Tillbaka till menyerna

Eget

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1435 Kcal

    • Frukost - 160 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Lunch - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Middag - 708 Kcal

      Grön ärtsoppa med mascarpone

    • Mellanmål - 146 Kcal

      Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    • Dessert

  • Tisdag - 1237 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 556 Kcal

      Lax med chèvre och fikon

    • Middag - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Mellanmål - 150 Kcal

      Rostad frömüsli

    • Dessert

  • Onsdag - 1834 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Mellanmål - 536 Kcal

      Små sötpotatis- och fetaostpajer

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

  • Torsdag - 1193 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål - 150 Kcal

      Rostad frömüsli

    • Dessert - 138 Kcal

      Citron och lingonbollar

  • Fredag - 759 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Middag

    • Mellanmål - 310 Kcal

      Solgul smoothie

    • Dessert - 141 Kcal

      Chokladbollar med guldpulver

  • Lördag - 1213 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert - 397 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Söndag - 2895 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 1501 Kcal

      Chokladkrisp – ca 10 bitar

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 114.4 gram

Fett: 84.9 gram

Protein: 68 gram

Energi: 1509.3 kcal

  • Måndag frukost 160 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Måndag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar.
    • Strö över topping. Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter.
    • Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Måndag middag 708 Kcal

    Grön ärtsoppa med mascarpone

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g frysta gröna ärter
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g mascarponeost
    Topping för 2 portioner
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hacka lök och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder.
    • Tillsätt frysta ärter, smula i buljongtärningen och häll i vatten.
    • Låt koka i 5 minuter och mixa soppan slät i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd med vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med citron, salt och peppar.
    • Blanda ner mascarponeost och låt allt koka upp.
    • Häll upp soppan och toppa med citron, ärtskott och ärtor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g frysta gröna ärter
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g mascarponeost
    Topping för 2 portioner
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Måndag mellanmål 146 Kcal

    Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Innehåll
    • 5 dl quinoapuffar
    • 2 dl mandel
    • 2.5 msk pistagenötter
    • 5 msk gula russin
    • 0.5 dl frystorkade blåbär
    Honungsrostade valnötter
    • 5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till müsli i en skål och hacka valnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta de hackade valnötterna.
    • Ringla på honung och låt allt bli varmt en stund. Strö på nötterna på müslin.

    Ingredienser

    15 portioner

    Innehåll
    • 5 dl quinoapuffar
    • 2 dl mandel
    • 2.5 msk pistagenötter
    • 5 msk gula russin
    • 0.5 dl frystorkade blåbär
    Honungsrostade valnötter
    • 5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
  • Tisdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Tisdag lunch 556 Kcal

    Lax med chèvre och fikon

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Hacka de torkade fikonen och smula chèvre.
    • Lägg in fyllningen i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över valnötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk valnötter

    Tisdag middag 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Tisdag mellanmål 150 Kcal

    Rostad frömüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Grovhacka mandeln. Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter.
    • Häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Onsdag lunch 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Onsdag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Onsdag mellanmål 536 Kcal

    Små sötpotatis- och fetaostpajer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och forma till en deg.
    • Ställ degen kallt och låt vila ca 15 minuter.
    • Skala sötpotatisen och skiva den.
    • Fördela på en bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja och strö över salt och örtagårdskrydda.
    • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Tryck under tiden ut degen i sex stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt sedan svalna.
    • Fördela rostad sötpotatis i botten på de små pajerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och skala och finhacka vitlök.
    • Fräs vitlök och spenat några minuter och fördela på sötpotatisen.
    • Vispa ihop ägg, grädde och vatten med lite salt och peppar och häll på de små pajerna.
    • Toppa med smulad fetaost och pumpafrön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Onsdag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min. Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj
  • Torsdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Förbered din gröt kvällen innan och njut nästa morgon av en chiagröt med skivad apelsin och ananas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Torsdag lunch 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Torsdag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl ruccola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl ruccola

    Torsdag mellanmål 150 Kcal

    Rostad frömüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Grovhacka mandeln. Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter.
    • Häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Torsdag dessert 138 Kcal

    Citron och lingonbollar

    Raw foodbollar kan förvaras i frysen och tas upp vid tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 st citron
    • 200 g skållad mandel
    • 1 dl kokosflingor
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk lingonpulver

    Gör så här

    • Riv skalet på citronen med ett zestjärn.. Pressa citronsaften och lägg alla ingredienser i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och rulla till lagom stora bollar. Rulla i lingonpulver och ställ bollarna kallt .

