Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 9 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1281 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 309 Kcal

      Grönkålssoppa med strimlad lax

    • Middag - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 1258 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Stekt ägg med gurka och paprika

    • Lunch - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Middag - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1551 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Middag - 549 Kcal

      Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1111 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 549 Kcal

      Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    • Middag - 309 Kcal

      Grönkålssoppa med strimlad lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1485 Kcal

    • Frukost - 241 Kcal

      Ägghack med gräslök

    • Lunch - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Middag - 599 Kcal

      Kycklingburgare med ärtsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1848 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 599 Kcal

      Kycklingburgare med ärtsallad

    • Middag - 649 Kcal

      Langos med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert - 346 Kcal

      Chokladmuffins med torkad frukt

  • Söndag - 1651 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 649 Kcal

      Langos med räkor

    • Middag - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.2 gram

Fett: 93.6 gram

Protein: 89.1 gram

Energi: 1454.8 kcal

  • Måndag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Måndag lunch 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Måndag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 223 Kcal

    Stekt ägg med gurka och paprika

    En enkel och god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm gurka
    • 3 st paprikaringar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen. Strö på salt och peppar.
    • Servera med skivad gurka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm gurka
    • 3 st paprikaringar

    Tisdag lunch 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Tisdag middag 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Onsdag lunch 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag middag 549 Kcal

    Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    En god fiskrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och klyfta rödbetor, palstnernacka, lök och citron och lägg på en oljad plåt.
    • Strö på salt, peppar och örtkrydda.
    • Blanda om och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    • Blanda ihop yoghurtsåsen och toppa med gräslök.
    • Ta ut plåten och blanda ner laxkuber och nötter.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 10 miunter.
    • Vänd ner rucola och gräslök.
    • Servera med citron och gräslökscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Torsdag lunch 549 Kcal

    Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    En god fiskrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och klyfta rödbetor, palstnernacka, lök och citron och lägg på en oljad plåt.
    • Strö på salt, peppar och örtkrydda.
    • Blanda om och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    • Blanda ihop yoghurtsåsen och toppa med gräslök.
    • Ta ut plåten och blanda ner laxkuber och nötter.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 10 miunter.
    • Vänd ner rucola och gräslök.
    • Servera med citron och gräslökscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Torsdag middag 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax
  • Fredag frukost 241 Kcal

    Ägghack med gräslök

    Krämig ägghack med gräslök som serveras på salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 241 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten.
    • Skala och hacka äggen och blanda den med majonnäs.
    • Vänd ner gräslök och smaka av med salt och peppar.
    • Servera på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Fredag lunch 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Fredag middag 599 Kcal

    Kycklingburgare med ärtsallad

    Fräsch ärtsallad till burgaren. Smaksatt med mango, dill, mozzarella och rödlök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör ärtsalladen först genom att skala och tärna mango och hacka rödlök fint. Dela cocktailtomater. Lägg i en skål. Finhacka dill och tärna mozzarella. Blanda ner i skålen tillsammans med ärtor, olivolja och citronsaft.
    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och blanda ner tillsammans med salt och peppar. Forma till fyra tunna burgare. Skiva mozzarella. Riv broccoli på rivjärn. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop broccoli med rödlök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingburgarna på låg värme ca: 3 min per sida. Fördela mozzarella på två av kycklingburgarna och lägg sedan broccoliblandningen över. Lägg sedan på de andra två burgarna och håll dem varma i stekpannan.
    • Lägg rucolasallad på ett fat tillsammans med kycklingburgarna. Servera med ärtalladen. Dekorera med citronskivor och dillvippor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar
  • Lördag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Lördag lunch 599 Kcal

    Kycklingburgare med ärtsallad

    Fräsch ärtsallad till burgaren. Smaksatt med mango, dill, mozzarella och rödlök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör ärtsalladen först genom att skala och tärna mango och hacka rödlök fint. Dela cocktailtomater. Lägg i en skål. Finhacka dill och tärna mozzarella. Blanda ner i skålen tillsammans med ärtor, olivolja och citronsaft.
    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och blanda ner tillsammans med salt och peppar. Forma till fyra tunna burgare. Skiva mozzarella. Riv broccoli på rivjärn. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop broccoli med rödlök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingburgarna på låg värme ca: 3 min per sida. Fördela mozzarella på två av kycklingburgarna och lägg sedan broccoliblandningen över. Lägg sedan på de andra två burgarna och håll dem varma i stekpannan.
    • Lägg rucolasallad på ett fat tillsammans med kycklingburgarna. Servera med ärtalladen. Dekorera med citronskivor och dillvippor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Lördag middag 649 Kcal

    Langos med räkor

    Langos - enkelt och gott att tillaga. Detta recept är med bland annat räkor, halloumi, crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 649 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål.
    • Lägg upp rödlök, gurka, dill, ost, créme fraiche och rom i skålar. 
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Lördag dessert 346 Kcal

    Chokladmuffins med torkad frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 0 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Topping
    • 6 st torkade dadlar
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 dl mandel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Fördela i muffinsformar.
    • Hacka torkade dadlar och fördela i muffinsformarna tillsammans med kokosflingor och mandel.
    • Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 0 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Topping
    • 6 st torkade dadlar
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 dl mandel
  • Söndag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Söndag lunch 649 Kcal

    Langos med räkor

    Langos - enkelt och gott att tillaga. Detta recept är med bland annat räkor, halloumi, crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 649 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål.
    • Lägg upp rödlök, gurka, dill, ost, créme fraiche och rom i skålar. 
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.

    Ingredienser

    4 portioner

    Langos
    • 100 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Söndag middag 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 11 dl grädde
  • 4 msk gräddfil
  • 105 tsk smör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 8 dl havremjölk
  • 450 g mozzarella
  • 200 g riven halloumi
  • 2 dl riven ost
  • 4 dl crème fraiche
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 10 klyfta vitlök
  • 2 st potatis
  • 400 g grönkål
  • 2 st morot
  • 400 g blomkål
  • 1 st röd paprika
  • 20 st champinjoner
  • 20 cm purjolök
  • 300 g sockerärtor
  • 6 cm gurka
  • 3 st paprikaringar
  • 600 g haricots verts
  • 600 g grön sparris
  • 12 styck tomat
  • 800 g grönsallad
  • 4 st rödbetor
  • 2 st palsternacka
  • 7 st rödlök
  • 2 st citron
  • 240 g rucola
  • 4 tsk citronskal
  • 4 st apelsin
  • 1 st lime
  • 4 dl hallon (frysta)
  • basilika
  • 3 st salladsblad
  • 400 g broccoli
  • 1 st mango
  • 16 st cocktailtomat
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 st citronskiva
Torrvaror
  • 14 tsk olivolja
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 5 dl hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 0.75 dl agavesirap
  • 4 msk kakaopulver
  • 1.5 dl rismjöl
  • 6 st torkade dadlar
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandel
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 10 msk teriyakisås
  • 4 msk färsk basilika
  • 1 msk kanel
  • 8 tsk torkad basilika
  • 4 msk kalvfond
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 6.5 msk gräslök
  • 12 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • salt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g rökt lax
  • 400 g lövbiff
  • 14 st ägg
  • 2400 g köttfärs
  • 400 g laxfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 2000 g räkor med skal
Övrigt
  • 6.5 msk majonnäs
  • 160 g stenbitsrom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!