Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 50

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1522 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Lunch - 497 Kcal

      Kryddiga kalkon -och aprikosburgare med sallad

    • Middag - 910 Kcal

      Färsk tomatpaj med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1247 Kcal

    • Frukost - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Lunch - 596 Kcal

      Lax med purjolökssås och citronmarinerad broccoli

    • Middag - 261 Kcal

      Lammgryta á la Ulrika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1663 Kcal

    • Frukost - 180 Kcal

      Lila smoothie

    • Lunch - 746 Kcal

      Thai blomkålssoppa

    • Middag - 738 Kcal

      Röding med räksås och forellrom

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1284 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 199 Kcal

      Rissallad med kyckling

    • Middag - 1079 Kcal

      Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1732 Kcal

    • Frukost - 24 Kcal

      Hallon

    • Lunch - 1073 Kcal

      Linssallad med saganakiost och avokado

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1472 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Äggröra med granatäpple

    • Lunch - 604 Kcal

      Äggwrap med svampstuvning

    • Middag - 450 Kcal

      Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    • Mellanmål

    • Dessert - 131 Kcal

      Rocky Road med torkad mango och granatäpplekärnor

  • Söndag - 1511 Kcal

    • Frukost - 513 Kcal

      Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    • Lunch - 592 Kcal

      Kalkon med sojaspagetti

    • Middag - 407 Kcal

      Torskgratäng med pepparrotsost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 71.8 gram

Fett: 106.1 gram

Protein: 74 gram

Energi: 1490.4 kcal

  • Måndag frukost 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    En tropisk och fräsch frukost med mättande keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Måndag lunch 497 Kcal

    Kryddiga kalkon -och aprikosburgare med sallad

    Härliga burgare på kalkonfärs med mycket smak och goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 5 st champinjoner
    • 250 g kalkonfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 6 st torkade aprikoser
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 tsk baharat-kryddblandning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 1 msk olivolja
    • 3 st salladslök
    • 100 g rucola
    • 1 dl mandlar
    • 0.25 st granatäpple
    • 100 g körsbärstomater
    • 0 msk citronsaft

    Gör så här

    • Kör champinjonerna i en matberedare tills de liknar brödsmulor.
    • Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till burgaren i en skål, krydda med salt och peppar, blanda ihop.
    • Forma till jämnstora biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn burgarna i ca 5 minuter eller tills de fått färg.
    • Sänk värmen och stek ytterligare 10 minuter.
    • Lyft ur burgarna när de är genomstekta.
    • Håll varmt.
    • Fräs salladslöken i samma panna i ca 3 minuter.
    • Lägg rucola i en skål och vänd ner salladslöken.
    • Tillsätt mandel, granatpple och tomater.
    • Pressa över lite citronsaft och servera tillsammans med burgarna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 5 st champinjoner
    • 250 g kalkonfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 6 st torkade aprikoser
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 tsk baharat-kryddblandning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 1 msk olivolja
    • 3 st salladslök
    • 100 g rucola
    • 1 dl mandlar
    • 0.25 st granatäpple
    • 100 g körsbärstomater
    • 0 msk citronsaft

    Måndag middag 910 Kcal

    Färsk tomatpaj med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 87 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 910 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Pajskal
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g soltorkade tomater
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 msk balsamico
    • 3 krm torkade franska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g rucola
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Ta fram smöret så det blir rumstempererat.
    • Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
    • Tryck ut degen i en liten pajform till ett tunt pajskal.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.
    • Hacka basilika eller persilja och lägg i en stor skål.
    • Grovhacka soltorkade tomater och blanda ner i skålen tillsammans med pesto, oliver, olivolja, balsamico och franska örter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla rödlöken och vänd ner i skålen.
    • Lägg rucolasallad i botten på pajen och fördela tomatblandningen över rucolasalladen.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna och toppa pajen med.
    • Dekorera med färsk basilika eller persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Pajskal
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g soltorkade tomater
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 msk balsamico
    • 3 krm torkade franska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
  • Tisdag frukost 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Tisdag lunch 596 Kcal

