  • 250 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 225 g pak choi
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl körsbär
  • 4 st salladslök
  • 3 st morot
  • 50 g sockerärtor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.75 st lime
  • 0.5 st vitkål
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st röd paprika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 gram räkor i lag
  • 200 g lövbiff
  • 150 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 500 g kycklingfärs
  • 100 g rökt skinka
Övrigt
  • 1 paket torsk & laxtärningar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!