Tillbaka till menyerna

Eget

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1473 Kcal

    • Frukost - 198 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Lunch - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Middag - 708 Kcal

      Grön ärtsoppa med mascarpone

    • Mellanmål - 146 Kcal

      Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    • Dessert

  • Tisdag - 1269 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 556 Kcal

      Lax med chèvre och fikon

    • Middag - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Mellanmål - 182 Kcal

      Rostad frömüsli

    • Dessert

  • Onsdag - 1834 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål - 536 Kcal

      Små sötpotatis- och fetaostpajer

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

  • Torsdag - 3161 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 178 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål - 182 Kcal

      Rostad frömüsli

    • Dessert - 2065 Kcal

      Citron och lingonbollar

  • Fredag - 1312 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Middag - 553 Kcal

      Kikärtsbiffar med myntacréme och tomatsallad

    • Mellanmål - 310 Kcal

      Solgul smoothie - 1 portion

    • Dessert - 141 Kcal

      Chokladbollar med guldpulver

  • Lördag - 1200 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål

    • Dessert - 388 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Söndag - 2867 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 515 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 1501 Kcal

      Chokladkrisp – ca 10 bitar

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 110.5 gram

Fett: 108.6 gram

Protein: 78 gram

Energi: 1873.6 kcal

  • Måndag frukost 198 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 198 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Måndag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar.
    • Strö över topping. Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter.
    • Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Måndag middag 708 Kcal

    Grön ärtsoppa med mascarpone

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g gram frysta gröna ärter
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g mascarponeost
    Topping för 2 portioner
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hacka lök och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder.
    • Tillsätt frysta ärter, smula i buljongtärningen och häll i vatten.
    • Låt koka i 5 minuter och mixa soppan slät i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd med vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med citron, salt och peppar.
    • Blanda ner mascarponeost och låt allt koka upp.
    • Häll upp soppan och toppa med citron, ärtskott och ärtor.

    Måndag mellanmål 146 Kcal

    Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Innehåll
    • 5 dl quinoapuffar
    • 2 dl dl mandel
    • 2.5 msk pistagenötter
    • 5 msk gula russin
    • 0.5 dl frystorkade blåbär
    Honungsrostade valnötter
    • 5 msk msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till müsli i en skål och hacka valnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta de hackade valnötterna.
    • Ringla på honung och låt allt bli varmt en stund. Strö på nötterna på müslin.
  • Tisdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Tisdag lunch 556 Kcal

    Lax med chèvre och fikon

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Hacka de torkade fikonen och smula chèvre.
    • Lägg in fyllningen i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över valnötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Tisdag middag 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Tisdag mellanmål 182 Kcal

    Rostad frömüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Grovhacka mandeln. Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter.
    • Häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Onsdag lunch 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Onsdag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Onsdag mellanmål 536 Kcal

    Små sötpotatis- och fetaostpajer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 nypa nypa salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 nypa nypa salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och forma till en deg.
    • Ställ degen kallt och låt vila ca 15 minuter.
    • Skala sötpotatisen och skiva den.
    • Fördela på en bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja och strö över salt och örtagårdskrydda.
    • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Tryck under tiden ut degen i sex stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt sedan svalna.
    • Fördela rostad sötpotatis i botten på de små pajerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och skala och finhacka vitlök.
    • Fräs vitlök och spenat några minuter och fördela på sötpotatisen.
    • Vispa ihop ägg, grädde och vatten med lite salt och peppar och häll på de små pajerna.
    • Toppa med smulad fetaost och pumpafrön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    Onsdag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -46 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk Kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min. Servera med en klick vaniljkesella.
  • Torsdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Torsdag lunch 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g gram kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Torsdag middag 178 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Torsdag mellanmål 182 Kcal

    Rostad frömüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Grovhacka mandeln. Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter.
    • Häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.

    Torsdag dessert 2065 Kcal

    Citron och lingonbollar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 126 gram

    Fett: 141 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 2065 kcal

    Ingredienser

    • 1 st citron
    • 200 g skållad mandel
    • 1 dl kokosflingor
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 3 msk lingonpulver

    Gör så här

    • Riv skalet på citronen med ett zestjärn.. Pressa citronsaften och lägg alla ingredienser i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och rulla till lagom stora bollar. Rulla i lingonpulver och ställ bollarna kallt .
  • Fredag lunch 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -72 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Fredag middag 553 Kcal

    Kikärtsbiffar med myntacréme och tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 70 g kikärtsbiffar (Risenta)
    • 1 tsk rapsolja
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st grön paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 kruka färsk mynta
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Myntacréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 kruka färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Blanda ihop 1/3 av kikärtsmixen med ¾ dl vatten i en skål. Forma till 2 biffar och pensla med lite rapsolja. Stek biffarna några minuter per sida på medelvärme.
    • Dela tomater och lägg i en skål. Finhacka rödlök och mynta. Skär paprika i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med rödlök, mynta, olivolja, salt och peppar.

