Tillbaka till menyerna

Födelsedagsmeny

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 846 Kcal

  • Tisdag - 1056 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

  • Onsdag - 761 Kcal

  • Torsdag - 1000 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

  • Fredag - 452 Kcal

    • Frukost

    • Spenattortilla

      452 kcal

      Spenattortilla

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.7 gram

Fett: 53 gram

Protein: 48.3 gram

Energi: 822.9 kcal

  • Måndag lunch 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Måndag middag 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Tisdag lunch 549 Kcal

    Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    En god fiskrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och klyfta rödbetor, palstnernacka, lök och citron och lägg på en oljad plåt.
    • Strö på salt, peppar och örtkrydda.
    • Blanda om och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    • Blanda ihop yoghurtsåsen och toppa med gräslök.
    • Ta ut plåten och blanda ner laxkuber och nötter.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 10 miunter.
    • Vänd ner rucola och gräslök.
    • Servera med citron och gräslökscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 507 Kcal

    Indisk Tikka Masala med kyckling

    En indisk klassiker, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 175 g tikka masala sås
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 2 st salladslök
    • 10 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 1 msk koriander
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök, riv vitlök och finhacka chili.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili och ingefära i några minuter.
    • Häll på Tikka Masalasås och kokosmjölk.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Skär blomkål och paprika i mindre bitar.
    • Strimla salladslöken.
    • Blanda ner blomkål, paprika, salladslök och tomater i grytan och låt allt bli varmt.
    • Servera med färsk koriander och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 175 g tikka masala sås
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 2 st salladslök
    • 10 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 1 msk koriander
    • 2 msk gräddfil
  • Onsdag lunch 507 Kcal

    Indisk Tikka Masala med kyckling

    En indisk klassiker, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 175 g tikka masala sås
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 2 st salladslök
    • 10 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 1 msk koriander
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök, riv vitlök och finhacka chili.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili och ingefära i några minuter.
    • Häll på Tikka Masalasås och kokosmjölk.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Skär blomkål och paprika i mindre bitar.
    • Strimla salladslöken.
    • Blanda ner blomkål, paprika, salladslök och tomater i grytan och låt allt bli varmt.
    • Servera med färsk koriander och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 175 g tikka masala sås
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 2 st salladslök
    • 10 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 1 msk koriander
    • 2 msk gräddfil

    Onsdag middag 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Torsdag lunch 549 Kcal

    Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    En god fiskrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och klyfta rödbetor, palstnernacka, lök och citron och lägg på en oljad plåt.
    • Strö på salt, peppar och örtkrydda.
    • Blanda om och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    • Blanda ihop yoghurtsåsen och toppa med gräslök.
    • Ta ut plåten och blanda ner laxkuber och nötter.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 10 miunter.
    • Vänd ner rucola och gräslök.
    • Servera med citron och gräslökscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Torsdag middag 452 Kcal

    Spenattortilla

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 452 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt spenatblad och låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg blandningen i en liten ugnsform.
    • Vispa ihop ägg, ricotta, salt och peppar och häll blandningen i formen.
    • Skär halloumin i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    • Fördela halloumi över formen och strö på pistagenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Låt svalna och skär upp tortillan i bitar.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad
  • Fredag lunch 452 Kcal

    Spenattortilla

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 452 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt spenatblad och låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg blandningen i en liten ugnsform.
    • Vispa ihop ägg, ricotta, salt och peppar och häll blandningen i formen.
    • Skär halloumin i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    • Fördela halloumi över formen och strö på pistagenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Låt svalna och skär upp tortillan i bitar.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 skiva lövbiff
  • 1 st äggula
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 2 st ägg
Mejeri
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk gräddfil
  • 175 g ricottaost
  • 100 g halloumi
Övrigt
  • 3 msk senap
  • 2 msk kapris
  • 200 g frusen spenat
Kryddor/smaksättare
  • 2 kruka färsk oregano
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 krm Srirachasås
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 175 g tikka masala sås
  • 1 msk koriander
Frukt/grönt
  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g blandad sallad
  • 1 st gul paprika
  • 1 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 100 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 1 st morot
  • 10 st champinjoner
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st paprika
  • 2 st salladslök
  • 10 st cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök
  • 50 g grönsallad
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 200 ml kokosmjölk light
  • 1 msk pistagenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.