    Lax med purjolökssås och citronmarinerad broccoli

    Laxfiléer i en krämig purjolökssås som serveras med citronmarinerad broccoli och hackat ägg över!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 596 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 st kokt ägg
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Marinera först broccoli genom att skära broccoli i mindre buketter. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om i några minuter.
    • Häll på grädde och smula ner buljongtärning. Blanda ner purjolök och späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Servera fisken med citronmarinerad broccoli och strö på hackat ägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 st kokt ägg
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 261 Kcal

    Lammgryta á la Ulrika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 261 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 2 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.5 kg lammkött
    • 4 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk malen kardemumma
    • 2 tsk kanel
    • 2 msk malen curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 100 g torkade dadlar
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 5 st salladslök
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 2 msk färsk koriander
    Tillbehör per portion
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 30 g wasabinötter
    • 1 msk pistagenötter
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar.
    • Lägg i en stor järngryta.
    • Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma, spiskummin och curry.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, dadlar, kanelstång och kardemummakapslar.
    • Koka grytan i 1,5 timme.
    • Strimla salladslök och färska örter, lägg ner i grytan och blanda om.
    • Grovhacka wasabinötter.
    • Lägg bladspenat på tallrik, lägg upp grytan och toppa med nötter, granatäpple och crème fraiche.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 2 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.5 kg lammkött
    • 4 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk malen kardemumma
    • 2 tsk kanel
    • 2 msk malen curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 100 g torkade dadlar
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 5 st salladslök
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 2 msk färsk koriander
    Tillbehör per portion
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 30 g wasabinötter
    • 1 msk pistagenötter
    • 1 msk crème fraiche
  • Onsdag frukost 180 Kcal

    Lila smoothie

    En härlig lila smoothie där paprika gör sig bra tillsammans med frukt och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 180 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och banan och lägg ner i en blender.
    • Skär paprika i bitar och lägg ner tillsammans med blåbär och hallon.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 746 Kcal

    Thai blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 746 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 burk kokosmjölk
    • 2 msk thai curry paste
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 10 g blomkålsbuketter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.1 st chili

    Gör så här

    • Skala och skiva grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker, vitlök, ingefära och låt steka någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärning.
    • Häll i kokosmjölk och tillsätt curry paste, honung och pressad limesaft.
    • Låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare.
    • Späd med mer vatten och smaka av soppan.
    • Häll upp i skålar toppa med blomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 burk kokosmjölk
    • 2 msk thai curry paste
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 10 g blomkålsbuketter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.1 st chili

    Onsdag middag 738 Kcal

    Röding med räksås och forellrom

    Laga en lyxig middag i helgen - Röding med en räksås och lite forellrom till, serveras med kokta sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 76 gram

    Energi: 738 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g räkor med skal
    • 1 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 0.75 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 300 g rödingfilé
    • 2 msk forellrom
    • 150 g sockerärtor

    Gör så här

    • Skala räkorna och lägg räkskalen i en stekpanna med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök, skala och skiva morot och lägg ner i stekpannan.
    • Stek några minuter i olivolja och häll på vin eller vatten.
    • Låt koka ihop 3 minuter och sila av buljongen.
    • Koka upp grädde i en kastrull och häll på mjölk och buljongen. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen, sätt på ett lock och håll varmt.
    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll olivolja i en liten ugnsplåt och sätt in i ugnen så att formen blir varm.
    • Strö på salt och vitpeppar på fisken och lägg fisken i formen.
    • Sätt in i ugnen i 5-6 minuter.
    • Dra av skinnet och lägg på en tallrik.
    • Häll sås över och toppa med räkor, forellrom och en dillkvist.
    • Servera med kokta sockerärtor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g räkor med skal
    • 1 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 0.75 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 300 g rödingfilé
    • 2 msk forellrom
    • 150 g sockerärtor
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 199 Kcal

    Rissallad med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg salladsblad i botten på en matlåda och lägg på rissalladen.
    • Toppa med osttärningar, gurka och äppleskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 1079 Kcal

    Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    En perfekt rätt att laga till helgen eller varför inte lyxa till vardagen lite?! Färsbiffarna går dessutom utmärkt att frysa så passa på att göra några extra att frysa ner till dagar när du har kort om tid och behöver något snabbt och gott att ta fram.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 66 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 1079 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra biffarna genom att skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan fint.
    • Lägg i en skål och blanda ner persilja, örtagårdskrydda, salt, peppar, ströbröd och vatten.
    • Låt stå och svälla några minuter.
    • Blanda ner ajvar, ägg och färs och forma till 8 biffar.
    • Sen är det dags för de rostade grönsakerna.
    • Skala och skiva rotfrukterna och rödlöken.
    • Häll lite av spadet från fetaosten i en stekpanna och lägg ner rotfrukter, lök och vitlök.
    • Låt steka några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och en buljongtärning.
    • Häll på vatten och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 12 minuter men rör gärna om då och då.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Nu är det dags att steka biffarna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera vackert genom att lägga spenatblad på ett serveringsfat och lägg biffarna över.
    • Lägg på rotfrukterna och toppa med fetaost.
    • Strö på rostade pumpafrön och hackad persilja.
    • Servera med pestocrémen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja
  • Fredag frukost 24 Kcal

    Hallon

    Fredag lunch 1073 Kcal

    Linssallad med saganakiost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 82 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 1073 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl svarta linser
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st salladsblad
    • 0.4 st gurka
    • 0.5 st grapefrukt
    • 6 st rädisor
    • 2 st avokado
    • 10 st physalis
    • 200 g saganakiost
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk solrosfrön
    Dressing
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk apelsinjuice
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 0.5 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i skålen med dressingen.
    • Blanda om och tillsätt persilja, gräslök, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg på linserna.
    • Toppa med skivad gurka, pomelo eller grapefrukt, rädisor och skivad avokado.
    • Skiva osten i stavar och stek den några minuter per sida i olivolja.
    • Ta upp osten och lägg på salladen.
    • Stek frön några minuter och häll på salladen.
    • Dekorera med physalis.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl svarta linser
    • 1 msk persilja
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st salladsblad
    • 0.4 st gurka
    • 0.5 st grapefrukt
    • 6 st rädisor
    • 2 st avokado
    • 10 st physalis
    • 200 g saganakiost
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk solrosfrön
    Dressing
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk apelsinjuice
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 0.5 msk salladskrydda

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 288 Kcal

    Äggröra med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggblandningen.
    • Rör runt med en trägaffel i 20 sekunder och lägg upp på en tallrik.
    • Toppa med granatäpplekärnor och dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Lördag lunch 604 Kcal

    Äggwrap med svampstuvning

    En omelett med god och mättande svampfyllning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    •  Låt steka i någon minut och låt svalna.
    • Skiva svampen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen i 2-4 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja.
    • Häll över svampstuvningen i äggwrapen och lägg på tomat och ruccola.
    •  Rulla ihop till en wrap.
    • Rosta pinjenötter i en torr panna och toppa med tillsammans med lite mer färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Lördag middag 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Lördag dessert 131 Kcal

    Rocky Road med torkad mango och granatäpplekärnor

    En nyttigare variant av den klassiska Rocky Road med smak av torkad frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 dl skalade hasselnötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk torkade gojibär
    • 10 g torkade granatäpplekärnor
    • 50 g torkad mango
    • 100 g mörk choklad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna
    • Lägg i en skål och blanda ner jordnötter, kokos, granatäpplekärnor, gojibär och hackad torkad mango.
    • Smält chokladen och blanda ner i skålen. Lägg blandningen i en bakplåtsklädd form, ca 10 cm x 20 cm.
    • Ställ i kylen och skär upp i mindre bitar.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 dl skalade hasselnötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk torkade gojibär
    • 10 g torkade granatäpplekärnor
    • 50 g torkad mango
    • 100 g mörk choklad
  • Söndag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Söndag lunch 592 Kcal

    Kalkon med sojaspagetti

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 61 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalkonfilé
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.33 msk malen curry
    • 0.33 msk oregano
    • 100 g sojaspagetti
    • 150 g broccoli
    • 50 g sparris
    • 0.25 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 50 g sojabönor
    • 0 tsk salt
    • 0 msk oregano
    • 150 g halloumi