    Myntacréme:

    • Blanda i hop myntacrémen. Servera kikärtsbiffarna med salladen och crémen.

    Fredag mellanmål 310 Kcal

    Solgul smoothie - 1 portion

    Fredag dessert 141 Kcal

    Chokladbollar med guldpulver

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 141 kcal

    Ingredienser

    18 portioner

    • 100 g skållad mandel
    • 200 g valnötter
    • 1 dl kokosflingor
    • 2 msk kakaopulver
    • 0.5 dl kaffe
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 msk guldpulver

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en jämn smet och rulla till lagom stora bollar.
    • Rulla i lite kakao och strö på guldpulver. Ställ bollarna kallt .
  • Lördag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Lördag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Lördag dessert 388 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g gram mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0 Physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g gram pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.
  • Söndag lunch 515 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 515 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Söndag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Söndag dessert 1501 Kcal

    Chokladkrisp – ca 10 bitar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 119 gram

    Fett: 100 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 1501 kcal

    Ingredienser

    • 200 g gram mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenblad och bred ut på bakplåtspapper.
    • Strö över toppningen och låt stelna.
Mejeri
  • 4 dl filmjölk
  • 2 tsk tsk smör
  • 400 g fetaost
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl havredryck
  • 150 g chevre
  • 150 g halloumi
  • 350 g smör
  • 2.5 dl grädde
  • 1 burk Kesella vanilj
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 3.5 msk msk smör
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl havremjölk
  • 250 g ricottaost
  • 100 g keso mexican salsa
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
Övrigt
  • 2 msk ljus sirap
  • 500 g gram frysta gröna ärter
  • 11 dl dl vatten
  • 15 tsk flytande honung
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk sweet chilisås
Torrvaror
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 5 dl dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 3.1 dl havregryn
  • 2 msk solrosfrön
  • 3 msk olivolja
  • 5 dl quinoapuffar
  • 2 dl dl mandel
  • 2.5 msk pistagenötter
  • 5 msk gula russin
  • 0.5 dl frystorkade blåbär
  • 7 msk msk valnötter
  • 8 st torkade fikon
  • 2 tsk honung
  • 10 dl havrekärnor
  • 4 dl pumpafrön
  • 8 msk mandel
  • 3.5 tsk olivolja
  • 10 st st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 2 dl dl bovetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl dl rismjöl
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 msk chiafrön
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 200 g krossade tomater
  • 300 g skållad mandel
  • 2.5 dl kokosflingor
  • 12 st torkade dadlar
  • 4 msk kokosolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g valnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kaffe
  • 1 msk guldpulver
  • 300 g gram mörk choklad
  • 50 g gram pistagenötter
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 0.5 dl torkad frukt
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk salt
  • 8.5 msk ajvar relish
  • salt och svartpeppar
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 7.25 tsk kanel
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 nypa nypa salt
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 4.5 msk ketjap manis
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 msk lingonpulver
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 0.1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2.5 tsk japansk soja
  • 0.5 msk kalvfond
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g laxfilé
  • 4 st ägg
  • 600 g grytbitar
  • 600 g torskrygg
  • 70 g kikärtsbiffar (Risenta)
  • 500 g nötfärs
  • 300 g högrevsburgare
  • 1000 g grytbitar av fläsk
  • 350 g entrecote
  • 5.5 st gul lök
  • 8 st liten sötpotatis
Frukt/grönt
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 3.25 st citron
  • 1 dl gröna ärtor
  • 5 g ärtskott
  • 1 st äpple
  • 7 st palsternacka
  • 100 g Brysselkål
  • 1.75 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 1.75 st röd paprika
  • 0.75 st gul paprika
  • basilika
  • 200 g spenat
  • 1.25 st apelsin
  • 0.7 st ananas
  • 1.5 st granatäpple
  • 0.5 st myntakvist
  • 5 st morot
  • 150 g gram kålrot
  • 100 g skogschampinjoner
  • 200 g grönsallad
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 3 dl rucola
  • 100 g körsbärstomater
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 0.25 st grön paprika
  • 1 st mango
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • Physalis
  • 1 st solovitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 4 st salladslök
  • 1 msk msk färsk koriander
  • 300 g kantareller

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!