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 st citron
    • 200 g skållad mandel
    • 1 dl kokosflingor
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk lingonpulver
  • Fredag lunch 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag mellanmål 310 Kcal

    Solgul smoothie

    Mango smoothie är en fräsch och smakrik dryck gjord av mango, havremjölk, havregryn, alfagroddar och gurkmeja. Perfekt för att njuta av den söta, tropiska smaken och få en snabb energikick.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfaalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfaalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Fredag dessert 141 Kcal

    Chokladbollar med guldpulver

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 141 kcal

    Ingredienser

    18 portioner

    • 100 g skållad mandel
    • 200 g valnötter
    • 1 dl kokosflingor
    • 2 msk kakaopulver
    • 0.5 dl kaffe
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk guldpulver

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en jämn smet och rulla till lagom stora bollar.
    • Rulla i lite kakao och strö på guldpulver. Ställ bollarna kallt .

    Ingredienser

    18 portioner

    • 100 g skållad mandel
    • 200 g valnötter
    • 1 dl kokosflingor
    • 2 msk kakaopulver
    • 0.5 dl kaffe
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk guldpulver
  • Lördag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Lördag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag dessert 397 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag lunch 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Söndag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Söndag dessert 1501 Kcal

    Chokladkrisp – ca 10 bitar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 119 gram

    Fett: 100 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 1501 kcal

    Ingredienser

    • 200 g mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenblad och bred ut på bakplåtspapper.
    • Strö över toppningen och låt stelna.

    Ingredienser

    • 200 g mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor
Mejeri
  • 4 dl filmjölk
  • 355.5 tsk smör
  • 400 g fetaost
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl havredryck
  • 150 g chevre
  • 150 g halloumi
  • 2.5 dl grädde
  • 1 burk kesella vanilj
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2 dl havremjölk
  • 250 g ricottaost
  • 100 g keso mexican salsa
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
Övrigt
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 300 g mörk choklad
Torrvaror
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 7 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 3.1 dl havregryn
  • 6 msk olivolja
  • 5 dl quinoapuffar
  • 10 dl mandel
  • 52.5 msk pistagenötter
  • 5 msk gula russin
  • 0.5 dl frystorkade blåbär
  • 207 msk valnötter
  • 15 tsk flytande honung
  • 8 st torkade fikon
  • 2 tsk honung
  • 10 dl havrekärnor
  • 4 dl pumpafrön
  • 310 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 msk chiafrön
  • 200 ml krossade tomater
  • 2.5 dl kokosflingor
  • 12 st torkade dadlar
  • 4 msk kokosolja
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kaffe
  • 1 msk guldpulver
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 0.5 dl torkad frukt
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk salt
  • 8.5 msk ajvar relish
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 7.25 tsk kanel
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • 0.5 st myntakvist
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 4.5 msk ketjap manis
  • 3 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 msk lingonpulver
  • 0.1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2.5 tsk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk färsk koriander
  • 0.5 msk kalvfond
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g laxfilé
  • 4 st ägg
  • 600 g grytbitar
  • 600 g torskrygg
  • 500 g nötfärs
  • 300 g högrevsburgare
  • 1000 g grytbitar av fläsk
  • 350 g entrecote
Frukt/grönt
  • 5.5 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 500 g frysta gröna ärter
  • 2.75 st citron
  • 1 dl gröna ärtor
  • 5 g ärtskott
  • 1 st äpple
  • 8 st liten sötpotatis
  • 7 st palsternacka
  • 100 g brysselkål
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 200 g spenat
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 1.25 st apelsin
  • 0.7 st ananas
  • 1.5 st granatäpple
  • 5 st morot
  • 150 g kålrot
  • 100 g skogschampinjoner
  • 200 g grönsallad
  • 0.5 st paprika
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 3 dl ruccola
  • 100 g körsbärstomater
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st mango
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 1 st solovitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 4 st salladslök
  • 300 g kantareller

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!