Tillbaka till menyerna

corona

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 539 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 539 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 847 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 539 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag - 308 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 166 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 166 Kcal

      Lax och torskspett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 411 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 411 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 639 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 639 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14.7 gram

Fett: 34.6 gram

Protein: 35.4 gram

Energi: 520.3 kcal

  • Onsdag middag 539 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 539 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 1 st morot
    • 0 g grönsallad
    • 0 g broccoli
    • 0 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, hyvlad morot, citronmarinerad broccoli och några cocktailtomater.
  • Torsdag lunch 539 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 539 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 1 st morot
    • 0 g grönsallad
    • 0 g broccoli
    • 0 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, hyvlad morot, citronmarinerad broccoli och några cocktailtomater.

    Torsdag middag 308 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 msk finhackad basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 krm oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.
  • Fredag middag 166 Kcal

    Lax och torskspett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 250 g torskrygg
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Skär fisken i större bitar och trä på spetten.
    • Salta och peppra fisken och lägg på grillen 10 min.
    • Pressa lite citron över fisken innan servering och strö på färsk dill.
  • Lördag middag 411 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 0 Kapris och creme fraiche med paprikasmak eller gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.
  • Söndag middag 639 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -0 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    1. Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    2. Forma färsen till biffar.
    3. Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    4. Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    5. Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    6. Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    7. Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    8. Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    9. Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    10. Häll såsen över och servera.
Frukt/grönt
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 2 st rödlök
  • 4 st schalottenlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 st morot
  • grönsallad
  • 100 g broccoli
  • cocktailtomater
  • 1.5 klyfta riven vitlök
  • 0.25 st gurka
  • 0.5 st citron
  • 1 msk hackad dill
  • 1 st orange paprika
  • 0.25 st zucchini
  • 5 st champinjoner
  • 150 g kantareller
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g nötfärs
  • 300 g kalvfärs
  • 0.5 st ägg
  • 250 g torskrygg
  • 250 g laxfilé
  • 300 g kycklingfilé
  • 300 g kycklingfärs
Mejeri
  • 6 msk grädde
  • 4.33 msk msk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 0.75 dl turkisk yoghurt
  • Kapris och creme fraiche med paprikasmak eller gräddfil
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 15 g smör
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.33 msk ljus soja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk finhackad basilika
  • krm oregano
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk ketjap manis
Torrvaror
  • 600 g krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk olivolja
  • 50 g sojabönor
Övrigt
  • 0.5 dl dl vatten
  • 0.33 msk sweet chilisås
  • 8 st träspett
  • 300 g vatten
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!