Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 52 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1305 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 196 Kcal

      Grön ärtsoppa med potatis

    • Middag - 760 Kcal

      Högrevsgryta med chili och dadlar

    • Mellanmål

    • Dessert - 186 Kcal

      Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

  • Tisdag - 1466 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 760 Kcal

      Högrevsgryta med chili och dadlar

    • Middag - 486 Kcal

      Stekt laxfilé med currydressing

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1136 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 196 Kcal

      Grön ärtsoppa med potatis

    • Middag - 725 Kcal

      Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1705 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 760 Kcal

      Högrevsgryta med chili och dadlar

    • Middag - 725 Kcal

      Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1452 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple

    • Lunch - 553 Kcal

      Grillad kyckling med sallad

    • Middag - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1646 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Middag - 477 Kcal

      Skaldjursgryta med squash och tomat

    • Mellanmål

    • Dessert - 374 Kcal

      Glutenfri mascarponetårta med bär

  • Söndag - 1153 Kcal

    • Frukost - 346 Kcal

      Räkomelett

    • Lunch - 477 Kcal

      Skaldjursgryta med squash och tomat

    • Middag - 331 Kcal

      Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 87.9 gram

Fett: 72 gram

Protein: 88.6 gram

Energi: 1409.1 kcal

  • Måndag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Måndag lunch 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Måndag dessert 186 Kcal

    Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

    Ett fantastisk god müsli som är enkel att tillaga och passar perfekt under julen men är förstås lika god året runt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    25 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 3 dl havrekärnor
    • 2 dl solroskärnor
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 3 msk rapsolja
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk pepparkakskrydda
    • 2 krm salt
    • 1 dl kokosskivor
    • 75 g torkade aprikoser
    • 87 g torkade dadlar
    • 1 dl russin
    • 1 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, havrekärnor, solroskärnor, linfrö och pumpafrön på en plåt.
    • Ringla över rapsolja, vatten och honung och rör om ordentligt.
    • Strö på pepparkakskrydda och lite salt och sätt in i ugnen i ca 20 min. Rör om då och då.
    • Ta ut plåten. Hacka de torkade aprikoser och dadlar. Blanda ner kokos, aprikoser, dadlar, russin och pekannötter.

    Ingredienser

    25 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 3 dl havrekärnor
    • 2 dl solroskärnor
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 3 msk rapsolja
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk pepparkakskrydda
    • 2 krm salt
    • 1 dl kokosskivor
    • 75 g torkade aprikoser
    • 87 g torkade dadlar
    • 1 dl russin
    • 1 dl rostade pekannötter
  • Tisdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Tisdag lunch 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Tisdag middag 486 Kcal

    Stekt laxfilé med currydressing

    Laxfilé med en god currydressing - gott till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 486 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med blandade grönsaker och curry och limedressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 30 g Lallerstedts currydressing
  • Onsdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 725 Kcal

    Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    Mycket trevliga biffar med en blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor - en enkel men god vardagsmiddag att bjuda familjen på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 725 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka rödbetorna och skala.
    • Skär i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till salladen.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på bägge sidor någon minut- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Gör blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Riv ner färsk tryffel.
    • Servera biffarna med en klick aioli, rödbetor och blomkålsmos.

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Torsdag lunch 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Torsdag middag 725 Kcal

    Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    Mycket trevliga biffar med en blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor - en enkel men god vardagsmiddag att bjuda familjen på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 725 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka rödbetorna och skala.
    • Skär i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till salladen.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på bägge sidor någon minut- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Gör blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Riv ner färsk tryffel.
    • Servera biffarna med en klick aioli, rödbetor och blomkålsmos.

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 267 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Fredag lunch 553 Kcal

    Grillad kyckling med sallad

    En lunch som går snabbt fixa med färdiggrillad kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 74 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Ta bort skinnet på kycklingen.
    • Lägg upp salladen på ett fat
    • Skär gurka, rädisor och selleri i mindre bitar och lägg upp på tallriken.
    • Häll över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin
  • Lördag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Lördag lunch 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Lördag middag 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 374 Kcal

    Glutenfri mascarponetårta med bär

    En krämig god mascarponetårta med bär topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl sötströ
    • 250 gram frysta bär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 st uppvispat ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut smördegen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Blanda ihop mascarpone, vaniljpulver och sötströ i en skål och bred ut på mitten av smördegen.
    • Lägg på bär och vik upp kanterna runt om.
    • Riv chokladen och lägg över.
    • Pensla med ägg och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera ljummen eller kall.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl sötströ
    • 250 gram frysta bär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 st uppvispat ägg
  • Söndag frukost 346 Kcal

    Räkomelett

    En mycket trevlig räkomelett med strimlad isbergssallad, dill och några skivor gurka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g pepparrotsost Cantadou
    • 0.75 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 msk dill
    • 0.15 st gurka
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Blanda ägg med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda någon minut.
    • Lägg upp på en tallrik och klicka på pepparrotsost.
    • Lägg på räkor och toppa med gurka och dill.
    • Vik ihop omeletten och servera med dill och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g pepparrotsost Cantadou
    • 0.75 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 msk dill
    • 0.15 st gurka
    • 1 dl isbergssallad

    Söndag lunch 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 331 Kcal

    Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    En fräsch rätt med knapriga grönsaker och mumsiga kycklingbullar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran och vitlöken
    • Blanda alla ingredienserna till bullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander, granatäpplekärnor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime
Frukt/grönt
  • 2 dl jordgubbar (frysta)
  • 2 st apelsin
  • 10 cm purjolök
  • 17 klyfta vitlök
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 2 st potatis
  • 1 st citron
  • 9 st schalottenlök
  • 4 st röd chili
  • 6 tsk riven ingefära
  • 7 st morot
  • 3 st gul paprika
  • 6 dl rucola
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st äpple
  • 1.25 tsk ingefära
  • 5 g gurkmeja (färsk)
  • 6 st rödbetor
  • 3.5 st gul lök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 10 st ramslöksblad
  • 0.25 st rött äpple
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st rädisor
  • 0.4 st gurka
  • 100 g selleri
  • 4 st kokta rödbetor
  • 1 st squash
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 dl isbergssallad
  • 2 st polkabetor
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st lime
  • 0.5 st granatäpple
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 4 msk smör
  • 12 msk gräddfil
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 8 msk grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 200 g Brieost
  • 250 g mascarponeost
  • 25 g pepparrotsost Cantadou
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 102 st torkade dadlar
  • 6 dl havregryn
  • 3 dl havrekärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk rapsolja
  • 8 msk flytande honung
  • 1 dl kokosskivor
  • 75 g torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl rostade pekannötter
  • 1 msk solrosfrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk valnötter
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 1 paket kikärtor
  • 0.5 dl sötströ
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk grönsaksfond
  • 6 tsk örtagårdskrydda
  • 3 st köttbuljongtärning
  • 3 msk stark chilisås
  • 6 tsk sambal oelek
  • 3 dl ajvar relish
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 krm salt
  • 1 msk balsamico
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 4 msk grön pesto
  • 2 msk rosmarin
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk dill
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2100 g högrev
  • 150 g laxfilé
  • 600 g lammfärs
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 8 st ägg
  • 300 g musslor
  • 200 g scampi
  • 200 g Bläckfisk
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 0.75 dl handskalade räkor i lag
  • 250 g kycklingfärs
Övrigt
  • 900 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
  • 60 g havremusli
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 4 st isbitar
  • riven tryffel
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk hummerfond
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 250 gram frysta bär
  • 50 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!