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär snitt i kalkonfilén och gnid in ingefära, vitlök, curry och oregano.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn filén runt om i någon minut.
    • Strö på salt och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.
    • Skär alla grönsaker i avlånga bitar.
    • Skala och skiva löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och alla grönsaker runt om i några minuter.
    • Blanda ner sojabönspagettin och krydda med salt och oregano.
    • Häll över i en skål och håll varmt.
    • Skiva osten och bryn runt om i några minuter och lägg över sojaspagettiblandningen.
    • Skiva upp kalkonfilén och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalkonfilé
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.33 msk malen curry
    • 0.33 msk oregano
    • 100 g sojaspagetti
    • 150 g broccoli
    • 50 g sparris
    • 0.25 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 50 g sojabönor
    • 0 tsk salt
    • 0 msk oregano
    • 150 g halloumi

    Söndag middag 407 Kcal

    Torskgratäng med pepparrotsost

    En krämig gratäng med torsk och pepparrotsost i - servera med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken något.
    • Skär morot och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och pepparrotsost.  Smula ner buljongtärningen och lägg ner grönsakerna.
    • Låt allt koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg fisken i en liten ugnsform och häll över såsen.
    • Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
Frukt/grönt
  • 1.5 st mango
  • 1 st kiwi
  • 13 st champinjoner
  • 3.5 st gul lök
  • 9.5 st salladslök
  • 220.5 g rucola
  • 0.25 st granatäpple
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 msk citronsaft
  • 187.5 g cocktailtomater
  • 5.25 st rödlök
  • 2 st cocktailtomat
  • 6 msk purjolök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 11 klyfta vitlök
  • 2 st chilifrukter
  • 6 tsk riven ingefära
  • 100 g torkade dadlar
  • 250 g bladspenat
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 dl blåbär (frysta)
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 5.5 st morot
  • 1 st lime
  • 10 g blomkålsbuketter
  • 0.1 st chili
  • 1 st schalottenlök
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 st tärnat äpple
  • 2 st liten sötpotatis
  • 2 st palsternacka
  • 8 st salladsblad
  • 0.4 st gurka
  • 0.5 st grapefrukt
  • 6 st rädisor
  • 3 st avokado
  • 10 st physalis
  • 3.5 styck tomat
  • 4 st små plommontomater
  • 1 tsk citronskal
  • 2 st citron
  • 3 tsk ingefära
  • 150 g broccoli
  • 50 g sparris
  • 0.5 st squash
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 50 g grönsallad
Mejeri
  • 2 msk keso
  • 62 g smör
  • 4.25 dl grädde
  • 5.75 msk crème fraiche
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.15 dl gräddfil
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 200 g saganakiost
  • 150 g halloumi
  • 70 g pepparrotsost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kalkonfärs
  • 9 st ägg
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
  • 250 g laxfilé
  • 2 st kokt ägg
  • 1.5 kg lammkött
  • 300 g räkor med skal
  • 300 g rödingfilé
  • 2 msk forellrom
  • 1 dl hackat kycklingkött
  • 600 g blandfärs
  • 420 g torskrygg
  • 1 st hel kyckling
  • 300 g kalkonfilé
Torrvaror
  • 6 st torkade aprikoser
  • 13.5 msk olivolja
  • 1 dl mandlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 30 g wasabinötter
  • 1 msk pistagenötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl saltade jordnötter
  • 3 dl kaffe
  • 1 dl kokt ris
  • 0.5 dl majs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl svarta linser
  • 4 msk solrosfrön
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 3 msk torkade gojibär
  • 10 g torkade granatäpplekärnor
  • 50 g torkad mango
  • 0.5 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekärnor
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 100 g sojaspagetti
  • 50 g sojabönor
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk baharat-kryddblandning
  • 7 msk ajvar relish
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 krm salt
  • 1.25 kruka färsk basilika
  • 8 msk grön pesto
  • 1.5 msk balsamico
  • 3 krm torkade franska örter
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 4 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 2.33 msk malen curry
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st kanelstång
  • 10 st kardemummakapsel
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk thai curry paste
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 16 msk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 st myntakvist
  • 0.25 kruka färsk oregano
  • 1 tsk kycklingfond
  • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 0.33 msk oregano
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 msk senap
  • 4.33 msk majonnäs
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 msk apelsinjuice
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk dadelsirap
  • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!