Tillbaka till menyerna

Charlotte V18

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 398 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 392 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1291 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 392 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1826 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Middag - 952 Kcal

      Tacopaj med tillbehör

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1467 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 952 Kcal

      Tacopaj med tillbehör

    • Middag - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 841 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.5 gram

Fett: 84.9 gram

Protein: 58 gram

Energi: 1164.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 392 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Tisdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 392 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Tisdag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Onsdag lunch 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Onsdag middag 952 Kcal

    Tacopaj med tillbehör

    Krämig paj med tacosmak och en hel del goda tillbehör! Servera på tacofredagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 952 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg pajdegen i en pajform med avtagbar kan.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Skala och finhacka löken och låt steka med färsen.
    • Strö på tacokrydda och häll på vatten.
    • Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, taco tomatsalsa, salt och peppar.
    • Häll över formen och toppa med riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med hackad paprika, basilika och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 952 Kcal

    Tacopaj med tillbehör

    Krämig paj med tacosmak och en hel del goda tillbehör! Servera på tacofredagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 952 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg pajdegen i en pajform med avtagbar kan.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Skala och finhacka löken och låt steka med färsen.
    • Strö på tacokrydda och häll på vatten.
    • Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, taco tomatsalsa, salt och peppar.
    • Häll över formen och toppa med riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med hackad paprika, basilika och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Torsdag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 0.5 msk olivolja
Frukt/grönt
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st gurka
  • 0.25 st äpple
  • 0.25 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 150 g grönsallad
  • 0.5 styck tomat
  • 1 st gul lök
  • basilika
  • 1 st skivad avokado
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl blåbär
Mejeri
  • 2.83 msk smör
  • 2.5 dl riven ost
  • 5.33 dl gräddfil
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl grädde
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl turkisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 650 g nötfärs
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 4.5 st ägg
  • 350 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 1 påse tacokrydda
  • dillkvistar
  • 1 msk dill
Övrigt
  • 1 msk tacosås
  • 1 msk senap
  • 1 dl gratängost
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk taco salsa Santa Maria
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!