Tillbaka till menyerna

Evas V1

Här skapar du ett kostschema baserat på keto-metoden, en lågkolhydratkost som fokuserar på att öka fettintaget och minska kolhydrater för att sätta kroppen i ketos och främja fettförbränning.

  • Måndag - 1132 Kcal

  • Tisdag - 902 Kcal

  • Onsdag - 1270 Kcal

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.5 gram

Fett: 57 gram

Protein: 82.5 gram

Energi: 1101.5 kcal

  • Måndag frukost 289 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    Här har vi blandat hallon och blåbär men har du ett favoritbär så går det bra att byta ut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola, hallon och blåbär. (1 portion granola = 3/4 dl)

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Måndag lunch 315 Kcal

    Köttfärswok med grönsaker

    God rätt som du tillagar snabbt och smidigt! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och finhacka gul lök. Skär broccoli i buketter. Skala och finhacka morot. Strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i nötfärs, vitlök, ingefära, lök och alla grönsaker. Tillsätt teriyakisås och ketjap manis. Salta och peppra. Låt woka i 5 min.
    • Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad gräslök och skivad färsk chili. Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Måndag middag 529 Kcal

    Snabb laxpytt med quinoa

    En god skål med laxpytt, grönsaker och vit quinoa till. Passa på att laga en extra portion så har du till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk dill
    • 0.5 st citron
    • 25 g groddar

    Gör så här

    • Koka quinoa 13 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och låt rinna av.
    • Skär fisken i kuber och strö över salt och peppar.
    • Skär sockerärtor i mindre bitar och skiva rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter.
    • Lägg ner quinoa, sockerärtor, rödlök och dill.
    • Låt steka någon minut.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron över och servera med groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk dill
    • 0.5 st citron
    • 25 g groddar
  • Tisdag lunch 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 359 Kcal

    Varm tacosallad

    Tacosalladen som kommer att rädda fredagarna framöver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g blomkål
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 250 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök.
    • Skala och grovhacka gul lök.
    • Skär blomkål i små buketter och haricot verts i bitar.
    • Skär paprika i små bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg i nötfärs tillsammans med lök, vitlök och stek under omrörning i 1–2 minuter.
    • Tillsätt blomkål, haricot verts och paprika.
    • Låt steka till färsen är genomstek och grönsakerna mjuknat.
    • Häll i tacokrydda och vatten.
    • Blanda om ordentligt och låt steka på svag värme i cirka 3 minuter.
    • Strö på salt, peppar och hackad koriander.
    • Lägg avslutningsvis i cocktailtomater och låt dem bli varma.
    • Lägg en bädd av spenat på tallrikar.
    • Lägg på den varma tacoblandningen.
    • Toppa med grekisk yoghurt och jalapeñoskivor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g blomkål
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 250 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 2 kvistar färsk persilja
  • Onsdag frukost 289 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    Här har vi blandat hallon och blåbär men har du ett favoritbär så går det bra att byta ut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola, hallon och blåbär. (1 portion granola = 3/4 dl)

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Onsdag lunch 412 Kcal

    Torskrygg med grönsakspytt

    Laga en god vardagsmiddag till familjen - torskrygg med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g svarta bönor
    • 2 msk persilja
    • 0.5 msk smör

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Skala och skiva rödlök. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker några minuter tillsammans med vitlök.
    • Skär tomater och blanda ner. Strö på kryddor.
    • Skölj bönor och blanda ner tillsammans med persilja. Håll varmt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfiléerna runt om i några minuter.
    • Servera med de varma grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g svarta bönor
    • 2 msk persilja
    • 0.5 msk smör

    Onsdag middag 569 Kcal

    Persisk kycklinggryta

    Så smakrik och god kycklinggryta som passar perfekt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 1000 g kycklingklubbor
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 krm kryddpeppar
    • 2 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 400 g körsbärstomater på burk
    • 2 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 5 st torkade dadlar
    • 3 st kanelstång
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    Tillbehör
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kyckling, lök, vitlök, och riven ingefära. Krydda med salt, peppar, malen kardemumma, curry, kryddpeppar, nejlika och paprikapulver.
    • Lägg över allt  i en stor järngryta. Tillsätt tomater, vatten, ketjap manis, hela dadlar och kanelstänger.
    • Koka grytan i 1,5 timme. Strimla paprika och lägg ner i grytan och blanda om.
    • Servera grytan med pistagenötter, granatäpplekärnor och yoghurt.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 1000 g kycklingklubbor
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 krm kryddpeppar
    • 2 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 400 g körsbärstomater på burk
    • 2 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 5 st torkade dadlar
    • 3 st kanelstång
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    Tillbehör
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
Mejeri
  • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1.5 dl riven ost
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 6 st hallon
  • 1 dl blåbär
  • 5 klyfta vitlök
  • 3 tsk färsk ingefära
  • 2.5 st gul lök
  • 350 g broccoli
  • 4 st morot
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st limeklyfta
  • 1.25 st rödlök
  • 0.5 st citron
  • 300 g blomkål
  • 1 st paprika
  • 100 g haricots verts
  • 8 st cocktailtomater
  • 30 g spenat
  • 0.5 st palsternacka
  • 1 st gul paprika
  • 2 styck tomat
  • 1 st röd chili
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st granatäpple
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 g svarta bönor
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 5 st torkade dadlar
  • 0.5 dl pistagenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g nötfärs
  • 300 g laxfilé
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 400 g torskrygg
  • 1000 g kycklingklubbor
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk teriyakisås
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 2 msk gräslök
  • 2 krm färsk chili
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk färsk koriander
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 2 kvistar färsk persilja
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk persilja
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 krm kryddpeppar
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 3 st kanelstång
Övrigt
  • 25 g groddar
  • 6 st jalapeñoskivor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.